Au angajat o mamă surogat, ca să devină părinți, dar după ce s-a născut copilul, au trecut de la extaz la șoc total! Cum arată bebelușul. „Este devastator”

Autor
Antena 1
Tipar
Articol
Topic
Cultura Vieții
Experiențe și Studii de Caz

Un soț și o soție au angajat o mamă surogat, după ce au trecut prin mai multe avorturi spontane. Imediat ce s-a născut copilul, au trecut de la extaz la șoc total, descriind situația în care se află acum drept „devastatoare”.

Bărbatul a spus povestea pe internet, păstrându-și anonimitatea și explicând că nu își mai dorește acest copil, deși a cheltuit „mulți bani” pentru o mamă surogat.

„Soția mea și cu mine ne-am dorit întotdeauna să avem un copil. Ea nu poate duce o sarcină, din cauza unor probleme de sănătate, și a suferit trei avorturi de-a lungul timpului.

Am plătit mulți bani pentru o mamă surogat – o femeie drăguță, care a avut grijă de corpul ei și cu care ne-am înțeles foarte bine”, a povestit bărbatul.

Cuplul, însă, a suferit un șoc după ce mama surogat a dat naștere unui băiat sănătos.

„Soția mea și cu mine am fost atât de entuziasmați în ziua în care a născut, dar imediat ce am văzut copilul, am știut că ceva nu este în regulă. Copilul are trăsături asiatice, păr negru și ochi căprui, când noi suntem amândoi albi, blonzi și cu ochi albaștri”, a mai spus el.

Bărbatul a adăugat că a cerut imediat un test ADN, iar rezultatul a arătat că el nu era tatăl copilului.

„Suntem devastați amândoi. Se pare că a fost vorba despre  «o încurcătură extrem de rară» și ni s-a oferit compensație financiară. Nu ne supără rasa. Suntem supărați că bebelușul nu este al amândurora”, a mai scris bărbatul.

El a întrebat, în mesajul lui, dacă ar trebui să se simtă „ca un nemernic” că nu își mai dorește acel copil.

Mesajul lui a generat numeroase reacții, unii internauți criticându-l, alții simpatizând cu el.„Nu aș irosi șansa ce mi s-a dat doar din cauza unei organizări defectuoase” și  „Ai adus acest copil în lume, ai responsabilitatea să ai grijă de el”, au fost două dintre comentarii.

 

NOTĂ ORTODOXIA.RO:

Biserica Ortodoxa Rusa a condamnat decizia de atribuire a Premiului Nobel pentru medicina, lui Robert Edwards (Fertilizare in vitro)

Biserica Ortodoxă Rusă a condamnat decizia de atribuire a Premiului Nobel pentru medicină, britanicului Robert Edwards, omul care a inventat tratamentul fertilizării in vitro.

“Biserica consideră că toate aceste metode FIV, care implică stocarea şi distrugerea în continuare a aşa-numiţilor embrioni în exces, sunt din punct de vedere moral inacceptabile”, conform declaraţiei Protopopului Nikolai Balaşov, purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru Interfax.

Poziţia Bisericii se bazează pe convingerea că “un embrion este un viitor om, şi nu doar o acumulare de celule sau o parte a corpului mamei”, iar Biserica “apără demnitatea vieţii umane din momentul conceperii sale până la dispariţia naturală a omului”, a spus preotul.

FIV implică adesea folosirea aşa-numitului material genetic al donatorului, care “creează probleme morale persoanei născute, ca urmare a unor astfel de proceduri”, a mai spus el.

“Teoretic, copilul poate avea doi taţi, dar unul biologic şi altul care l-a crescut, şi două mame, una biologică şi alta care l-a purtat în timpul sarcinii”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Ca şi în cazul aşa-numitei “mame surogat”, utilizarea acestor metode ar putea pune “probleme identităţii fiinţei umane, şi auto-înţelegerii”, a mai spus el.

“Pe baza acestor considerente, Biserica Ortodoxă Rusă se află în incapacitatea de a justifica utilizarea acestor tehnologii care crează probleme asupra unicităţii personalităţii umane şi a percepţiei unei vieţi umane ca dar al lui Dumnezeu”, a spus el.

Cuplurilor fără copii, care suferă din incapacitatea de a avea urmaşi, trebuie să li se amintească faptul că “lipsa copiilor poate fi, de asemenea, în anumite cazuri, o vocaţie specială de la Dumnezeu, faţă de zeci de copii care ar fi fericiţi să-şi găsească o familie care să îi îngrijească, şi care aşteaptă în instituţiile pentru adopţia copiilor ruşi”, a spus preotul.

O condamnare similară a acordării acestui Premiul Nobel lui Edwards, a fost exprimată anterior şi de către Biserica Catolică.

Comisia de acordare a Premiului a spus că realizare acestuia a făcut posibilă tratarea infertilităţii. Edwards a început cercetările sale la Universitatea Cambridge, la sfârşitul anilor 1950. El a lucrat alături de medicul Patrick Steptoe pentru crearea unui tratament FIV, asupra primului “copil în eprubetă”, născut în 1978.

Articole Recente

Personalități ale Ortodoxiei Românești

Data nașterii:
Locul nașterii: Pârscov - Buzău
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: comuna Oncești, jud. Tecuci interbelic (astăzi în jud. Bacău)
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: Sîngerei, Bălți
Data adormirii:

Biblioteca - Cărți Creștin Ortodoxe

Despre semnele sfârșitului
Anonim
Editura CHRISTIANA - S.O.S Medical - Teologia sexualităţii
DR. GENOVEVA TUDOR / RĂZVAN CODRESCU