Dr. Adrian Cacovean: Vaccinarea va începe în aceeași zi, 27 decembrie, în toată Europa. Ca să nu fie țări codașe care să aibe timp să se răzgândească după ce văd efectele din țările fruntașe! În realitate începe marea manipulare genetică experimentală.

Autor
Dr. Adrian Cacovean
Tipar
Articol
Topic
Atitudini și Analize
Viață și Sănatate

Nu a spus chiar Iisus să dăm Cezarului ce este al Cezarului? A recomanda vaccinarea nu este greșit. Obligativitatea este greșită. Efectele adverse ale vaccinării nu te trimit în iad, ci în lumea ailaltă uneori, nici nevaccinarea nu te iartă de păcate. Indicația de vaccinare este una, promovarea vaccinării nu înseamnă că ești de rea credință! Promovarea vaccinării este de cele mai multe ori o proiecție a celor ce vor obligativitate, care pun în gura oricui cuvinte care nu au fost rostite sau schimbă înțelesul unor expresii ca să se folosească de autoritatea celui defăimat, calomniat sau lăudat după caz.

Indicația de vaccinare este individuală, scrisă pe un document medical oficial (scrisoare medicală, bilet de ieșire din spital, rețetă), parafată de un medic.

Ce spune cutare sau cutare nu are valoare de recomandare, ci este o opinie fără valoare legislativă, fără valoare de urmat, fie el chiar medic, nu se încadrează în act medical, ci reclamă de cele mai multe ori sau înțelepciune să nu te pui cu bandiții, mafioții, anticreștinii, teroriștii, traficanții de droguri.


Mi se plânge cineva că, colegii de birou vor ca vaccinarea să înceapă cu asimptomaticii! 

I-am răspuns că până la afirmația aceasta prostia lor era asimptomatică și să le spună să-și pregătească fundul căci cererea lor va fi ascultată!


După decreței a urmat generația revoluționară. Apoi generația hrezistă ce vrea spitale, care are viitor multicolor. Acum se formează online generația covidă sau a mascaților. Pepinierele covide dau naștere generației viitoare, de carantină, cipată.


Iată că minciuna are picioare scurte!

ÎPS Teodosie nu recomandă vaccinarea. O atitudine corectă, care nu conține îndemnul de a nu se vaccina, ci răspunsul la cei ce i-au pus Preasfințitului aceste vorbe în gură, cum că ar îndemna oamenii la vaccinare!


Antivacciniștii sunt extrema produsă de existența obligativiștilor. Sunt cei mai mari cunoscători ai efectelor adverse ale vaccinurilor și oamenii care le-au făcut cunoscute, spărgând mitul că vaccinurile au numai efecte benefice și că sănătatea este asociată cu starea de vaccinat, iar boala cu cea de nevaccinat. Opusul extremei de a nu scăpa nimeni nevaccinat, chiar prin utilizarea forței, este că nimeni nu trebuie să fie vaccinat și vaccinurile să fie interzise, ceea ce încalcă clar dreptul de a fi vaccinat al vacciniștilor. Adversarii principali ai antivacciniștilor nu sunt obligativiștii cum ați fi tentați să bănuiți, ci antiobligativiștii.

Dispariția obligativiștilor ar duce la scăderea activității antivacciniștilor, lucru imposibil deoarece acolo unde există amestec între comerț, profit și medicină, profitul va cere vînzări și vânzările vor cere sponsorizări, sursa principală a existenței obligativiștilor și activităților lor mizerabile.


A fi obligativist este cel mai rău. Te dai de ceasul morții că ce multe cazuri sunt, că ce se poate păți datorită nevaccinaților, cum pot muri cei vaccinați dacă se întâlnesc cu un nevaccinat. Ei cred că îi protejează pe alții dacă poartă mască și stau la 2 metri chiar și de imaginea lor din oglindă. Ca să nu le rămână gravide, cer ca toți vecinii de la domiciliu, cât și colegii de servici ai nevestelor lor să poarte prezervativ. Deoarece bolile infecțioase sunt foarte periculoase, pentru siguranța personală și a copiilor lor vor să vaccineze obligatoriu toți copiii de pe pământ. Pentru cei ce aleg să beneficieze de dreptul lor de a nu se vaccina, acești psihopați imaginează pedepse exemplare pentru nevaccinați sau aparținători, care merg de la deportare în Siberia, închisoare, amenzi uriașe, decăderea din drepturi a părinților și schingiuiri până la pedeapsa capitală. Acești extremiști produc tensiuni în societate, sunt agitatori, asmuțitori ai vacciniștilor contra antiobligativiștilor și speră să legifereze nebunia lor ca să îi confere cadru legal cum a făcut Hitler pentru activitățile doctorului Mengele. Piedica principală o au în antiobligativiști, pe care îi denumesc calomniator, greșit, intenționat antivacciniști, sperând să prostească toată societatea și să o asmută împotriva antiobligativiștilot și în final să-și vadă nebunia legiferată.


A fi vaccinist este încă bine, te vaccinezi, îți vaccinezi copii, promovezi și faci reclamă vaccinării și influențezi spre acceptare decizia multora, atunci când medicul le propune vaccinarea cu un anumit vaccin. Defecte: nu ai nici o răspundere atunci când unul care ți-a urmat sfatul a fost vătămat de vaccinul încasat la sfatul tău, cel mult vătămatul nu-ți mai răspunde la salut sau te blestemă. Un alt defect este că de poziția ta se folosesc extremiștii ce vor obligativitate.


A fi neutru față de vaccinare este cel mai ok. Mergi la medicul tău de familie și acesta îți recomandă un vaccin. Studiezi dacă vrei prospectul, afli indicațiile și verifici dacă te încadrezi, afli reacțiile adverse, mai vezi ce reacții au avut ceialți pe care îi cunoști că au făcut vaccinul și alegi neconstrâns, în cunoștință de cauză să îți dai consimțământul și apoi să vii în ziua programată să primești injecția cu vaccin, verificat în acea zi să nu ai febră, diaree sau alte condiții care cer amânarea vaccinării. După ce faci vaccinul, vezi ce reacții ai și dacă apar le raportezi medicului de familie, farmaciei, ANM, (EMA) Agenția Europeană pentru Medicamente, firmei producătoare, FDA, ziarelor și televiziunilor. Pun pariu că ziarele și televiziunile, inclusiv ăia care promovează să fii vaccinat cu forța te vor face nebun?

Hai să vedem cum vor fi tratați vătămații de vaccin covid în România!


Statul nu a făcut lumină în crimele de la Revoluție, Mineriade, crimele din economie, justiție, agricultură, finanțe, Parlament primării, resursele naturale, misterul distrugerii Institutului Cantacuzino și dintr-o dată este interesat de vaccinarea cu forța, trimite militari la DSP în vederea vaccinării unei populații care are nevoie mai degrabă de mâncare, îmbrăcăminte, căldură, toaletă și apă curentă în gospodării, trotuar în satul prin care trece drumul internațional, acoperiș și chiar ziduri la unele cocioabe pe unde trăiesc niște amărâți.

Credeți că din compasiune, interes față de cetățean și altruism vor unii vaccinarea cu forța?

DE 31 DE ANI TRAG ÎN NOI ACEIAȘI CARE AU TRAS ȘI ÎN 16-22!

Să-i credem că i-a apucat brusc mustrarea de conștiință și obligativitatea unor acte medicale a devenit subit preocuparea lor principală ca recunoștință față de alegător și cetățean?


Biserica nu are atribuții de a susține sau nu vaccinarea, la fel cum i se contestă dreptul de a susține o formațiune politică. Politica de vaccinare este atributul politicienilor. De aceea Biserica nu o poate susține, nici nu o poate contesta. Vaccinarea este treaba medicului, să o indice, contraindice, după ce consultă fiecare pacient în parte.

Statul nu are nici el atribuții de medic, rolul statului este să asigure respectarea normelor de desfășurare a actului medical, a condițiilor optime pentru actul medical, respectarea drepturilor pacienților, între care accesul la medicamente testate, conforme, asigurarea independenței profesionale a medicului. Statul poate sușține vaccinarea ca procedură medicală, nicidecum să o impună cu forța, să transforme cetățenii în animale de experiență medicală.

Se fac confuzii în continuare între politicile sanitare (între care este și politica față de vaccinare), promovarea unei proceduri sau medicament și actul medical propriuzis.

Una este să vorbești despre binefacerile unei metode sau produs medical și alta este să faci indicații medicale ilegale sau neconforme, criminale, naziste, totalitare, însoțite de exprimarea unor intenții de a face fărădelegi de tipul unor OUG 13 vacciniste de tip Mengele!

Se confundă în continuare antiobligativiștii cu antivacciniștii, promovarea, susținerea, acceptarea unei metode cu tentativa unor extremiști (obligativiștii) de a face un act medical sau produs medical obligatoriu, cu forța și se întreține intenționat un haos semantic care este folosit pentru calomnie, dezorientarea oamenilor și în final legiferarea unei crime medicale, obligativitatea.


Biserica nu are parafă și nu poate indica sau contraindica un act medical, ci sesiza organele de ordine când apar escroci la televizor care încalcă regulile de desfășurare a actelor medicale sau fac pe medicii de masă. Biserica poate informa enoriașii despre lucrurile omise de cei ce promovează vaccinarea și despre drepturile lor de a accepta sau refuza un act medical sau o cercetare medicală pe trupul lor!


Ce vedem la televizor nu este medicină, actul medical nu se indiccă decât individual, unui pacient consultat cu acordul lui dacă îl acceptă. La televizor se face reclamă la medicamente și acte medicale, ceea ce contravine legii și nu are valoare de consultație, prescripție medicală, indicație medicală.

Tot le televizor vedem și auzim amenințări la adresa celor ce nu pun botul la reclame și refuză să urmeze indicații neconforme, ilegale și aleg să nu cumpere sau să fie clienții produselor pe care încearcă să le vâre pe gâtul ți sub pielea tutoror telespectatorilor.

Mai sunt amenințați și cei ce raportează efectele adverse ale produselor la care se face reclamă agresivă, ceea ce este ilegal și un abuz.

pro-decizii-informate.jpg

Raportarea și avertizarea efectelor adverse ale vaccinurilor sunt obligații ale medicului nu capete de acuzare cum încearcă torționarii pandemici să sugereze. Vaccinul nu este Ceaușescu să nu ai voie să zici nimic despre el. Raportarea la ANM și informarea pacientului despre reacțiile adverse ale medicului sunt îndatoriri profesionale nu dovezi ale antivaccinismului acelor medici. Cine spune altceva se face vinovat de calomnie, care este penală și este pasibil de efectele legii.


Antiobligativiștii apără dreptul pacientului de a accepta sau refuza un act medical. Antiobligativistul nu este împotriva vaccinării. Antiobligativistul apără și dreptul vaccinistului de a se vaccina. Vaccinistul obligativist este un dezaxat social, un neadaptat, un torționar, paranoic care vrea să persecute pe cei ce aleg să beneficieze de drepturile lor, care imaginează pedepse pentru aceștia, are ură față de antiobligativist pe care îl etichetează antivaccinist. Obligativistul este un extremist care creează tensiuni, dezordine, anarhie și lipsa lui de discernământ între legal și ilegal, bine și rău obligă societatea să ia până la urmă măsuri de limitare și delimitare față de el și pedepsele torționare imaginate sau chiar puse în aplicare de acești psihopați (vezi Mengele și asistenții lui).


Vaccinarea este un act medical care se face în urma consultării unui singur pacient, cu acordul acestuia atât consultul, cât și recomandarea de vaccinare rezultaă în urma consultației. Nici nevaccinarea nu poate fi recomandată de către cineva. Medicul nu recomandă nevaccinare, ci pur și simplu nu o pomenește și nu o scrie în scrisoarea medicală ori între cele indicate pe rețetă atunci când medicul nu o găsește indicată acelui pacient.

Vaccinarea nu intră nici în categoria celor predicate de biserică sau celor oprite de biserică.

Concluzie: nici un medic nu indică nevaccinare unui pacient, deci nici un medic nu este nevaccinist. Actele medicale nu pot fi recomandate de către biserică, nici contraindicate, actele medicale intră sub jurisdicția exclusiv a medicului.

Indicația de vaccinare nu aparține nici justiției, președintelui, parlamentului, procurorilor, avocaților, judecătorilor, jandarmilor, polițiștilor, comisarilor, aceștia neavând parafă medicală, nici voie să practice medicina.

Oricine se găsește să indice acte medicale la televizor să știe că platul de filmare nu este cabinet medical vizat, nici policlinică și nimeni nu trebuie să ia în serios o propunere e tratament făcută de unii care se cred medici sau practică medicina după alte reguli decât cele predate la școală.


Nu te-a consultat, cu acordul și la cererea ta binențeles, poate fi medic și ministrul sănătății, nu are nici un drept să îți indice vreun tratament. Nu este medicul tău, nu are voie să te hărțuiască sub nici un motiv. Fiecare își alege medicul și dacă să urmeze sau nu recomandările medicale.

Nu te poți impune cuiva ca medic să-i recomanzi diverse lucruri, să-i spui ce să mănânce, ce să nu mănânce, cum să se îmbrace, acestea sunt alegerile omului. Nici ca cetățean nu ai vreun drept să comanzi altora în viața lor.

Se pare că unii nu pricep asta și au apucături dictatoriale, torționare, comuniste, psihopate, să comande altora ce să facă sau să nu facă.


Gândire normală: cer o consultație medicului de familie să văd dacă am indicație de vaccinare, când ar trebui să o fac vaccinarea, cu ce vaccin, câte rapeluri, care sunt efectele adverse, cât mă protejează, ce avantaje am ca vaccinat.

Gândire patologică, abuzivă, penală, criminală, torționară, comunistă, bolșevică:

-să nu fii medic și să indici vaccinarea pe diverse căi, să imaginezi legi și măsuri care să încalce drepturile omului, drepturile pacienților și să crezi că medicul a ajuns să facă actre medicale la indicațiile nebunilor ca tine;

-să fii medic și să indici acte medicale fără să fi consultat pacientul, ba chiar să indici acte medicale în masă, să vrei să faci medicină și acte medicale fără acordul pacientului, să faci liste cu paciențiă tăi pe care să-i dai în gât pe motiv de diagnostic sau nevaccinarre, să negi efectele adverse ale medicamentelor și să accepți imixtiunea politicului peste actul medical și regulile de acordare a asistenței medicale. Să nu informezi pacienții că sunt supuși experimentelor medicale pe care le prezinți ca tratamente lipsite de efecte adverse.

Articole Recente
 • 1 hour ago
  Mii de manifestanţi - peste 15000 - au venit, duminică după amiază, la o acţiune de protest faţă de proiectul de lege referitor la vaccinarea obligatorie, aflat în dezbatere parlamentară, organizarea acestei întruniri fiind a realizată de către Alianța Părinților, Asociația „Pro Consumatori”, „Medici pentru consimțământ informat”, „Neam Unit” și „Pro Decizii Informate”.
 • 3 hours ago
 • 4 days 19 hours ago
  Părintele Claudiu Buză: Să nu credeți că administrația BOR se va putea opune agendei dictaturii medicale, dacă nu va mărturisi ortodox ADEVĂRUL!
 • 4 days 20 hours ago
  "A venit momentul să acţionăm, în frunte cu preoţii şi monahii, şi să susţinem drepturile acestui popor obidit. Noi, ca monahi, nu putem sta nepăsători în faţa suferinţei poporului nostru, în faţa suferinţei fraților noştri. Preoţii şi monahii sunt primii care trebuie să dea dovadă de jertfă şi poporul trebuie să simtă grija şi dragostea noastră, să simtă că suntem alături şi îl susţinem cu preţul vieţii noastre, după cum ne învaţă Mântuitorul nostru Iisus Hristos: „Aceasta este porunca Mea: să vă iubiţi unul pe altul, precum v-am iubit Eu. Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi” (Ioan 15:12,13).
 • 4 days 20 hours ago
  Organizatorii protestului împotriva obligativității vaccinării din 7 martie ora 15:00 au remis presei comunicatul oficial al evenimentului. Evenimentul va fi organizat de către Alianța Părinților, Asociația „Pro Consumatori”, „Medici pentru consimțământ informat”, „Neam Unit” și „Pro Decizii Informate”. Organizatorii acuză legislativul că actualul proiect de lege, Plx 399/2017 „prevede obligativitatea vaccinării pentru copii și pentru adulţi (cu orice vaccinuri și oricâte vaccinuri ar decide statul), precum și amenzi uriașe în caz de refuz”.
 • 5 days ago
  Întâlnirea cu Arsenie Boca, care i-a îndreptat paşii către monahism, este descrisă chiar de Nil Dorobanţu în autobiografia sa: „Arsenie era văzător cu duhul şi îmi zicea Ortacul. M-a chemat la el din mijlocul a sute de oameni. Avusese descoperire despre mine în 1945, în martie. Mâncând din pâinea sfinţită de Arsenie, am simţit un curent mistic ce m-a transformat”. Din acel moment, Nil Dorobanţu s-a dedicat vieţii monahale, într-o asceză strictă. Oamenii povestesc că părintele umbla în permanenţă desculţ şi înveşmântat cu o rasă veche. De asemenea, nimeni nu l-a văzut mâncând, în schimb dădea de pomană la săraci tot ce primea.
 • 5 days ago
  Bărbatului, care era angajat al SGA Gorj, i s-a făcut rău la birou. A făcut infarct, potrivit presei locale. Colegii au chemat ambulanța, iar echipajul medical l-a resuscitat câteva zeci de minute și părea că își va reveni. Ion Barbu a fost transportat, ulterior, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Tg-Jiu unde i s-au acordat îngrijiri medicale, însă, după aproximativ 12 ore a făcut un alt infarct care i-a fost fatal. Colegii bărbatului spun că nu știau ca acesta să aibă probleme cardiace, însă au menționat faptul că acesta se vaccinase anti-COVID în ziua precedentă.
 • 5 days ago
  Un grup de medici din statul american Utah au descoperit ceva terifiant în unele mamografii făcute recent la Centrul dedicat afecțiunilor mamare din Salt Lake City, Utah. Unele femei care au fost recent injectate cu vaccinurile experimentale Covid prezintă o inflamație anormală a ganglionilor limfatici din sâni, informează NaturalNews.com.
 • 5 days ago
  Mircea Vulcănescu s-a născut pe 3 martie 1904, la București. Clasele primare le-a absolvit în Capitală, gimnaziul la Iași și Tecuci (fiind refugiat în timpul ocupației germane), iar liceul l-a urmat la Galați și București. În 1921 s-a înscris la Facultatea de Filosofie și Litere și la Facultatea de Drept din București. A fost un membru remarcabil al Asociației Studenților Creștini din România (ASCR). În urma satisfacerii stagiului militar a obținut gradul de sublocotenent. În 1925 s-a căsătorit cu Anina Rădulescu-Pogoneanu, de care se va despărți mai târziu. În cadrul anului universitar 1929 - 1930 a fost asistent onorific la catedrad profesorului Dimitrie Gusti.
 • 5 days ago
  Biserica Ortodoxă Română cedează presiunilor Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România și îl marginalizează pe Mircea Vulcănescu, intelectual interbelic profund creștin, ale cărui scrieri despre filozofia religiei au fost pilde pentru generații de slujitori ai acestei biserici. Recent, parohiile și mănăstirile din județul Vâlcea au primit niște adrese prin care, pe scară ierarhică, li se recomandă ca în activitatea lor „să se țină cont de obligația legală ca eventualele referiri la Mircea Vulcănescu să nu promoveze un cult al personalității acestuia, ci, atunci când se face referire la persoana sa, să se scoată în relief valoarea operei sale filozofice și literare, în mod obiectiv și echilibrat”.
 • 5 days ago
    Ne vom întoarce într-o zi, Ne vom întoarce neapărat. Vor fi apusuri aurii, Cum au mai fost când am plecat. Ne vom întoarce neapărat, Cum apele se-ntorc din nori Sau cum se-ntoarce, tremurat, Pierdutul cântec, pe viori. Ne vom întoarce într-o zi… Și cei de azi cu pașii grei Nu ne-or vedea, nu ne-or simți Cum vom pătrunde-ncet în ei. Ne vom întoarce ca un fum, Ușori, ținându-ne de mâni, Toți cei de ieri în cei de-acum, Cum trec fântânile-n fântâni. Cei vechi ne-om strecura, tiptil, în toate dragostele noi Și-n cântecul pe care și-l Vor spune alții, după noi.
 • 5 days ago
  Nu pentru-o lopată de rumena pâine, nu pentru pătule, nu pentru pogoane, ci pentru văzduhul tău liber de mâine, ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane! Pentru sângele neamului tău curs prin sanțuri, pentru cântecul tău țintuit în piroane, pentru lacrima soarelui tău pus în lanțuri, ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane! Nu pentru mânia scrașnită-n măsele, ci ca să aduni chiuind pe tăpșane o claie de zări și-o căciula de stele, ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane! Așa, ca să bei libertatea din ciuturi și-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane și zarzarii ei peste tine să-i scuturi, ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
 • 5 days ago
  Adevăratul om de cultură și de elită iese în față și acela strigă și răcnește cu toate forțele lui și apără valorile pe care el le-a construit și pe care el le trăiește. Pentru că dacă ar fi tăcut tot așa, de pildă un Eminescu, ar fi tăcut Radu Gyr, un Nichifor Crainic, sau oameni de mai mică talie – ‘apăi am fi fost de mult prăbușiți. Dar acești oameni, ca niște mici apostoli, am putea spune, au fost meraeu prezenți și au strigat și s-au opus la toate metodele de întunecare a ființei noastre ortodoxe… Iar această problemă nu este una oarecare, după mine este cea mai grea problemă a omenirii și a creștinătății.
 • 5 days ago
  Cei care au apucat sa ii cunoasca pe supravietuitorii temnitelor comuniste pot trage singuri concluzia daca acesti oameni au fost buni sau rai, „dusmani” sau aparatori ai intereselor poporului român. Comunistii au scris o istorie in care ii prezentau pe legionari drept „dusmani ai poporului” in timp ce globalistii ii prezinta „antisemiti”. Fiecare dupa felul in care se simtea amenintat de conceptiile membrilor acestei miscari. (prof. Marius Gavra - istoric)
 • 5 days ago
  Părintele Justin Pârvu, renumitul duhovnic și starețul Mănăstirii Petru Vodă, s-a născut la data de 10 februarie 1918 în satul Poiana Largului, judeţul Neamț. În 1936, pe când avea 17 ani, intră frate la Mănăstirea Durău. După doi ani, în 1939, se înscrie la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Cernica, lângă Bucureşti, ulterior ajungând și la seminariile teologice de la Râmnicu-Vâlcea şi Roman. În anul 1940 va avea loc tunderea sa în monahism, iar la doar un an distanţă, hirotonia întru preot, la vârsta de 22 de ani.
 • 6 days 23 hours ago
  Apel Național! Duminică, 7 martie suntem obligați să ne prezentăm cu toții în alveola Parcului Izvor de lângă Casa Parlamentului dacă mai vreți să câștigăm lupta împotriva vaccinării obligatorii! Toată țara trebuie sa vină împreună cu noi în București, nicidecum în alte orașe, fiindcă Legea vaccinarii obligatorii va intra la vot în max. 2-3 săptămâni! 7 martie este o zi simbolică pentru toți românii care NU doresc sa fie vaccinați cu forța împotriva voinței lor.
 • 1 week ago
  Bianca Stănescu este mama unei tinere sportive de succes, Selina Soule, care a fost furată în competiții școlare din Connecticut de doi băieți care s-au declarat fete, adică transgenderi. Când a început să protesteze, tânara româncă a fost hărțuită și persecutată în școală. Dar nu s-a lăsat. A decis să-și apere drepturile și, atât pentru ea cât și pentru colegele ei, a înaintat o acțiune la Departamentul de Educație al SUA. Petiția lor, pentru un sport curat și cinstit, poate fi citită și semnată AICI.
 • 1 week ago
  Fost sublocotent la Vânătorii de munte în Regimentul de gardă de la Predeal, licenţiat în Teologie, Filosofie şi Litere (toate facultăţile absolvindu-le cu Magna cum Laudae, socotit un geniu), doctorand la Teologie la Pr. Dumitru Staniloae, absolvent a 4 ani de Drept, pr. Nil Dorobanțu a intrat în monahism la mănăstirea Cernica, luând numele de Nechifor. Unii îl cred nebun, alții nebun pentru Hristos. Unii îl cinstesc ca sfînt, alții îl consideră un rătăcit. A fost caterisit (1957) și alungat din mănăstire, dar a dus viață pustnicească pînă la sfîrșit. Urmărit, închis, anchetat și maltratat de Securitate, a avut moarte martirică (1977).
 • 1 week ago
  Astăzi (20-02-2021), în Piața Unirii din Focșani, a avut loc o acțiune de protest față de mai multe măsuri luate de autorități în ultimele luni, cu privire la obligativitatea purtării măștilor, dar și în ceea ce privește vaccinarea.
 • 1 week ago
  Așa grăiește Domnul Slavei Prin glasul Sfintei Liturghii: Deși m-am înălțat la ceruri, Eu nu vă las, Eu nu vă las orfani copii.    În fiecare Liturghie    Eu Mă cobor din nou la voi,    Din nou e coasta Mea străpunsă    Și-Mi curge sânge,    Și-Mi curge Sângele șiroi. Mă răstignesc din nou pe cruce În umbra Sfântului Altar, Primiți-Mi Sângele și Trupul, Să nu vin iarăși, Să nu vin iarăși în zadar.    Eu sunt aici întotdeauna
 • 1 week ago
  Ev. Luca XV, 11-32:
 • 1 week 1 day ago
  "Masonii au ieşit la lumină pentru că au ajuns la apogeu. Nimeni n-are curajul să-i urmărească şi să-i scoată cu adevărat la lumină cu adevărata lor faţă, cum a făcut-o Nicolae Paulescu.
 • 1 week 1 day ago
  Trebuie să păstrăm Ortodoxia noastră cu precizie duhovnicească, pentru a avea cu noi harul Sfântului Duh. Să nu ne lăsăm târâţi de diferite doctrine şi să nu ne clătinăm de anumite întâmplări. Biserica Ortodoxă este ascetică, este preafrumoasă, are toată podoaba harului lui Dumnezeu… Biserica Ortodoxă are smerenia şi pocăinţa. Dacă nu ne smerim, nu mergem pe calea strâmtă şi nu trecem prin poarta îngustă. Ci pe calea strâmtă şi pe poarta îngustă vor intra câţi or să primească pocăinţa şi smerenia lui Hristos… De aceea numai prin smerenie şi prin pocăinţă ne vom îndrepta cu siguranţă intrarea în Împărăţia lui Dumnezeu. Să fim cu luare-aminte la viaţa noastră, să fie ortodoxă.
 • 1 week 1 day ago
  Un neam se va menține prin tineri, care se vor sui de bunăvoie pe cruce și de la înălțimea ei vor lupta, fără să zică nimic. Luptă și nu cedează.
 • 1 week 2 days ago
 • 1 week 2 days ago
 • 1 week 2 days ago
  Părintele Paisie Aghioritul spune că după cel de-al treilea război mondial va fi atâta deznădejde și atâta durere pe pământ, încât oamenii te vor trage de mânecă ca să le vorbești despre Dumnezeu ca să se mângâie.
 • 1 week 2 days ago
  Fereastra Overton -  mecanismul de trecere a unei idei de la „imposibil“ la „legal“ în 6 paşi:
 • 1 week 2 days ago
  Este înfricoşat duhul veacului acestuia, care se caracterizează prin trei lucruri dăunătoare pentru mîntuirea noastră: erezia - adică rătăcirea de la învăţătura noastră ortodoxă, ateismul, şi frica. Acestea sînt cele trei lucruri care ne îndepărtează pe noi de Dumnezeu. Cipurile acestea, chiar dacă ziceţi că nu e vremea lor, sînt un chip al vremurilor pe care le trăim. Le-au pus întîi pe orez şi pe zahăr, apoi pe animale, iar acum vor să le pună omului. Să avem multă grijă!
 • 1 week 2 days ago
  Duminică, 28 februarie, ora 13,30, în Cimitirul Central Bacău, va avea loc comemorarea lui Corneliu Niță, primul student din generația naționalistă interbelică ucis de comuniști în închisoarea reeducării de la Pitești. Organizarea Parastasului și evocarea martirului aparțin Asociației Calea Neamului filiala Bacău condusă de Prof. Movileanu Iurie.