Lelia Marcu, scrie pe contul de FB, despre acest subiect: "Răsturnare de situație în cazul unui pacient aflat de 10 ani în stare vegetativă"

Autor
Lelia Marcu
Tipar
Articol
Topic
Cultura Vieții

Ce inteleg eu din asta: omul, daca nu mai e bun de nimic, nu conteaza ca e inca in viata, ii provocam moartea, il eutanasiem ca pe caini si pe pisici, ca pe cai... la atat se rezuma viata omului care are in buzunar, in acelasi timp "Drepturile omului"! Daca un asemenea om este inca om, cu greu ar putea fi numit "om", acela care cere, provoaca, executa omorarea altuia. Traim proorociile, din plin! Asta, ca sa se adune mai repede raul, se se piarda omenirea mai repede, sa dispara omenia si sa ramana nelegiuirea, atat! Cu cat se strica mai multi oameni, cu atat e mai aproape posibilitatea venirii antihristului. Acesta nu poate "opera" intr-o lume in care balanta iubirii atarna mai greu decat cea a rautatii, nu isi castiga dreptul de a conduce (vremelnic) lumea aceasta, daca cele bune atarna mai greu. Pt. asta se straduiesc scapatatii lui sarsila, ca oamenii sa devina din ce in ce mai indiferenti fata de cele sfinte si moralitate (stiu cum e!), din ce in ce mai nerusinati, din ce in ce mai fara respect fata de parinti, bunici, frati mai mari, Preoti, parinti spirituali, mai marii tarii... sa fie, asaaa... o aliniere in toate, un ghiveci scarbos, nepotrivit, urat mirositor... stiti, faptele bune miros ca tamaia, cele rele, nu vreti sa stiti cum miros! Uite, ca tot suntem la Acoperamantul Nascatoarei de Dumnezeu, sa o rugam sa ne acopere, sa ne ajute, sa ne miluiasca pe toti! Toti oamenii sunt ai lui Dumnezeu, niciunul nu merita ura! Dezaprobarea da, in unele situatii, dar ura si dispretul, nu! Mantuitorul nostru Iisus Hristos ne-a poruncit sa nu dispretuim pe nimeni! Daca ni se pare ca suntem mai mari si mai destepti sau mai interesanti ca El...

NOTĂ ORTODOXIA.RO:

Un tribunal francez a decis ca medicii să continue tratamentul pentru Vincent Lambert, un pacient care suferă de tetraplegie şi se află într-o stare vegetativă de 10 ani, informează BBC.

Medicii începuseră oprirea tratamentului pentru Lambert, în vârstă de 42 de ani, luni, înaintea ordinului judecătoresc, scrie News.ro.

Lambert se află într-o stare vegetativă din 2008 când a fost victima unui accident de motocicletă.

Situaţia sa a divizat ţara dar şi familia lui. Soţia sa a cerut ca tuburile prin care era hrănit să fie retrase în timp ce părinţii săi insistă ca el să fie ţinut în viaţă. Mama lui Lambert, Viviane, a numit decizia ca „o mare victorie” în lupta ei de a-şi menţine fiul în viaţă. „Îl vor hrăni şi hidrata. Pentru prima dată, sunt mândră de tribunale”, a afirmat ea. O decizie judecătorească anterioară preciza că Lambert nu ar trebui să mai primească tratament iar acel proces a început luni înainte de noul ordin judecătoresc emis de Curtea de Apel din Paris. În urma deciziei iniţiale, avocaţii părinţilor acestui fost infirmier la psihiatrie, în prezent în vârstă de 42 de ani, au anunţat imediat că au depus două recursuri la instanţe internaţionale. ”Au fost sesizate, astfel, pe fundamente juridice diferite, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) şi Comitetul Internaţional pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Deficienţe (CIDPH) al ONU. Hotărârea Consiliului de Stat nu este, aşadar, definitivă, iar decizia de a provoca moartea lui Vincent Lambert nu poate fi executată”, au scris atunci avocaţii Jean Paillot şi Jérôme Triomphe într-un comunicat. Hotărârea de opri alimentarea şi hidratarea artificiale ale lui Vincent Lambert - şi însoţirea întreruperii acestui tratament cu o sedare profundă şi continuă - a fost validată la 31 ianuarie de către tribunalul administrativ de la Châlons-en-Champagne (Marne).

Această jurisdicţie a stabilit că ”menţinerea îngrijirilor şi tratamentelor” lui Vincent Lambert constituie ”o încăpăţânare nerezonabilă” - cheia de boltă a Legii Claeys-Leonetti privind eutanasia.

În iunie 2015, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) s-a pronunţat, la rândul ei, în favoarea unei întreruperi a tratamentelor.

Articole Recente

Personalități ale Ortodoxiei Românești

Data nașterii:
Locul nașterii: Comuna Deleni, jud. Cernăuţi
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: Pârscov - Buzău
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: comuna Oncești, jud. Tecuci interbelic (astăzi în jud. Bacău)
Data adormirii:

Biblioteca - Cărți Creștin Ortodoxe

Despre semnele sfârșitului
Anonim
Editura CHRISTIANA - S.O.S Medical - Teologia sexualităţii
DR. GENOVEVA TUDOR / RĂZVAN CODRESCU