Mark Zuckerberg speriat de efectele secundare ale vaccinului Covid, deși Facebook cenzurează discursurile de acest tip

Tipar
Video
Topic
Atitudini și Analize
Experiențe și Studii de Caz
Viață și Sănatate

Într-un videoclip transmis de grupul conservator american Project Veritas, șeful companiei Facebook vorbește despre efectele secundare ale vaccinurilor anti-Covid-19.

La fel ca Twitter, Facebook a insistat asupra cenzurării comentariilor care sunt împotriva discursurilor oficiale despre vaccin. Acest lucru nu l-a împiedicat pe șeful rețelei sociale, Mark Zuckerberg, să se întrebe despre efectele secundare ale vaccinurilor destinate să lupte împotriva Covid-19. Acest lucru este dezvăluit într-un videoclip transmis de grupul conservator american Project Veritas, preluat dintr-o videoconferință din iulie 2020.

O încălcare a politicii Facebook

Patronul Facebook afirmă că „trebuie să fim precauți cu privire la acest subiect (vaccinuri), deoarece pur și simplu nu știm care sunt efectele secundare pe termen lung provocate de modificarea ADN-ului sau ARN-ului uman”.

Jurnalistul James O’Keefe, fondatorul Project Veritas, subliniază că remarcile lui Mark Zuckerberg încalcă politica oficială a Facebook, care precizează că va elimina orice conținut care „susține că vaccinul Covid-19 modifică ADN-ul oamenilor”. Rețeaua socială a mai spus săptămâna trecută că intenționează să intensifice eforturile de eliminare a afirmațiilor false despre vaccinurile Covid-19 de pe site-ul său.

NOTĂ ORTODOXIA.RO:

Din prospectul ”vaccinului” produs de către AstraZeneca

Aprobare condiționată
Acest medicament a fost autorizat conform unei proceduri numite „aprobare condiționată”. Aceasta înseamnă că sunt așteptate date suplimentare referitoare la acest medicament.
Agenția Europeană pentru Medicamente va revizui informațiile noi privind acest medicament cel puțin o dată pe an și acest RCP va fi actualizat, după cum va fi necesar.

Mecanism de acțiune
COVID-19 Vaccine AstraZeneca este un vaccin monovalent, compus dintr-un singur vector adenoviral recombinant, cu deficit de replicare, preluat de la cimpanzeu (ChAdOx1), care codifică glicoproteina S a SARS-CoV-2. Componenta imunogenă S a SARS CoV 2 din vaccin este exprimată în conformația trimerică pre-fuziune; secvența de codificare nu a fost modificată pentru a stabiliza proteina S exprimată în conformația de pre-fuziune. După  administrare, glicoproteina S a SARS-CoV2 este exprimată local, stimulând răspunsul prin anticorpi neutralizanți și răspunsul prin imunitate celulară, care pot contribui la protecția împotriva COVID-19.

Studiile la animale privind toxicitatea asupra funcției de reproducere nu au fost finalizate. Pe baza rezultatelor studiului preliminar, nu se anticipează niciun efect asupra fătului

Durata protecției
Durata protecției oferite de vaccin nu este cunoscută, fiind în curs de determinare în cadrul studiilor clinice aflate în desfășurare.

Compoziția calitativă și cantitativă
Acestea sunt flacoane multidoză care conțin 8 doze sau 10 doze, a câte 0,5 ml (vezi pct. 6.5).
O doză (0,5 ml) conține: Adenovirus preluat de la cimpanzeu care codifică glicoproteina S (spike) a SARS-CoV-2 (ChAdOx1-S)*, nu mai puțin de 2,5 × 108 unități infecțioase (U Inf.)
*Produs în celule renale de embrion uman modificate genetic (HEK), linia celulară 293 și prin tehnologia ADN recombinant.
Acest vaccin conține organisme modificate genetic (OMG).

Aceste informatii se găsesc pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului: https://www.anm.ro/medicamente-de-uz-uman/farmacovigilenta/informatii-covid%E2%80%9119-vaccine-astrazeneca-suspensie-injectabila/

Articole Recente