Mitropolitul Neofit de Morfou anunță că la o eventuală reizbucnire a epidemiei nu va mai accepta închiderea Bisericilor, chiar si cu prețul de a face închisoare

Tipar
Articol
Topic
Atitudini și Analize
Duhovnici și Învățături
Lupta cea bună

„Acestia au ca scop impunerea globalizarii si a Antihristului in locul lui Hristos in inimile noastre, deoarece antihristi nu sunt doar turcii si ateii din Rusia. Mereu au fost antihristi si vor actiona din nou. Asadar, in mitropolia Morfou nu se va mai pune problema de acum inainte sa se mai inchida vreo biserica. Veti auzi din nou ca in anumite locuri a izbucnit din nou epidemia. Dar aceasta greseala (n.tr.: inchiderea bisericilor) nu se va mai face, cel putin nu in mitropolia noastra. Bisericile vor ramane deschise; cine va dori va putea sa vina sa se impartaseasca si sa ia anafura – neambalata.

In Biserica exista doar energia necreata a Dumnezeului Treimic. Afara sunt si boli si microbi. Aici nu exista. Asadar, fiecare sa isi masoare credinta sa si, in functie de credinta pe care o are, sa actioneze. Dar nu e normal ca fricosul, putin credinciosul, fie ca este el episcop, preot sau protopop, sa isi aduca fobia sa in mijlocul Bisericii, sa ne-o impuna si noua si sa o faca lege. Asta inseamna negarea credintei ortodoxe.

De aceea, va rog pe toti, cler si popor, sa fim pregatiti si informati, in ceea ce ne priveste pe noi. Ce vor face celelalte mitropolii? Va da socoteala episcopul locului. Eu le-am spus preotilor (n.tr. din mitropolie Morfou): cand va vor intreba de ce aveti in Morfou bisericile deschise, sa spuneti: asa ne-a zis ierarhul nostru. Sa mergeti sa ii cereti socoteala lui si sa il bagati si la inchisoare. Asa si trebuie. Stiti de ce? Pentru ca au mers la inchisoare pentru credinta noastra si Apostolul Pavel, si Apostolul Petru. Toti apostolii au mers la inchisoare. Insusi Hristos, Dumnezeu-Omul, a mers la inchisoare. Eu de ce sa nu merg?

Episcopul este chipul lui Hristos. Nu e cu putinta sa avem doar slava, cantarile si cadelnitarile. Trebuie sa duc si crucea lui Hristos, sa am si rabdarea lui Hristos, si credinta sfintilor ca sa merit sa ma numesc Prea Sfintitul [Episcop de] Morfou. Altfel, sunt un mic Neofit care profita de Hristos si de buna dumneavoastra credinta.”

Articole Recente

Personalități ale Ortodoxiei Românești

Data nașterii:
Locul nașterii: Comuna Deleni, jud. Cernăuţi
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: Pârscov - Buzău
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: comuna Oncești, jud. Tecuci interbelic (astăzi în jud. Bacău)
Data adormirii:

Biblioteca - Cărți Creștin Ortodoxe

Despre semnele sfârșitului
Anonim
Editura CHRISTIANA - S.O.S Medical - Teologia sexualităţii
DR. GENOVEVA TUDOR / RĂZVAN CODRESCU