Mitropolitul Neofit de Morphou: „Vom avea oameni modificați genetic!” (Partea I)

Autor
Mitropolitul Neofit de Morfou
Tipar
Video
Topic
Duhovnici și Învățături
Mireni, Preoți și Ierarhi
Viața Creștinului Ortodox

Mitropolitul Neofit de Morphou, explică în acest videoclip faptul că virusul actual este doar începutul unei serii de evenimente și că trebuie să folosim aceste vremuri ca practică pentru ceea ce urmează.

El continuă să sublinieze că încercările menite să trateze acest virus sunt de fapt dăunătoare și vor duce la oameni modificați genetic în același mod în care există alimente modificate genetic.

„Să aveți mulți ani binecuvântați și să continuați să vă rugați, spunând: „Dă-mi, Hristoase, credința și răbdarea sfinților!”

Din ceea ce pare și din ceea ce puteți vedea, am intrat în anii în care ni se cere o mare răbdare și mare credință; și anume credința sfinților. Căci vom avea nevoie de răbdarea sfinților și de credința sfinților; ne referim desigur la o persoană care este ortodoxă. Chiar și credincioșii care ar trebui să păstreze credința ortodoxă nu o fac corect, ci mai degrabă o micșorează; un act extrem de periculos.
De ce este periculos acest comportament? Este periculos deoarece viața pe care o va trăi fiecare, de acum încolo, va fi în funcție de ceea ce propria sa conștiință și de ceea ce situația sa, îi vor permite.
Căci slava pe care o vom primi în viața veșnică va depinde de credința pe care o avem!

Uită-te la Apostolul Tichicus (unul dintre cei șaptezeci de apostoli), un tânăr, foarte educat, plin de cunoștințe; ar fi putut trăi o viață plină de onoruri ca avocat sau ca medic. Și toți apostolii care aveau anumite talente, precum Apostolul și Evanghelistul Luca, Apostolul Pavel; nu erau toți pescari. Unii dintre ei aveau cunoștințe vaste și o educație erudită, erau foarte talentați și aveau oportunități lumești de a-și edifica cariere; să mă exprim într-un mod actual. Și totuși, pentru dragostea lui Hristos și pentru adevărul Evangheliei, ei și-au dedicat viața concretizării Sfintei Evanghelii (nu doar predicând-o în fraze goale). Exemplul lor, cuvântul și epistolele lor, pentru cei dintre ei care au scris, sunt până în prezent sursa noastră de sprijin duhovnicesc și de îndrumare; timp de douăzeci de secole.

Generațiile vin și pleacă, dar lucrările sfinților apostoli rămân intacte și sunt temelia credinței noastre. De aceea, Biserica noastră este numită și apostolică, iar credința noastră este numită și apostolică. Prin urmare, dacă pierdem această credință sau dacă o diluăm, mântuirea noastră este în pericol! Viața noastră veșnică este în pericol! Slava veșnică a sufletelor și trupurilor noastre este în pericol! Acesta este motivul pentru care trebuie să fim foarte sănătoși și foarte atenți în modul în care abordăm Milostivirea lui Dumnezeu în viața noastră și cum mărturisim credința și adevărul Evangheliei!

Aplicarea Evangheliei la propriile noastre vieți este cel mai bun „pașaport” pentru viața veșnică. Aceasta este viața către care au nădăjduit Sfinții Apostoli și în care se bucură! Și noi putem fi colocuitori cu ei în Slava Veșnică, Viața Veșnică și Bucuria Veșnică! Timpul nostru (timpul în care trăim) ne oferă multe oportunități de a ajunge acolo. O mulțime de oportunități!
Dacă Îl mărturisim pe Hristos care a fost Răstignit, care a Înviat din morți și care se va întoarce în slavă!
Dacă Îl împărtășim pe Hristos copiilor și nepoților noștri! În primul rând, prin propriul nostru exemplu, apoi după educația fiecăruia și credința fiecăruia; în funcție de ceea ce fiecare este capabil să facă.
Dar chiar și astăzi trebuie să ne străduim să construim cetăți de credință; fortăreţe de rezistență.
Vin vremuri foarte grele pentru omenire. Se pare că aceste vremuri deosebit de grele abia încep. Când povestea cu acest virus se va termina în mai, vor apărea alte subiecte de plângere; mult mai importante decât acesta. Prin urmare, vom avea nevoie de și mai multă răbdare și chiar de mai multă credință. Suntem acum în etapa de practică și examene. Aceste examene vor lua sfârșit și vor veni examene mai dificile.

Acesta este motivul pentru care vă întreb și am spus acest lucru și în alte locuri, că în fiecare oraș preotul ar trebui să găsească zece oameni de rugăciune. Dacă găsește mai mulți, cu atât mai bine!
Dați fiecăruia dintre cei zece oameni să citească în fiecare zi, în orice moment al zilei, două Catisme din Psaltirea lui David.
Două Catisme durează aproximativ 15 minute… De aceea le numim Catisme. Și acolo unde este scris „Slavă Tatălui …”, ne ridicăm și facem trei metanii.
La sfârșit, vom pomeni numele celor vii și morți, pe cei care ne iubesc și pe cei care ne urăsc, pe cei care ne aduc daruri și cei care ne fac rău, precum și pe oamenii care sunt în dureri și suferință.
Sunt mulți oameni care trebuie amintiți și care au nevoie de dragostea noastră.
Aceasta este cea mai bună cale, cu care Dumnezeu m-a luminat și pe care am primit-o ca sfat de la oameni învățați, astfel încât să putem construi cetăți de credință în fiecare sat și în fiecare loc. Să facem lucruri concrete, nu doar cuvinte și predici!
După cum puteți vedea, situația se înrăutățește; vremurile se înrăutățesc.

Ce ar trebui să facă creștinii? Sunt ei oare capabili să-și pună măști pentru a se feri de aceste lucruri? În timpul următoarei boli care va veni, nu ne vom putea proteja cu măști, nici cu „focuri de armă” (?) Ce vom face atunci?
„Loviturile” se vor dovedi foarte periculoase pentru oameni. Așa cum avem alimente modificate genetic, încet, încet vom avea oameni modificați (genetic).
Prin urmare, creștinii trebuie să rezolve lucrurile dificile. Creștinii sunt meniți a rezolva lucrurile dificile. Ateii sunt meniți a face lucrurile ușoare; ei care cred că pot schimba lumea, dar, de fapt, nici măcar pe ei înșiși nu se pot schimba.
Creștinul este cel care se poate schimba, el se poate transforma, este cel care se poate sfinți.
Noi, episcopii, avem o mare responsabilitate!
Dacă nu putem influența pe mulți, putem ajuta prin mijlocirea câtorva.
Dumnezeu își poate face lucrarea chiar și numai cu doi sau trei oameni!

„Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor” (Matei 18, 20).

Articole Recente
 • 3 days 17 hours ago
  Părintele Claudiu Buză: Să nu credeți că administrația BOR se va putea opune agendei dictaturii medicale, dacă nu va mărturisi ortodox ADEVĂRUL!
 • 3 days 17 hours ago
  "A venit momentul să acţionăm, în frunte cu preoţii şi monahii, şi să susţinem drepturile acestui popor obidit. Noi, ca monahi, nu putem sta nepăsători în faţa suferinţei poporului nostru, în faţa suferinţei fraților noştri. Preoţii şi monahii sunt primii care trebuie să dea dovadă de jertfă şi poporul trebuie să simtă grija şi dragostea noastră, să simtă că suntem alături şi îl susţinem cu preţul vieţii noastre, după cum ne învaţă Mântuitorul nostru Iisus Hristos: „Aceasta este porunca Mea: să vă iubiţi unul pe altul, precum v-am iubit Eu. Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi” (Ioan 15:12,13).
 • 3 days 18 hours ago
 • 3 days 18 hours ago
  Organizatorii protestului împotriva obligativității vaccinării din 7 martie ora 15:00 au remis presei comunicatul oficial al evenimentului. Evenimentul va fi organizat de către Alianța Părinților, Asociația „Pro Consumatori”, „Medici pentru consimțământ informat”, „Neam Unit” și „Pro Decizii Informate”. Organizatorii acuză legislativul că actualul proiect de lege, Plx 399/2017 „prevede obligativitatea vaccinării pentru copii și pentru adulţi (cu orice vaccinuri și oricâte vaccinuri ar decide statul), precum și amenzi uriașe în caz de refuz”.
 • 3 days 22 hours ago
  Întâlnirea cu Arsenie Boca, care i-a îndreptat paşii către monahism, este descrisă chiar de Nil Dorobanţu în autobiografia sa: „Arsenie era văzător cu duhul şi îmi zicea Ortacul. M-a chemat la el din mijlocul a sute de oameni. Avusese descoperire despre mine în 1945, în martie. Mâncând din pâinea sfinţită de Arsenie, am simţit un curent mistic ce m-a transformat”. Din acel moment, Nil Dorobanţu s-a dedicat vieţii monahale, într-o asceză strictă. Oamenii povestesc că părintele umbla în permanenţă desculţ şi înveşmântat cu o rasă veche. De asemenea, nimeni nu l-a văzut mâncând, în schimb dădea de pomană la săraci tot ce primea.
 • 3 days 23 hours ago
  Bărbatului, care era angajat al SGA Gorj, i s-a făcut rău la birou. A făcut infarct, potrivit presei locale. Colegii au chemat ambulanța, iar echipajul medical l-a resuscitat câteva zeci de minute și părea că își va reveni. Ion Barbu a fost transportat, ulterior, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Tg-Jiu unde i s-au acordat îngrijiri medicale, însă, după aproximativ 12 ore a făcut un alt infarct care i-a fost fatal. Colegii bărbatului spun că nu știau ca acesta să aibă probleme cardiace, însă au menționat faptul că acesta se vaccinase anti-COVID în ziua precedentă.
 • 3 days 23 hours ago
  Un grup de medici din statul american Utah au descoperit ceva terifiant în unele mamografii făcute recent la Centrul dedicat afecțiunilor mamare din Salt Lake City, Utah. Unele femei care au fost recent injectate cu vaccinurile experimentale Covid prezintă o inflamație anormală a ganglionilor limfatici din sâni, informează NaturalNews.com.
 • 3 days 23 hours ago
  Mircea Vulcănescu s-a născut pe 3 martie 1904, la București. Clasele primare le-a absolvit în Capitală, gimnaziul la Iași și Tecuci (fiind refugiat în timpul ocupației germane), iar liceul l-a urmat la Galați și București. În 1921 s-a înscris la Facultatea de Filosofie și Litere și la Facultatea de Drept din București. A fost un membru remarcabil al Asociației Studenților Creștini din România (ASCR). În urma satisfacerii stagiului militar a obținut gradul de sublocotenent. În 1925 s-a căsătorit cu Anina Rădulescu-Pogoneanu, de care se va despărți mai târziu. În cadrul anului universitar 1929 - 1930 a fost asistent onorific la catedrad profesorului Dimitrie Gusti.
 • 3 days 23 hours ago
  Biserica Ortodoxă Română cedează presiunilor Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România și îl marginalizează pe Mircea Vulcănescu, intelectual interbelic profund creștin, ale cărui scrieri despre filozofia religiei au fost pilde pentru generații de slujitori ai acestei biserici. Recent, parohiile și mănăstirile din județul Vâlcea au primit niște adrese prin care, pe scară ierarhică, li se recomandă ca în activitatea lor „să se țină cont de obligația legală ca eventualele referiri la Mircea Vulcănescu să nu promoveze un cult al personalității acestuia, ci, atunci când se face referire la persoana sa, să se scoată în relief valoarea operei sale filozofice și literare, în mod obiectiv și echilibrat”.
 • 3 days 23 hours ago
    Ne vom întoarce într-o zi, Ne vom întoarce neapărat. Vor fi apusuri aurii, Cum au mai fost când am plecat. Ne vom întoarce neapărat, Cum apele se-ntorc din nori Sau cum se-ntoarce, tremurat, Pierdutul cântec, pe viori. Ne vom întoarce într-o zi… Și cei de azi cu pașii grei Nu ne-or vedea, nu ne-or simți Cum vom pătrunde-ncet în ei. Ne vom întoarce ca un fum, Ușori, ținându-ne de mâni, Toți cei de ieri în cei de-acum, Cum trec fântânile-n fântâni. Cei vechi ne-om strecura, tiptil, în toate dragostele noi Și-n cântecul pe care și-l Vor spune alții, după noi.
 • 4 days ago
  Nu pentru-o lopată de rumena pâine, nu pentru pătule, nu pentru pogoane, ci pentru văzduhul tău liber de mâine, ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane! Pentru sângele neamului tău curs prin sanțuri, pentru cântecul tău țintuit în piroane, pentru lacrima soarelui tău pus în lanțuri, ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane! Nu pentru mânia scrașnită-n măsele, ci ca să aduni chiuind pe tăpșane o claie de zări și-o căciula de stele, ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane! Așa, ca să bei libertatea din ciuturi și-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane și zarzarii ei peste tine să-i scuturi, ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
 • 4 days ago
  Adevăratul om de cultură și de elită iese în față și acela strigă și răcnește cu toate forțele lui și apără valorile pe care el le-a construit și pe care el le trăiește. Pentru că dacă ar fi tăcut tot așa, de pildă un Eminescu, ar fi tăcut Radu Gyr, un Nichifor Crainic, sau oameni de mai mică talie – ‘apăi am fi fost de mult prăbușiți. Dar acești oameni, ca niște mici apostoli, am putea spune, au fost meraeu prezenți și au strigat și s-au opus la toate metodele de întunecare a ființei noastre ortodoxe… Iar această problemă nu este una oarecare, după mine este cea mai grea problemă a omenirii și a creștinătății.
 • 4 days ago
  Cei care au apucat sa ii cunoasca pe supravietuitorii temnitelor comuniste pot trage singuri concluzia daca acesti oameni au fost buni sau rai, „dusmani” sau aparatori ai intereselor poporului român. Comunistii au scris o istorie in care ii prezentau pe legionari drept „dusmani ai poporului” in timp ce globalistii ii prezinta „antisemiti”. Fiecare dupa felul in care se simtea amenintat de conceptiile membrilor acestei miscari. (prof. Marius Gavra - istoric)
 • 4 days ago
  Părintele Justin Pârvu, renumitul duhovnic și starețul Mănăstirii Petru Vodă, s-a născut la data de 10 februarie 1918 în satul Poiana Largului, judeţul Neamț. În 1936, pe când avea 17 ani, intră frate la Mănăstirea Durău. După doi ani, în 1939, se înscrie la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Cernica, lângă Bucureşti, ulterior ajungând și la seminariile teologice de la Râmnicu-Vâlcea şi Roman. În anul 1940 va avea loc tunderea sa în monahism, iar la doar un an distanţă, hirotonia întru preot, la vârsta de 22 de ani.
 • 5 days 21 hours ago
  Apel Național! Duminică, 7 martie suntem obligați să ne prezentăm cu toții în alveola Parcului Izvor de lângă Casa Parlamentului dacă mai vreți să câștigăm lupta împotriva vaccinării obligatorii! Toată țara trebuie sa vină împreună cu noi în București, nicidecum în alte orașe, fiindcă Legea vaccinarii obligatorii va intra la vot în max. 2-3 săptămâni! 7 martie este o zi simbolică pentru toți românii care NU doresc sa fie vaccinați cu forța împotriva voinței lor.
 • 5 days 22 hours ago
  Bianca Stănescu este mama unei tinere sportive de succes, Selina Soule, care a fost furată în competiții școlare din Connecticut de doi băieți care s-au declarat fete, adică transgenderi. Când a început să protesteze, tânara româncă a fost hărțuită și persecutată în școală. Dar nu s-a lăsat. A decis să-și apere drepturile și, atât pentru ea cât și pentru colegele ei, a înaintat o acțiune la Departamentul de Educație al SUA. Petiția lor, pentru un sport curat și cinstit, poate fi citită și semnată AICI.
 • 5 days 22 hours ago
  Fost sublocotent la Vânătorii de munte în Regimentul de gardă de la Predeal, licenţiat în Teologie, Filosofie şi Litere (toate facultăţile absolvindu-le cu Magna cum Laudae, socotit un geniu), doctorand la Teologie la Pr. Dumitru Staniloae, absolvent a 4 ani de Drept, pr. Nil Dorobanțu a intrat în monahism la mănăstirea Cernica, luând numele de Nechifor. Unii îl cred nebun, alții nebun pentru Hristos. Unii îl cinstesc ca sfînt, alții îl consideră un rătăcit. A fost caterisit (1957) și alungat din mănăstire, dar a dus viață pustnicească pînă la sfîrșit. Urmărit, închis, anchetat și maltratat de Securitate, a avut moarte martirică (1977).
 • 5 days 23 hours ago
  Astăzi (20-02-2021), în Piața Unirii din Focșani, a avut loc o acțiune de protest față de mai multe măsuri luate de autorități în ultimele luni, cu privire la obligativitatea purtării măștilor, dar și în ceea ce privește vaccinarea.
 • 6 days 13 hours ago
  Așa grăiește Domnul Slavei Prin glasul Sfintei Liturghii: Deși m-am înălțat la ceruri, Eu nu vă las, Eu nu vă las orfani copii.    În fiecare Liturghie    Eu Mă cobor din nou la voi,    Din nou e coasta Mea străpunsă    Și-Mi curge sânge,    Și-Mi curge Sângele șiroi. Mă răstignesc din nou pe cruce În umbra Sfântului Altar, Primiți-Mi Sângele și Trupul, Să nu vin iarăși, Să nu vin iarăși în zadar.    Eu sunt aici întotdeauna
 • 6 days 19 hours ago
  Ev. Luca XV, 11-32:
 • 1 week ago
  "Masonii au ieşit la lumină pentru că au ajuns la apogeu. Nimeni n-are curajul să-i urmărească şi să-i scoată cu adevărat la lumină cu adevărata lor faţă, cum a făcut-o Nicolae Paulescu.
 • 1 week ago
  Trebuie să păstrăm Ortodoxia noastră cu precizie duhovnicească, pentru a avea cu noi harul Sfântului Duh. Să nu ne lăsăm târâţi de diferite doctrine şi să nu ne clătinăm de anumite întâmplări. Biserica Ortodoxă este ascetică, este preafrumoasă, are toată podoaba harului lui Dumnezeu… Biserica Ortodoxă are smerenia şi pocăinţa. Dacă nu ne smerim, nu mergem pe calea strâmtă şi nu trecem prin poarta îngustă. Ci pe calea strâmtă şi pe poarta îngustă vor intra câţi or să primească pocăinţa şi smerenia lui Hristos… De aceea numai prin smerenie şi prin pocăinţă ne vom îndrepta cu siguranţă intrarea în Împărăţia lui Dumnezeu. Să fim cu luare-aminte la viaţa noastră, să fie ortodoxă.
 • 1 week ago
  Un neam se va menține prin tineri, care se vor sui de bunăvoie pe cruce și de la înălțimea ei vor lupta, fără să zică nimic. Luptă și nu cedează.
 • 1 week 1 day ago
 • 1 week 1 day ago
 • 1 week 1 day ago
  Părintele Paisie Aghioritul spune că după cel de-al treilea război mondial va fi atâta deznădejde și atâta durere pe pământ, încât oamenii te vor trage de mânecă ca să le vorbești despre Dumnezeu ca să se mângâie.
 • 1 week 1 day ago
  Fereastra Overton -  mecanismul de trecere a unei idei de la „imposibil“ la „legal“ în 6 paşi:
 • 1 week 1 day ago
  Este înfricoşat duhul veacului acestuia, care se caracterizează prin trei lucruri dăunătoare pentru mîntuirea noastră: erezia - adică rătăcirea de la învăţătura noastră ortodoxă, ateismul, şi frica. Acestea sînt cele trei lucruri care ne îndepărtează pe noi de Dumnezeu. Cipurile acestea, chiar dacă ziceţi că nu e vremea lor, sînt un chip al vremurilor pe care le trăim. Le-au pus întîi pe orez şi pe zahăr, apoi pe animale, iar acum vor să le pună omului. Să avem multă grijă!
 • 1 week 1 day ago
  Duminică, 28 februarie, ora 13,30, în Cimitirul Central Bacău, va avea loc comemorarea lui Corneliu Niță, primul student din generația naționalistă interbelică ucis de comuniști în închisoarea reeducării de la Pitești. Organizarea Parastasului și evocarea martirului aparțin Asociației Calea Neamului filiala Bacău condusă de Prof. Movileanu Iurie.
 • 1 week 2 days ago
  Radu Molnar: Am votat azi împotriva alocării de bani pentru schitul românesc de la muntele Athos. Anul trecut, Parlamentul a mărit aceasta sumă de la 250 de mii de euro pe an la aproape un milion. Azi s-a votat aprobarea ordonanței de urgență care definește normele de alocare financiară. Nu mai aveam ce schimba, acum, la final, dar a fost un vot de conștiință.