Teodosie, atac violent la adresa presedintelui Iohannis: „Jigneste ordoxia. Crestinii sunt atacati. A incetat ciuma cand s-au scos moastele Sfantului Dimitrie”

Autor
Arhiepiscopul Tomisului - Teodosie Petrescu
Tipar
Articol
Topic
Atitudini și Analize
Mireni, Preoți și Ierarhi

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, a lansat miercuri noapte un atac dur la adresa presedintelui Iohannis, acuzandu-l ca jigneste ortodoxia si ca ii ataca pe „crestini”. „Acea afirmatie, ‘dupa sarbatori vom avea inmormantari’, e ca un soi de blestem. Sa nu se mai faca astfel de afirmatii”, a spus Teodosie la Romania TV.

Crestinii se simt neglijati si parasiti. A mai fost o pandemie in secolul XIX, iar la o saptamana de la Inviere nu a mai fost niciun mort. Toti regii Romaniei au simtit ortodox. Ei au luptat sa nu jigneasca ortodoxia. Domnul Vela e un om de credinta. Crestinii asa vad, ca pe un atac. (…) A incetat ciuma cand s-au scos moastele Sfantului Dimitrie. Jandarmii ne-au cerut: veniti si ne aduceti lumina si paste.

Acea afirmatie, "dupa sarbatori vom avea inmormantari", e ca un soi de blestem. Sa nu se mai faca astfel de afirmatii. De la varful tarii s-a spus asa ceva. Noi, de acolo, asteptam ocrotire.

Domnul ministru nu a facut de capul lui acel protocol, a vorbit cu premierul si cu presedintele. Noi nu ne-am gandit decat la ordine, nu la dezordine. Crestinii care vor Sfanta Lumina stiu de ordine,

a  declarat Teodosie la RTV.

Articole Recente