Microbiolog german emite avertismente serioase cu privire la un vaccin COVID

Autor
Dr. Sucharit Bhakdi @ vaccineimpact.com
Tipar
Mărturie
Topic
Politică și Guvernare
Societatea Civilă
Viață și Sănatate

Dr. Sucharit Bhakdi nu este un medic oarecare. A practicat medicina timp de cinci decenii, a fost cercetător post-doctoral la unul dintre cele mai prestigioase instituții de cercetare din lume, Institutul de Imunobiologie și Epigenetică Max Planck, iar ulterior a deținut catedra de microbiologie la Universitatea din Mainz din Germania, timp de zece ani. .

El are acreditări impecabile care, în opinia noastră, depășesc pe mulți dintre așa-numiții noștri experți medicali oficiali.

Dr. Bhakdi nu este anti-vaccin, totuși este profund îngrijorat de noile tehnologii pentru un vaccin Covid-19, care este lansat rapid pe piață. Una dintre cele mai mari temeri care apar pe internet este că aceste noi vaccinuri genetice vor recombina cu ADN-ul corpului nostru și vor cauza probleme de sănătate grave.  Dar acest lucru îl îngrijorează pe Bhakdi mai puțin, decât alte riscuri mult mai mari, care au consecințe profunde pe tot parcursul vieții.

În primul rând, există posibilitatea mutagenezei sau a mutațiilor care apar datorită injectării genei pe bază de virus, a vaccinului. Acest lucru este deosebit de îngrijorător, având în vedere posibilitatea ca aceste inserții să poată avea loc în celulele reproductive și astfel vor fi moștenite de viitorii copii. Acestea au fost printre preocupările de siguranță medical ridicate de Institutul Paul Ehrlich din Germania și publicate în revista Methods in Molecular Biology .

În al doilea rând, există un pericol real ca sistemul imunitar al corpului nostru să identifice acest material genetic inserat ca un invadator străin și să creeze anticorpi anti-ADN care, la rândul lor, vor declanșa o boală autoimună. Răspunsul autoimun advers poate nu va apărea imediat sau la scurt timp după vaccinare.

Poate dura unul, doi, trei sau mai mulți ani înainte ca persoana vaccinată să fie afectată de o afecțiune autoimună gravă, care îi va pune viața în pericol. Există peste 80 de boli autoimune diferite. În această situație, vaccinul Covid-19 pe bază de elemente genetice, nu poate fi exclus ca o cauză fundamentală.

Și nu contați pe faptul că veți primi un diagnostic corect atunci când simptomele unei boli cronice autoimune încep să apară.   În cadrul conferinței anuale a Ligii Europene împotriva Reumatismului din 2018, au fost prezentate două lucrări care ar trebui să ne sperie mult mai mult decât Covid.

Studiile au constatat că aproximativ 95% dintre pacienți au fost diagnosticați greșit,cel puțin o data, după apariția simptomelor autoimune. Aproximativ pentru 35% dintre pacienți li s-au spus că totul este psihosomatic, adică o afecțiune închipuită„ este “totul doar în capul lor”.

Multor părinți li s-a spus de către medicii lor pediatric, după prăbușirea mentală a copilului la scurt timp după vaccinare, că nu are nimic de-a face cu vaccinul și că genele lor sunt cauză sau o orice altă cauză, mai puțin vaccinul.

Apoi, există un al treilea pericol și chiar mai teribil cu aceste noi vaccinuri. Este înțelept să țineți cont de avertismentele doctorului Bhakdi în cartea sa Corona False Alarm? Fapte și cifre (Chelsea Green):

„… În timpul sau după producerea vârfului viral, trebuie să se aștepte ca produsele reziduale ale proteinei [virusului] să devină expuse pe suprafața celulelor vizate [adică celulele pe care virusul le-a prins]. Majoritatea persoanelor sănătoase au limfocite ucigașe care recunosc aceste produse [deșeuri] virale. Este inevitabil ca atacurile autoimune să fie declanșate împotriva celulelor. Unde, când și cu ce efecte ar putea apărea acest lucru, este complet necunoscut. Dar perspectivele sunt pur și simplu terifiante ”.

Deși cercetările timpurii arată că vaccinurile ADN și ARNm au beneficii față de actualele vaccinuri virale cultivate, datorită potenței lor ridicate, acestea sunt încă experimentale. Rămâne multe necunoscute.

Și pentru că această nouă generație de vaccinuri este foarte recentă, nu există date fiabile pentru a ajunge la un consens medical cu privire la profilul lor de siguranță și nici informații despre potențialele riscuri adverse pe termen lung.

Dr. Bhakdi crede că un vaccin Covid-19 este complet nejustificat. Un fapt important pe care oamenii nu-l iau în seamă este că vaccinul nu vă împiedică să contractați virusul. În schimb, este mai probabil să nu te îmbolnăvești.

Cu toate acestea, poți contracta în continuare virusul și să fii purtător și să infectezi pe alții.  Singurul stimulent pentru un vaccin Covid-19 este că este o sursă enormă de bani pentru industria medicamentelor.

Fiecare dintre noi ar trebui să fie profund preocupat de efectele adverse potențiale ale unui vaccin Covid-19.  Politica de vaccinare ar trebui să se bazeze pe analize concise beneficiu-risc.

Din păcate, aceasta nu a fost niciodată o politică fermă implementată în SUA și a fost un factor negat în mare parte de majoritatea comunității medicale.

Fiecare vaccinare este un joc de ruletă rusească

Fiecare vaccinare este un joc de ruletă rusească. Pentru vaccinurile mai sigure pot exista 10.000 sau chiar 100.000 de camera goale în revolverul în formă de seringă, dar există întotdeauna acel glonț adevărat.

Pentru alte vaccinuri mai puțin sigure, cum ar fi Gardasil, MMR și DpT, șansele pentru acel glonț cresc dramatic. Ca și în cazul lui Gardasil al lui Merck, rezultatele pot fi catastrofale; din acest motiv Robert Kennedy Jr. a intentat un proces major împotriva producătorului de vaccinuri.  Și până acum, perspectivele viitoare ale unui vaccin Covid-19 cu adevărat sigur par a fi departe.

Deci, de ce o astfel de îngrijorare față de un vaccin Covid-19?

În urma studiului clinic al vaccinului AstraZeneca Covid-19, s-a raportat că cel puțin un participant a avut o leziune foarte gravă a vaccinului.

Cu toate acestea, autoritățile britanice de sănătate au permis reluarea procesului.

Și aici evenimentul devine insidios.  Nicio informație despre natura vătămării sau gravitatea acesteia nu a fost făcută publică.  Compania a susținut că nu poate elibera informații suplimentare din cauza confidențialității pacientului.

Cu alte cuvinte, în ciuda faptului că guvernul este mijlocitorul, care va distribui vaccinul, în beneficiul financiar al producătorului, acesta nu are nicio pârghie pentru a verifica leziunile din studiile clinice.

Oficialii americani din domeniul sănătății au ajuns la concluzia că participantul a fost diagnosticat cu mielită transversă indusă de vaccin, o inflamație a ambelor părți ale măduvei spinării.  Vaccinul Covid-19 al AstraZeneca este:

„O versiune slăbită a unui virus comun de răceală (adenovirus) de la cimpanzei care a fost modificată genetic, astfel încât este imposibil să crească la oameni.”

Așa susține fișa de informații pentru participanți, pentru studiul vaccinului.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că oricine cu antecedente de imunosupresie, imunodeficiență, angioedem, anafilaxie, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni gastro-intestinale, afecțiuni hepatice sau renale, afecțiuni neurologice sau afecțiuni psihiatrice, alergii, diagnostic de cancer, dependență de alcool sau droguri, este gravidă sau a primit alt vaccin în decurs de 30 de zile a fost exclus de la participarea la studiu.

Desigur, acest lucru nu este neobișnuit. Aceasta este o listă comună a condițiilor de excludere, utilizate în timpul tuturor recrutărilor de studii de vaccine, pentru a se asigura că sunt înscriși doar cei mai sănătoși oameni, care la rândul lor reduc substanțial probabilitatea reacțiilor adverse.

Cu toate acestea, odată lansat, vaccinul va fi distribuit fără discriminare tuturor, cu excepția cazurilor de afecțiuni medicale anterioare foarte severe.

În această săptămână s-a raportat că s-a produs o reacție adversă în timpul studiului vaccinului Johnson și Johnson Covid-19. Informațiile despre diagnosticul real ale participantului rămân necunoscute.

Dar cazul trebuie să fie extrem de grav, deoarece a semnalat o alertă ridicată și J&J și-a oprit procesul cu 60.000 de participanți înscriși. Vătămările cauzate de vaccin și chiar victimele nu sunt neobișnuite în astfel de studii.  Comunicatul de presă al J & J a declarat că desfășoară o investigație internă – ceea ce înseamnă că autoritățile externe de resort, sunt din nou excluse – pentru a „respecta viața privată a acestui participant”.

Similar cu vaccinul AstraZeneca, J & J se bazează pe un vector de inginerie genetică a unui adenovirus uman care ne infectează celulele și apoi oferă planul tehnic pe care îl transportă. Compania intenționează să fabrice peste 1 miliard de doze pentru distribuția globală către aproape a șaptea parte din populația lumii.

În cele din urmă, există vaccinul Moderna Covid-19 care se bazează pe tehnologia ARNm, un truc de inginerie genetică cu nanoparticule lipidice (LNP) care, atunci când sunt injectate, transformă corpul nostru într-o fabrică de producere a vaccinurilor.

Se pare că există mai multe secrete în spatele acestei companii, față de celelalte. Moderna a reușit să treacă de obstacolul testării pe animale și să sară direct în studiile clinice pe om.

Cu toate acestea, potrivit unui articol preliminar din New England Journal of Medicine , 80 la sută dintre participanții la grupurile de studiu au raportat reacții adverse moderate până la severe. Dacă aruncăm o privire la Formularul S-1 de înregistrare al Modernei prezentat Comisiei Securities and Exchange din SUA, descoperim:

„[T] aici nu poate exista nicio asigurare că LNP-urile noastre [nanoparticulele lipidice] nu vor avea efecte nedorite. LNP-urile noastre ar putea contribui, în totalitate sau parțial, la una sau mai multe dintre următoarele: reacții imune, reacții la perfuzie, reacții la complement, reacții de oponație, reacții la anticorpi. . . sau reacții la PEG [un ingredient de vaccin sintetic] …
Anumite aspecte ale medicamentelor noastre de investigație pot induce reacții imune fie din ARNm, fie din lipide, precum și reacții adverse în căile hepatice sau degradarea ARNm sau LNP, oricare dintre acestea ar putea duce la evenimente adverse semnificative într-unul sau mai multe dintre clinicile noastre încercări. ”

Acest formular S-1 a fost depus în noiembrie 2019 și, prin urmare, riscurile grave ale vaccinurilor cu ARNm sunt bine cunoscute pentru o perioadă suficientă de timp pentru a provoca prudență gravă.
Toate cele trei vaccinuri Covid-19 ale acestor companii sunt acum incluse în Operațiunea Warp Speed a lui Trump. Bill Gates, care este foarte implicat în toate aceste vaccinuri, dorește să profite de perspectivele lor viitoare.

„Trebuie să facem miliarde de doze”, a scris Gates pe pagina sa de blog, „trebuie să le distribuim în fiecare parte a lumii și avem nevoie ca toate acestea să se întâmple cât mai repede posibil”.

Nu vă bazați pe mass-media oficială pentru informații

Și un ultim avertisment. Nu vă bazați pe mass-media obișnuită pentru a vă informa despre orice.

În cazul în care dumneavoastră sau o persoană dragă sunteți răniți sau contractați o boală autoimună pentru tot parcursul vieții, de la unul dintre aceste noi vaccinuri Covid-19, renunța-ți la speranțele și așteptările că veți fi recompensat, dacă este cazul, cu o compensație adecvată pentru daune.

Ca o consecință a Programului național de compensare a leziunilor provocate de vaccinurile lui Reagan din 1986, companiile farmaceutice – vaccinurile sunt, de asemenea, medicamente – au fost scoase în afara oricărei răspunderi legale, pentru cauzarea de afecțiuni și decese legate de vaccin.

Aveți acum o imagine mai completă a mizelor mari din spatele lansării grăbite de către  guvernele naționale a unui vaccin Covid-19?

Acum întrebați-vă de ce nu se desfășoară o discuție deschisă și publică pentru abordarea dovezile acestor temeri legitime.

Teoreticienii conspirației nu sunt părinții care au grijă de copiii afectați neurologic, pentru tot restul vieții lor. Adevărații negaționiști sunt cei din mass-media care sunt prea leneși, părtinitori sau lipsiți de conștiința morală pentru a efectua o investigație adecvată și minează literatura științifică.

Fă-ți un bine. Pur și simplu nu-i ascultata.

Și când Gates, Fauci, Trump, Biden sau orice guvernator de stat încep să vorbească despre promisiunile „minunate” ale unui vaccin Covid-19 sau despre necesitatea acestuia, opriți televizorul sau ecranul computerului.

Acești oameni sunt doar profitorii care protejează producătorii de vaccinuri și, în cazul afecțiunilor cauzate de vaccin, suntem doar daune colaterale în „Războiul împotriva Corona”.

Articole Recente
 • 22 hours ago
 • 1 day ago
  Expert medical de frunte din Canada indignat de răspunsul guvernului la  COVID “V-aş aminti că, utilizând propriile statistici ale provinciei, riscul de deces sub 65 de ani este de unul din 300 000. Unul din 300 000. Ar trebui să vă potoliţi!.” By Children’s Health Defense Global Research, November 19, 2020
 • 1 day ago
  O instanță de apel portugheză a decis că testele PCR nu sunt fiabile, și că este ilegală punerea în carantină a persoanelor, numai în baza unui test PCR. Instanță portugheză hotărăște că testele PCR nu sunt fiabile și sunt ilegale pentru a pune persoanele în carantină Instanța a declarat că fiabilitatea testului depinde de numărul de cicluri utilizate, și de încărcătura virală prezentă. Citând pe Jaafar și colab. 2020, instanța concluzionează că
 • 1 day ago
  „Legea epidemiei” i-ar fi conferit guvernului danez puterea de a adopta măsuri obligatorii de carantină, împotriva oricui este infectat cu o boală periculoasă, dar a fost partea despre vaccinări care a provocat cea mai mare revoltă. „Autoritatea daneză pentru sănătate ar putea defini grupuri de persoane care trebuie vaccinate pentru a izola și elimina o boală periculoasă” -  relatează publicația The Local. „Oamenii care refuză cele de mai sus pot – în unele situații – să fie constrânși [la vaccinare] prin forță fizică, cu ajutorul poliției.”
 • 1 day ago
  Printre cele mai tulburătoare predici ale Părintelui Arhimandrit Ghelasie Țepeș, trecut la Domnul în condiții suspecte, care sunt acum investigate, este și cea din 29 martie, la scurtă vreme după intrarea României în Stare de Urgență și închiderea bisericilor. Din informațiile parvenite redacțiilor, Părintele Ghelasie a fost tratat de COVID cu medicamente foarte puternice deși testul făcut a fost NEGATIV. Medicii din Târgu Mureș care au declarat decesul Părintelui de 58 de ani sunt acum anchetați de poliție.
 • 4 days 23 hours ago
  Troparul, glasul 1: Mărturisitorii cei adevăraţi ai lui Hristos cu vitejie au stat împotriva uneltirilor satanei, şi nici prigoana, nici temniţa, nici chinurile, nici lanţurile nu i-au spăimântat, ci cu putere de sus credinţa şi neamul românesc au păzit. Pentru rugăciunile lor, Hristoase Dumnezeule, mântuieste sufletele noastre. Condacele şi Icoasele
 • 4 days 23 hours ago
  Fiind pusa in mijlocul Bisericii, Sfanta Icoana a „Adormirii Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu” preotii stau imprejur, imbracati in toate podoabele preotesti; iar cel mai mare, luand cadelnita si cadind in cruce inaintea Icoanei, incepe a canta acest tropar pe glasul al cincilea (Acolo unde se va afla Epitaful Adormirii sa se urmeze dupa tipicul aflat la sfarsitul acestui Prohod)
 • 6 days ago
  Acum câteva zile m-am trezit la 3 dimineata cu un copil cu febra si nasuc mucios, rugându-ma sa-i iau temperatura si sa-i dau „michimente" ca a racit... Dupa ce i-am dat lingurita de siropel Panadol, am luat o ceapa, am taiat-o si am asezat-o intr-un bol, exact lânga perna copilei... 5 ore mai târziu, la ora 8 când ne-am trezit, nu mai avea febra, doar nasuc un pic mucios, iar ceapa arata ingrozitor - galben-verzui si mirosea de ziceai ca a putrezit demult. Din studiile efectuate asupra proprietatilor si efectelor cepei si usturoiului, se pare ca aceste doua vegetale deosebite au proprietatea de a „absoarbe" virusii si bacteriile, in momentul in care sunt „activate", adica in momentul in care intra in contact cu aerul.
 • 6 days ago
  O femeie care era profesoară,a venit nervoasă de la școală. Se certase cu directoarea, care îi ceruse să pună note mari unui elev foarte slab la învățătură. Femeia nu a acceptat așa ceva. Când a intrat în casă, a început să se răstească la soțul ei. Acesta tăcea și nu o contrazicea. La un moment dat, femeia a început să îl certe că nu cumpărase fructe pentru copii. Bărbatul simți că i se urcă sângele în cap.
 • 6 days 3 hours ago
  Dumincă am fost chemat, de către părintele stareţ Andrei de la Mînăstirea Dervent, la solicitarea şi cu binecuvîntarea IPS Arhiepiscopul Teodosie, să ajut la deshumarea rămăşiţelor pămînteşti ale părintelui stareţ Elefterie. Cel care este ctitorul acestui sfînt lăcaş va fi depus, după spălarea şi cinstirea osemintelor sale, într-o criptă din noua biserică a mînăstirii. Se afla îngropat undeva în spatele bisericii vechi de la Dervent, iar această acţiune de mutare a mormîntului său s-a făcut în prezenţa şi la dorinţa strănepoţilor (după fraţi) ai părintelui Elefterie.
 • 6 days 4 hours ago
  V-am spus: să ştii să mori. Că sigur vei învia în fiecare zi. Că viaţa înseamnă moarte continuă, apărând Adevărul. Nu apărăm un cozonac frumos de Paşte. Apărăm adevărul, care reprezintă Biserica şi veşnicia, Creatorul! Sfânta Treime: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh. Apărăm adevărul. Adevărul este singurul care odihnește. Dacă nu ești in Adevăr, nu ești în Dumnezeu! Și e numai Unul Adevarul: "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața". Ce putem ciunti din Adevăr? Dumnezeu vrea pace mai mult decat oricine, dar nu cu dracul. Ce intâlnire are Adevărul cu neadevărul? Murim pentru Adevăr, asta să facem. Nu se pune problema.
 • 1 week ago
  Despre Sfântul Cuvios Nichifor Leprosul mai nimeni dintre credincioșii români nu cunoștea ceva. Dar, odată cu pandemia de Covid-19, sfântul a apărut unor creștini din Grecia și Bulgaria spunându-le: „Dacă cineva se va îmbolnăvi, să se roage mie, iar eu îl voi vindeca. Nu vă temeți! Va trece.” Şi în Romania au apărut ştiri şi filmuleţe despre acest sfânt. Am aflat mai apoi despre viaţa acestuia, i-am cunoscut Paraclisul şi Acatistul său. Iar de curând biserica Şerban Vodă are o icoană a Sfântului Nichifor Leprosul. Dar cine este acest cuvios?
 • 1 week 1 day ago
  Adevăratul post este sufletesc: reținerea cu orice chip de la a nu mai judeca, a nu mai vorbi de rău – un lucru atât de grav şi care se face atât de uşor. Am îndrăznit să afirm că cei mai mulți în iad sunt cei care vorbesc de rău - Biserica îi încadrează la ucidere morală. A desființa un om pe care Hristos l-a restaurat prin sânge e foarte grav. Părintele Arsenie Papacioc
 • 1 week 2 days ago
  Din Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, capitolul 22 , versetele 10-21
 • 1 week 2 days ago
  Care păstor hrăneşte oile sale cu mădularele lui? Nu ne dă Hristos apă de izvor, ci sânge viu, care nu-i simbol al morţii, ci pricină a vieţii. Să bem toţi dintr-un singur potir - să devenim un singur trup cu Hristos prin Împărtăşire. Sf. Ioan Gură de Aur
 • 1 week 2 days ago
  Este foarte comod să te minți că și cei de alte religii se mântuiesc. Nu mai trebuie să fii creștin mărturisitor. Dar atunci, de ce S-a mai jertfit Hristos? Nu tocmai ca să elibereze pe om din robia satanei, tatăl minciunii? Și, acceptând că și minciuna mântuiește, nu consimt, de fapt, la lucrarea satanei? Sfântul Iustin Popovici
 • 1 week 2 days ago
  Mucenicul Tău, Doamne, Mina întru nevoința sa, cununa nestricăciunii a luat de la Tine, Dumnezeul nostru, că având puterea Ta, pe chinuitori a învins, zdrobit-a și ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Condac 1: Folositor și ajutător mare te-ai arătat lumii în primejdii, mucenice, că pe mulți i-ai izbăvit de pagube: furii urmărind, pierderile depărtându-le și celor ce aleargă la tine cu credință, împlinind cererea lor; pentru aceasta te rugăm, fii milostiv și nouă care îți cântăm: bucură-te Sfinte Mare Mucenice Mina, mult-pătimitorule. Icos 1:
 • 1 week 2 days ago
  Cele opt gânduri din care vine tot ce-i rău şi din care omul nostru lăuntric se îmbolnăveşte adânc şi de moarte sunt următoarele: lăcomia pântecelui, curvia, iubirea de arginţi, mânia, întristarea nepotrivită, trândăvirea, slava deşartă, trufia. Tocmai acestea poartă război cu fiecare om.
 • 1 week 2 days ago
  Condac 1: Glasul al 8-lea: Apărătorule cel mai mare și Doamne, Biruitorul iadului, izbăvindu-ne de moartea cea veșnică, cele de laudă aducem Ție noi, robii Tăi și zidirea Ta. Ci, ca Unul ce ai îndurări nenumărate, de toate nevoile ne izbăvește pe noi, care-Ți cântăm: Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne! Icos 1:
 • 1 week 2 days ago
  Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, și Fiul Omului va mărturisi pentru el înaintea îngerilor lui Dumnezeu. Iar cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, lepădat va fi înaintea îngerilor lui Dumnezeu.
 • 1 week 2 days ago
  „Crăciunul este o sărbatoare a bucuriei şi veseliei. Dacă Naşterea Domnului e o sărbătoare a bucuriei, de ce s’a rânduit ca ea să fie precedată de post? Şi nu e vorba de un post mărunt, de câteva zile, ci de unul care durează nu mai puţin de şase săptămâni, şi într’o perioadă în care nu sunt la îndemână nici verdeţuri şi nici fructe proaspete. Dacă ne gândim bine, postul Sfintelor Paşti îşi are un rost bine lămurit: Învierea Domnului a fost precedată de patimile, răstignirea şi moartea Sa, evenimente care cer o participare de doliu.
 • 1 week 2 days ago
  Biserica Ortodoxă Română cedează presiunilor Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România și îl marginalizează pe Mircea Vulcănescu, intelectual interbelic profund creștin, ale cărui scrieri despre filozofia religiei au fost pilde pentru generații de slujitori ai acestei biserici. Recent, parohiile și mănăstirile din județul Vâlcea au primit niște adrese prin care, pe scară ierarhică, li se recomandă ca în activitatea lor „să se țină cont de obligația legală ca eventualele referiri la Mircea Vulcănescu să nu promoveze un cult al personalității acestuia, ci, atunci când se face referire la persoana sa, să se scoată în relief valoarea operei sale filozofice și literare, în mod obiectiv și echilibrat”.
 • 1 week 2 days ago
  Nu există relație între rău și bine. Mântuitorul zice “Să-mi dai toată fìința ta!” Dracul zice: „Mie să-mi dai numai un deget” - ca prin asta el te stăpânește cu totul și deja e pe lângă tine.
 • 1 week 2 days ago
  Să nu-ți fie frică de gripa purtată de aer, nici de tusea vecinului, nici de strănutul aproapelui, să nu-ți fie frică de niște mâini murdare, care se apropie de tine, să nu te îngrozești de vestea unei boli, ci să-ți fie frică doar de moartea fără Dumnezeu. Pentru că suntem cu toții datori cu o moarte, chiar dacă ne vom spăla pe mâini și vom schimba masca la 5 minute, chiar dacă vom mânca doar bio, tot spre moarte ne îndreptăm, dar o moarte cu sufletul curățit de Hristos este o trecere lină spre un liman mai bun, unde Bisericile nu se închid niciodată, unde lacrimi nu mai sunt și unde alții nu-ți vor falimenta munca de o viață printr-o lege.
 • 2 weeks ago
  Stimate cancelar dr. Merkel, Noi, semnatarii, suntem medici din toate domeniile asistenței medicale, care deservim oamenii în cabinete și clinici de zeci de ani. În acest timp, am asistat la mai multe infecții sezoniere în Germania, cele mai multe dintre ele având condiții mult mai severe și semnificativ mai multe decese, comparativ cu cele înregistrate în ianuarie 2020 și până în prezent, din cauza COVID și a complicațiilor generate de acest virus. Împreună servim cca. 70.000 de oameni.
 • 2 weeks ago
  În calitate de epidemiologi ai bolilor infecțioase și oameni de știință cu specializare pe sănătatea publică, suntem foarte îngrijorați în legătură cu impactul nociv pe care actualele politici COVID-19 îl au asupra sănătății fizice și psihice. Recomandăm o abordare pe care o numim Protecție Concentrată.
 • 2 weeks 1 day ago
  Trăind ca un înger în trup și iubind neîncetata rugăciune, tăcerea, smerenia, postul și milostenia, Sfântul Nectarie trăgea pe mulți la Hristos, revărsând în jurul lui pacea, bucuria și lumina cea necreată a Duhului Sfânt, prin care mângâia și odihnea pe toți care veneau la chilia lui. Condac 1: Veniți, ucenicilor ai lui Hristos, care însetați după împărăția cea cerească, să îi aducem laude iubitorului nostru ocro­titor, Sfântul Ierarh Nectarie. Și, mulțumindu-i pentru nemăsurata sa dragoste față de noi, să-i cântăm într-un glas: Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni!
 • 2 weeks 1 day ago
  Acest sfânt, unul dintre cei mai noi sfinți canonizați de Biserica Greciei în acest secol, s-a născut în anul 1846, în Selivria Traciei, din Părinți săraci, dar foarte evlavioși. Din botez a primit numele de Anastasie, bucurându-se din pruncie de o aleasă educație creștinească. După primii ani de școală, Anastasie este trimis să învețe carte la Constantinopol, unde studiază teologia și scrierile Sfinților Părinți. Aici sufletul său începe să-L descopere pe Hristos în inima sa prin rugăciune, prin citirea cărților sfinte și prin cugetarea la cele dumnezeiești.
 • 2 weeks 1 day ago
  Sfântul Alexandru, Patriarhul Constantinopolului, apărător al credinței ortodoxe, a primit poruncă de la împărat să slujească cu ereticul Arie. A plâns patriarhul toată noaptea și L-a rugat pe Dumnezeu: ia-mă, Doamne, de pe pământ, ca să mor ortodox. Mai bine mort, decât eretic împotriva Fiului Tău iubit. Dimineață, Patriarhul plin de lacrimi, privea suita enormă a ereticului alexandrin, cum venea spre Catedrala din Constantinopol. Voia bătrânul sfânt să sfideze porunca împăratului, chiar dacă asta ar fi însemnat depunerea și moartea.
 • 2 weeks 1 day ago
 • 2 weeks 2 days ago
  Să nu cârtim dacă nu înţelegem pentru ce ni se întâmplă răul, că ne facem pagubă. Că noi după mintea noastră judecăm lucrurile, dar ele vin după înţelesuri mai înalte.
 • 2 weeks 3 days ago
  "...Jumătate din iad e deja pe pământ, antihrist este la uşă şi, dacă nu bate în ea, e gata-gata s-o dărâme. Voi veți fi martorii împărăției lui. Vor fi prigoniri peste tot. Ca să vă mântuiți, grăbiți-vă de faceți pomana şi dăruiți iubire frățească. În vremurile lui antihrist, cea mai puternică ispită va fi să se aştepte mântuirea de la cosmos, adusă de umanoizi, de extratereştri, care de fapt sunt demoni. Rar să priviți la cer, căci semnele pot fi înşelătoare, atunci poți să te pierzi. Satana a pus 666 de curse. Pecetea lui nu va fi nevăzută, ci se va vedea pe frunte şi pe brațe. Cea mai grea încercare a creştinilor va fi să vadă că părinții lor primesc să fie pecetluiți.
 • 2 weeks 5 days ago
  De multe ori, lucrurile pe care le povestim prietenilor, rudelor sau altor persoane se pot întoarce împotriva noastră și a familiei. Există anumite lucruri pe care nu trebuie să le povestiți nimănui pentru a fi în siguranță. Iată care sunt acestea: 1. Primul lucru pe care trebuie să-l păstrați în secret, sunt planurile de viitor. Nu spuneți nimănui până planurile nu se vor îndeplini. Orice idee nu este ideală și are unele puncte slabe, în care se poate lovi foarte ușor.
 • 2 weeks 6 days ago
 • 3 weeks ago
  O asistentă medicală de la Câmpulung Moldovenesc continuă să muncească cu toată forţa la secţia de Terapie Intensivă a unui spital, deşi are cancer în stadiul IV. Casa Filip a povestit sub protecţia anonimatului povestea femeii care e un adevărat înger pentru pacienţii internaţi acolo. Asistenta din Câmpulung are 52 de ani şi a văzut mulţi oamni cum au pierdut lupta cu viaţa. De multe ori reuşeşte să îi mintă frumos pe pacienţi şi să le spună că totul va fi bine. Ea însă nu poate fi minţită. Ştie cu lux de amănunte ce efecte are cancerul cu care se luptă din 2017.
 • 3 weeks ago
  Părintele are mai bine de 80 de ani. E bătrân cât Munții Vrancei, glumește el. A spovedit vreo cinci generații, a slujit mii de Liturghii. Cel mai tare iubește liniștea pădurii. Uite, codrul se roagă la Maica Domnului. Tac. Ascult infinita isihie a verdelui sfânt. Tăcerea rugătoare îți intră în creier, se pătrunde în tainițele minții. Simți că plutești. Inima bate mai rar. Ochii se umplu de roua dimineții.  După un soroc de rugăciune, preț de-un Paraclisul Maicii Domnului, bătrânul suspină. Nu mai primește pelerini, spovedește doar câțiva preoți. A obosit și el de-atâtea păcate pe care le-a ascultat și le-a spălat. Părinte, ce ne facem cu lumea asta? Se duce la vale într-un ritm amețitor. 
 • 3 weeks 1 day ago
  Arhimandritul Gavriil, pe numele de mirean Goderdzi Urgebadze, s-a nascut pe 26 august 1929 la Tbilissi in Georgia sovietică, avand ca părinți pe Vasili și Varvara Urgebadze, care mai aveau doi copii, Emma și Mihai. A fost botezat la biserica Sfintei mucenite Varvara, in raionul Navtlughi. Goderdzi avea doi ani cand tatăl sau a fost asasinat în circumstanțe neclare. Dupa aceasta, membrii familiei l-au numit pe micut Vasiko, în memoria tatălui sau.
 • 3 weeks 1 day ago
  "Ortodoxia înseamnă Biserica, adică noi, cler de mir, monahi și monahii, ierarh și Patriarh. Rămâneți neclintiți ca să nu ieșim din Istorie!"
 • 3 weeks 1 day ago
  Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră şi în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit.   Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porţii lui, plin de bube,   Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar şi câinii venind, lingeau bubele lui.   Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam.
 • 3 weeks 1 day ago
  Iartă-ne Doamne pe noi păcătoșii ! Cu mila Ta întoarce-ne la bunătate și pocăință. Sădește în inimi bunătatea și dragostea. Luminează-ne mintea și sufletul cu Harul Tău, trimite Duhul Tău cel Sfânt și șterge păcătele noastre și ne mântuiește în această viață. Apară pe cei ce te pomenesc pe Tine Doamne. Îndură-te și ne întoarce spre pocăință pe toți. Ai milă de cei lipsiți, bolnavi și părăsiți. Întărește-ne în credință. Iartă acest popor și ne izbăvește de urgiile ce vor să fie. Amin.

Personalități ale Ortodoxiei Românești

Data nașterii:
Locul nașterii: Comuna Deleni, jud. Cernăuţi
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: Pârscov - Buzău
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: comuna Oncești, jud. Tecuci interbelic (astăzi în jud. Bacău)
Data adormirii:

Biblioteca - Cărți Creștin Ortodoxe

Despre semnele sfârșitului
Anonim
Editura CHRISTIANA - S.O.S Medical - Teologia sexualităţii
DR. GENOVEVA TUDOR / RĂZVAN CODRESCU