Sănătate cu ceapă și usturoi

Tipar
Poveste
Topic
Viață și Sănatate

Acum câteva zile m-am trezit la 3 dimineata cu un copil cu febra si nasuc mucios, rugându-ma sa-i iau temperatura si sa-i dau „michimente" ca a racit...
Dupa ce i-am dat lingurita de siropel Panadol, am luat o ceapa, am taiat-o si am asezat-o intr-un bol, exact lânga perna copilei... 5 ore mai târziu, la ora 8 când ne-am trezit, nu mai avea febra, doar nasuc un pic mucios, iar ceapa arata ingrozitor - galben-verzui si mirosea de ziceai ca a putrezit demult.
Din studiile efectuate asupra proprietatilor si efectelor cepei si usturoiului, se pare ca aceste doua vegetale deosebite au proprietatea de a „absoarbe" virusii si bacteriile, in momentul in care sunt „activate", adica in momentul in care intra in contact cu aerul.
Astfel, in trecut, in traditia romaneasca ceapa si usturoiul se „desfaceau" la masa si se mancau direct, ca atare, pe loc. Nu se preparau spre a se lasa „pe mai tarziu". Si de ce se facea asa?... In momentul in care ceapa si usturoiul sunt „activate" (intra in contact cu aerul), ele incep sa „absoarba" din mediul inconjurator virusii si bacteriile.

Articole Recente