Sănătate cu ceapă și usturoi

Tipar
Poveste
Topic
Viață și Sănatate

Acum câteva zile m-am trezit la 3 dimineata cu un copil cu febra si nasuc mucios, rugându-ma sa-i iau temperatura si sa-i dau „michimente" ca a racit...
Dupa ce i-am dat lingurita de siropel Panadol, am luat o ceapa, am taiat-o si am asezat-o intr-un bol, exact lânga perna copilei... 5 ore mai târziu, la ora 8 când ne-am trezit, nu mai avea febra, doar nasuc un pic mucios, iar ceapa arata ingrozitor - galben-verzui si mirosea de ziceai ca a putrezit demult.
Din studiile efectuate asupra proprietatilor si efectelor cepei si usturoiului, se pare ca aceste doua vegetale deosebite au proprietatea de a „absoarbe" virusii si bacteriile, in momentul in care sunt „activate", adica in momentul in care intra in contact cu aerul.
Astfel, in trecut, in traditia romaneasca ceapa si usturoiul se „desfaceau" la masa si se mancau direct, ca atare, pe loc. Nu se preparau spre a se lasa „pe mai tarziu". Si de ce se facea asa?... In momentul in care ceapa si usturoiul sunt „activate" (intra in contact cu aerul), ele incep sa „absoarba" din mediul inconjurator virusii si bacteriile.

Ministerul Agriculturii pornește războiul cu usturoiul din China: Fermierii români vor primi 1.000 de euro la hectar

Autor
ActiveNews
Tipar
Articol
Topic
Industrii și Afaceri
Politică și Guvernare

Fermierii vor beneficia în acest an de un program de sprijinire a cultivării usturoiului, pe modelul programului pentru tomate, sprijinul fiind de 1.000 de euro pentru un hectar cultivat, a declarat luni ministerul Agriculturii Petre Daea la Agro TV, conform Mediafax.

Suprafața minimă acceptată pentru sprijin va fi de 3.000 de metri pătrați, a precizat ministrul.

Pentru a preveni falsificarea, Daea spune că va fi aplicată o normă tehnică, usturoiul urmând a fi livrat cu o tijă de 10 cm.

Actul normativ este în circuitul de avizare, a precizat ministrul Agriculturii.

De programul de sprijin pentru tomate au beneficiat 16.000 de fermieri. Programul prevede acordarea a 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuind, printre altele, să dețină o suprafață cultivată în spații protejate de cel puțin 1.000 mp, să obțină o producție de minimum 2 kg tomate/mp, dar și să valorifice o cantitate de tomate de cel puțin 2.000 kg dovedită cu documente justificative.

Etichete

Articole Recente