Părintele Arsenie Papacioc - Adevăratul post este sufletesc: reținerea cu orice chip de la a nu mai judeca, a nu mai vorbi de rău

Autor
Părintele Arsenie Papacioc
Tipar
Articol
Topic
Duhovnici și Învățături
Post, Jertfă și Rugăciune

Adevăratul post este sufletesc: reținerea cu orice chip de la a nu mai judeca, a nu mai vorbi de rău – un lucru atât de grav şi care se face atât de uşor.

Am îndrăznit să afirm că cei mai mulți în iad sunt cei care vorbesc de rău - Biserica îi încadrează la ucidere morală.

A desființa un om pe care Hristos l-a restaurat prin sânge e foarte grav.

Părintele Arsenie Papacioc

Sf. Ioan Gură de Aur: Posteşti? Arată-mi-o prin fapte!

Autor
Sf. Ioan Gură de Aur
Tipar
Articol
Topic
Sfinți și Învățături

Posteşti? Arată-mi-o prin fapte. Cum?

De vezi un sărac, ai milă de el; un duşman, împacă-te cu el; un prieten cu nume bun, nu-l invidia.

Nu numai gura şi stomacul să postească, ci şi ochii şi urechile şi picioarele şi mâinile noastre, rămânând curate de răpire şi de lăcomie.

Picioarele să nu alerge la spectacolele cele urâte, ochii să nu privească cu poftă la frumuseţi străine, gura să postească de înjurături şi de vorbe neruşinate.

Sf. Ioan Gură de Aur

Oamenii care ţin post fac foarte rar cancer

Tipar
Articol
Topic
Viață și Sănatate

POSTIŢI ŞI VEŢI ŢINE CANCERUL DEPARTE!

Printre cele zece reguli de aur ale prevenţiei cancerului se află şi postul. Cei care ţin post fac foarte rar cancer, susţine  doctorul Pavel Chirilă, un medic excepțional, adept al medicinei biblice, care se ghidează după acest adevărul „doctorul tratează, Dumnezeu vindecă”. De altfel, există foarte multe argumente științifice, medicale și religioase care susțin postul periodic pentru sănătatea trupului, a psihicului și a sufletului.

Doctorul Pavel Chirilă recomandă bolnavilor, și nu numai, postul periodic, ca armă puternică împotriva cancerului și a bolilor cronice. Postul are o latură duhovnicească esențială, din care decurg toate celelalte beneficii asupra organismului.

Vorbind despre abuzul de carne și grăsimi, dr. Chirilă spune că proteinele de origine animală au un risc oncogen. Studiile științifice au demonstrat acest lucru.

Explicația constă în faptul că produsele obținute din carnea animalelor crescute nenatural (cu hormoni, antibiotice, sedative, vaccinuri) aduc în corp o mulțime de E-uri și compuși poluanți. Salamurile, mezelurile și alte produse din carne procesată care se găsesc în magazine au o cantitate mare de săruri nitrice, care duc la formarea de substanțe cancerigene numite nitrozamine.

Etichete

Articole Recente