Minunea de la Dervent - După treizeci de ani, părintele Elefterie, ctitorul mînăstirii, a fost găsit cu veşmintele intacte, deşi a fost îngropat direct în pămînt

Autor
Marius Oprea
Tipar
Știre
Topic
Oameni și Locuri
Ortodoxia în România
Sfinți și Minuni

Dumincă am fost chemat, de către părintele stareţ Andrei de la Mînăstirea Dervent, la solicitarea şi cu binecuvîntarea IPS Arhiepiscopul Teodosie, să ajut la deshumarea rămăşiţelor pămînteşti ale părintelui stareţ Elefterie.

Cel care este ctitorul acestui sfînt lăcaş va fi depus, după spălarea şi cinstirea osemintelor sale, într-o criptă din noua biserică a mînăstirii. Se afla îngropat undeva în spatele bisericii vechi de la Dervent, iar această acţiune de mutare a mormîntului său s-a făcut în prezenţa şi la dorinţa strănepoţilor (după fraţi) ai părintelui Elefterie.

Dezvelirea monumentului ridicat în memoria poetului Mihai Eminescu, din parcul Mănăstirii Dervent

Tipar
Video
Topic
Patriotism și Dragostea de Țară

De Ziua Culturii Naționale și a poetului național MIHAI EMINESCU la Mănăstirea Dervent are loc inaugurarea monumentului dedicat marelui poet, ridicat în parcul mănăstirii. Evenimentul este oficiat de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și părintele stareț Andrei Tudor, înconjurați de un sobor de preoți și de credincioși.

Articole Recente