Atenție! Patriarhia Română NU recomandă VACINAREA COVID, căci „nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical”. Mai mult, consideră că vaccinul nu a fost testat îndeajuns, și se opune vaccinării obligatorii

Autor
Vasile Bănescu / Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române
Tipar
Articol
Topic
Atitudini și Analize

Reprezentanţii Patriarhiei susţin, într-un comunicat remis vineri presei, că în cazul vaccinării Covid este necesară informarea corectă a populaţiei cu privire la unele aspecte, precum răspunderea față de efectele negative ale vaccinului, caracterul voluntar, gratuit şi sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este un drept, şi nu o obligaţie. Dacă față de vaccinarea în general, patriarhia nu-și exprimă reticența, față de vaccinarea Covid trebuie să se exprime doar cei cu pregătire medicală.

Vaccinarea anti-Covid 19, între ezitare și speranță

Pentru succesul campaniei de vaccinare anti-Covid 19, este necesară informarea corectă a populației cu privire la unele aspecte, precum caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este un drept, și nu o obligație.

În legătură cu „caracterul sigur al actului de vaccinare”, cei care au autoritatea profesională și morală să recomande un vaccin absolut nou și descoperit recent sunt exclusiv specialiștii din domeniul medical respectiv.

În acest sens, Patriarhia Română salută vestea bună a apariției vaccinului care ar putea diminua și stopa actuala pandemie, însă Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical. Cu atât mai mult, în cazul unui vaccin recent care nu a mai fost folosit și despre care specialiștii în domeniu se pronunță ei înșiși în mod gradual sau diferit.

Noua cenzură din BOR: Preoţii, ameninţaţi cu puşcăria dacă îl omagiază pe Mircea Vulcănescu

Autor
Marielena Popa
Tipar
Articol
Topic
Marxism și Corectitudine Politică
Mireni, Preoți și Ierarhi
Ortodoxia în România

Biserica Ortodoxă Română cedează presiunilor Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România și îl marginalizează pe Mircea Vulcănescu, intelectual interbelic profund creștin, ale cărui scrieri despre filozofia religiei au fost pilde pentru generații de slujitori ai acestei biserici. Recent, parohiile și mănăstirile din județul Vâlcea au primit niște adrese prin care, pe scară ierarhică, li se recomandă ca în activitatea lor „să se țină cont de obligația legală ca eventualele referiri la Mircea Vulcănescu să nu promoveze un cult al personalității acestuia, ci, atunci când se face referire la persoana sa, să se scoată în relief valoarea operei sale filozofice și literare, în mod obiectiv și echilibrat”. Deși au caracter de recomandare, adresele în cauză fac referire la eventuale măsuri de coerciție, în cazul nesupunerii: „închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi”, potrivit art.6 din Legea 217/2015 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist.

Prohodul Domnului - cenzurat de Patriahia BOR

Tipar
Articol
Topic
Istorie și Adevăruri
Marxism și Corectitudine Politică

Prohodul în traducere "inedită" a Patriarhiee BOR - astfel, Patriarhia Română încearcă sa-i exonereze pe jidovi de uciderea Mântuitorului, așa cum a făcut și papa - urâciunea pustiiri a început mai de mult. Patriarhia a editat un alt Prohod - în conformitate cu cel grecesc, așa cum zic ei - fiind complet în ce privește numărul strofelor, doar că este corectat politic pentru a nu crede lumea că poporul evreu este vinovat de moartea lui Iisus. Mai jos puteti observa cum are loc cenzura textelor sfinte:

Prohodul Domnului - cenzurat de Patriahia Română

Pe basilica.ro, Prohodul Domnului Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos (Textul integral) este modificat / falsificat / cenzurat 

Noile cărți de identitate electronice - Patriarhia BOR persistă in trădare: ”Sunt temeri excesive și nejustificate din punct de vedere teologic”

Tipar
Articol
Topic
Politică și Guvernare

RFI Reacția Bisericii față de noile cărți de identitate: ”Sunt temeri excesive și nejustificate din punct de vedere teologic”:

Redăm integral punctul de vedere transmis RFI de către Biserica Ortodoxă Română, prin intermediul purtătorului de cuvânt Vasile Bănescu:

Anumite reactii negative motivate religios referitoare la noile cărți de identitate anunțate de MAI sunt provocate probabil de neînțelegerea deplină a conținutului acestui proiect (explicat de autorități), dar și de temeri excesive și nejustificate din punct de vedere teologic.

Problema cărții de identitate nu este una de natură teologică, ci administrativă. Este vorba despre „identitatea” noastră de tip cetățenesc, nu despre identitatea noastră adâncă, spirituală, religioasă. Așa cum au anunțat autoritățile, „se va crea și posibilittea de a avea o carte de identitate simplă pentru cetățenii care nu vor carte de identitate cu cip”.

Există, așadar, posibilitatea de a nu opta pentru eliberarea unui asemenea document electronic. Păstrarea acestei opțiuni este foarte importantă și coincide cu respectul față de sensibilitățile religioase ale unor cetățeni.

Articole Recente