Sănătate cu ceapă și usturoi

Tipar
Poveste
Topic
Viață și Sănatate

Acum câteva zile m-am trezit la 3 dimineata cu un copil cu febra si nasuc mucios, rugându-ma sa-i iau temperatura si sa-i dau „michimente" ca a racit...
Dupa ce i-am dat lingurita de siropel Panadol, am luat o ceapa, am taiat-o si am asezat-o intr-un bol, exact lânga perna copilei... 5 ore mai târziu, la ora 8 când ne-am trezit, nu mai avea febra, doar nasuc un pic mucios, iar ceapa arata ingrozitor - galben-verzui si mirosea de ziceai ca a putrezit demult.
Din studiile efectuate asupra proprietatilor si efectelor cepei si usturoiului, se pare ca aceste doua vegetale deosebite au proprietatea de a „absoarbe" virusii si bacteriile, in momentul in care sunt „activate", adica in momentul in care intra in contact cu aerul.
Astfel, in trecut, in traditia romaneasca ceapa si usturoiul se „desfaceau" la masa si se mancau direct, ca atare, pe loc. Nu se preparau spre a se lasa „pe mai tarziu". Si de ce se facea asa?... In momentul in care ceapa si usturoiul sunt „activate" (intra in contact cu aerul), ele incep sa „absoarba" din mediul inconjurator virusii si bacteriile.

Dr Călin Marginean: Măsuri preventive pentru evitarea infectării cu coronavirus

Autor
Dr. Călin Marginean
Tipar
Articol
Topic
Viață și Sănatate

Măsuri preventive pentru evitarea infectării cu coronavirus:

1. NU vă scădeți imunitatea !

Pentru asta …

– NU folosiți dulciuri concentrate = zahăr, bomboane, prăjituri, ciocolată, tort, fursecuri, gem, dulceață, șerbet … = Zahărul este cel mai PUTERNIC factor care slăbește apărarea corpului.

– NU stați în frig. La dvs. în casă / apartament să aveți PERMANENT temperatura cu „2” în față (ideal este 20-24 de grade), dar NU CUMVA sub 20 de grade !!! SCĂDEREA temperaturii sângelui = al II-lea MARE factor care doboară apărarea corpului.

– NU folosiți pro-oxidante MAJORE = al III-lea MARE factor care prăbușește apărarea corpului: fript, prăjit , afumat, grătar, cuptor cu microunde, gătitul pe tablă sau pe plită, sarea iodată, NU folosiți surse cafeinice, NU atingeți febra musculară când faceți mișcare, NU folosiți apa ionizată, NU faceți baie în apă termală, NU vă întâlniți cu CLORUL (apa de băut de chiuvetă clorurată / înălbitori cu clor / soluții dezinfectante pentru suprafețe cu clor / baia în bazine acoperite), NU inhalați ozon, NU beți apa oxigenată (perhidrol).

– NU folosiți telefonul mobil mai mult de 30 de minute pe zi + să NU aveți permanent internetul pe telefonul mobil pornit = rețeaua WhatsApp

2. DUPĂ CE le-ați eliminat pe TOATE cele de la punctul 1 (de mai sus), faceți următoarele :

– faceți băi fierbinți

– mâncați usturoi crud

Articole Recente