Arhimandritul Tavrion: Pr Tavrion: Hristos îi urăște pe fricoși și pe cei egoiști

Autor
Arhimandritul Tavrion
Tipar
Articol
Topic
Sfaturi, Rugăciuni și Învățături

Iar părintele îmi spunea să mă rog lui Hristos să îmi dea suflet generos, întrucât îi urăște pe fricoși și pe cei egoiști. Păstrează ce ai. Nu te certa cu nimeni și nu face reproșuri, nu judeca pe nimeni. Timpul pe pământ este dat de Dumnezeu. Va fi un mare haos, nu va fi credință, sau credință prea puțină, iar preoții vor tăcea.


Nu vă temeți, pentru că Dumnezeu are nevoie de oameni curajoși.

Nu îi iubește Duhul Meu pe cei cu suflete mici și fricoase.

Ucenic al Domnului este acela care renunță la sine, își ia cu el Crucea și urmează pe Hristos, iată ce înseamnă să fii ucenic al Domnului.

De aceea, nu vă păcăliți singuri! Dacă nu renunțați la voi înșivă și nu urmați lui Hristos pe Golgota, nu sunteți creștini, țineți minte.

Dacă v-ați botezat, ce înseamnă că v-ați botezat în apa Domnului? Înseamnă să muriți toți pentru Hristos.

Apostolii ne predică în scrierile lor că cei care s-au răstignit întru Hristos, vor fi și slăviți întru Hristos.

Dacă cu Hristos în suflet murim, cu Hristos vom și învia. Altă cale pentru om nu există - valorile vieții și ale propriei persoane - doar dacă se leapădă de sine și urmează cu adevărat pe Hristos pe Golgota și pe Cruce. Acesta este creștinism adevărat. Dar dacă Crucea asta tu nu o ai și te rogi, ceri să te mântuiască, să știi că creștinismul nu este un monument, nu te păcăli singur.

Tu uită-te mai bine la tine însuți, vezi ce ți-ai făcut, cum poți să te corectezi. Poți să te ierți? Nu - conștiința ta nu te poate ierta - după câte răutăți ai făcut, după ce ai piedut Darul Domnului, ai pierdut timpul, și câtă răutate ai adus oamenilor... tu.

Și cum să uiți și să ierți, pur și simplu? Nu tu singur pentru tine ți-ai creat o fire aspră, înspăimântătoare, respingătoare?

Adică cu propria fire - trebuie să renunți la firea ta, vă spun, ca să nu trăiești cu ea, iar firea, ca să o faci curată și fericită, nu ai nevoie de altceva: leapădă-te de firea ta și urmează pe Hristos pe Cruce și atunci prin Hristos slăvit vei fi!

Arhimandritul Tavrion - 1970

 

Profețiile Arhimandritului Tavrion - Sarea Pământului

Autor
Arhimandritul Tavrion

Arhimandritul Tavrion - Profeții / Sarea Pământului (4 – seria II)

”Părintele îndemna: Vorbește cu curaj. Nu te speria. Dacă te sperii, o să pierzi harul. Darul. Vor fi tensiuni mari, prigoane mari, dar nu vor fi prigoanele care au fost în 1917. Vor fi altele. Rugați-vă Domnului, stați drepți, aveți încredere în Dumnezeu, nu vă temeți. Domnul e cu voi.

Articole Recente