Părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa: Despre naționalism

Autor
Părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa
Tipar
Meditație
Topic
Biografii și Pesonalități
Credința Mărturisitoare
Duhovnici și Învățături

"Naționalismul este convingerea că neamul tău are o misiune sfântă dată de Dumnezeu. Acesta este naționalismul. Că neamul tău are o misiune în lume și că dacă își îndeplinește misiunea, se salvează. Și tu împreună cu el. Dacă nu și-o îndeplinește, piere și tu poți să pieri cu el sau în orice caz mântuirea ta nu este completă. Sf. Ap. Pavel spune că la Judecată ne prezentăm ca neamuri, nu ca indivizi. Mântuitorul spune așa: „Iar când va suna îngerul trâmbița, se vor aduna neamurile din toate părțile pământului”. „Neamurile”… putea să spună oamenii, dar n-a spus-o. Deci pentru mine neamul este înțelegerea aspectului metafizic al ființei neamului, nu adunarea de oameni, nu poporul. Acestea sunt aspecte care țin de juridic sau de social. Pentru mine, neamul are un sens absolut mistic și așa am înțeles naționalismul și așa îl practic și azi. De aceea spun cu tărie: Sunt naționalist în sensul creștin al cuvântului și înțeleg că acțiunea aceasta de desființare a neamurilor, de desființare a identității naționale, este o acțiune pusă de satana pentru dizolvarea ființei naționale a popoarelor. Este acțiune diavolească. Acolo unde încetează binele, se instalează răul fără ființă. Răul este lipsa binelui, asta este tot. Răul începe din momentul primului compromis pe care îl faci. La cel mai mic compromis se instalează răul". Părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa

Dl. Ion Coja publică pe blog: "În așteptarea Papei" - un text de Mișu Croitor

Autor
Mișu Croitor
Tipar
Articol
Topic
Secte și Ecumenism

Părintele Calciu Dumitreasa a  avertizat…

Extras din conferința suținută de preotul Gheorghe Calciu-Dumitreasa la Biserica din Zalău, anul 2005:


„Este un duh care colindă Europa și lumea în general. Un duh… care își schimbă înfățișarea de fiecare dată și care atacă din toate părțile lumea creștină, sub diverse chipuri. În general chipul este blând, discursul este atrăgător, dar intenția lui este perfidă. Acest duh poate să vorbească despre FAMİLİE cu cuvinte frumoase, dar intenția lui este de a distruge familia. Poate să vorbească despre Biserică, plin de dragoste pentru toate Bisericile; un fel de sincretism religios dar dorința este de a spulbera ortodoxia.

Poate să vorbească despre țară și despre patrie care este ceva pe care încearcă să o susțină dar intenția lui este de a distruge și Patria și Biserica.

Acest duh se cheamă ECUMENISM!

Tot acest discurs frumos, și cu FEȚE MULTİPLE nu are decât o singură intenție, distrugerea unei națiuni, distrugerea națiunilor, desființarea Bisericii Ortodoxe… și instituirea unui grup de conducători, puși nu știu de cine, care să dicteze tuturor națiunilor ideile lor, să le încorseteze în anumite tipuri, sociale și politice religioase, în care ei să fie cei care dictează, și care produc în viața noastră.

Fraților să nu ne lăsăm amăgiți! Trăiesc în mijlocul acestor emițători, ai discursului prolific, și care cutreieră lumea.

Articole Recente