Un profesor din Oradea s-a filmat împreună cu elevii cu măști de clown pe față / Politia l-a amendat / I s-a facut plangere penala pentru zadarnicire / Reactiile lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban si Cristian Tudor Popescu

Autor
BIHOR ONLINE
Tipar
Video
Topic
Anti-sistem

Profesorul spune ca așa decurg orele și că elevii își dau jos masca doar 5 minute cât durează pauza. Potrivit acestuia, filmarea a fost făcută cu acordul elevilor și reprezintă o formă de protest față de „guvrnul care ne obligă sa purtăm măști, să fim ca niște animaluțe în țarc (…). Elevii nu au voie să părăsească țarcul, iar dacă trebuie să meargă la toaleta, o fac pe rând și tot pe rând își dau masca jos să ia o gura de aer”.

Nelu Sandu Pop îl dă ca ca exemplu pe George Simion, liderul AUR-Alianța pentru Unitatea Românilor, care protestează în București împotriva purtării măștii.

„Fiecare animăluț stă cuminte în țarc, asta vor guvernanții, asta vor cei care ne conduc, asta vrea Ministerul: să nu facem nimic..Dacă m-aș fi adresat în scris unii ar fi considerat că e pamflet, alții o aroganță. Vă îndem și pe voi să protestați , sub o formă pașnică, nu îndemn pe nimeni la violență… Haideți să încercăm să schimbăm ceva să nu ne comportăm și să devenim anumăluțe care nu putem gândi și să stăm cu capul plecat!”, este mesajul profesorului.

„Conducerea Liceului Sportiv spune că se delimitează de acțiunile profesorului. Ne delimităm de acțiunea profesorului Pop. A fost făcută din proprie inițiativă, fără acordul nimănui, cu atât mai mult, cu cât a fost precedată de o altă acțiune: a fost prezent în sala profesoarală și le-a cerut colegilor să semneze un memoriu împortiva purtării măștilor. Niciunul dintre dascăli nu au semnat. Atunci a mers în sala de clasă și ați văzut ce a făcut. Noi avem practic trei mijloace la îndemână pentru a lupta cu pandemia aceasta: distanțarea fizică, igiena și purtarea măștii. Nu putem renunța la niciuna și nu încurajăm pe absolute nimeni să facă acest lucru. Noi ne întâlnim în Consiliul de Administrație, vom analiza situația și vom lua măsurile care se impun. Este o situație neplăcută” – a spus profesorul Dan Matei, directorul Liceului Sportiv ,,Bihorul”.

Profesorul Nelu Sandu Pop a revenit cu o noua declarație.” Da…., am avut parte de o dimineață deosebită…
Vreau să vă anunț pe această cale că îmi susțin în continuare punctul de vedere, adică nu sunt de acord cu purtarea maștii în timpul orelor de curs. De ce?
Păi atâta timp cât elevii stau și socializează împreună înainte și după orele de curs fără mască pe gură, stau înghesuiți la poarta școlii să li se ia temperatura…. înainte de gard nu iau COVID ??? decât după gard, în sala de curs???
Nu am îndemnat nici un adolescent să nu poarte mască, nu am îndemnat pe nimeni să nu respecte legea.
Dar cum rămâne cu art.30 din Constituția României, articol care ne spune că avem dreptul de a ne exprima liberi, fără nici o constrângere.
Dacă și libertatea de exprimare a opiniilor personale a ajuns o problemă reală pentru instituțiile statului, atunci ne întoarcem în comunism…
Am pretenția că trăiesc intr-o țară Democrată, liberă, care își respectă cetățeii.
Dacă ni se ia și dreptul la o exprimare liberă unde ajungem ???? Sclavi totali, supuși peste măsură????
Eu imi doresc pentru copii mei să se poată exprima liber, îmi îndemn copii să respecte legea, dar să-și cunoască și să lupte pentru drepturile lor”

Conform Pro tv:

Virgil Blage, inspector-şef ISJ Bihor:

Am decis să depunem plângere penală împotriva domnului profesor, pentru zădărnicirea combaterii epidemiei.

Reporter:

Riscă să-şi piardă catedră?

Virgil Blage, inspector-şef ISJ Bihor:

Nu ştiu, în momentul ăsta nu pot să vă spun. Dar, mă rog, trebuie să fie, până la urmă, decizia domniei sale. Adică: respecta regulile, legile, poate să rămână cu noi – sigur, după ce va suporta consecinţele faptei sale, sau, dacă nu, poate să ne părăsească.”

Comisar şef Alina Farcuta – purtător de cuvânt IPJ Bihor:

“Poliţiştii bihoreni s-au autosesizat imediat după apariţia imainilor respective în mediul on-line, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional / pentru neportul măştii de protecţie în spaţii închise, cu o amendă de 2500 de lei.”

Klaus Iohannis, într-o conferință de presă, conform DIGI 24:

„Este un caz singular, un caz reprobabil. Nu cred că putem să tolerăm așa ceva și sunt convins că cei de la Inspectorarul Școlar Județean și managerii școlii vor lua măsuri”

„Este jalnic”

Ludovic Orban, conform DIGI 24:

„Trebuie sancționat fără discuții. Asta este o obligație legală, portul măștii în școală este obligatoriu, este principala formă prin care noi protejăm sănătatea copiilor noștri, iar dacă un cadru didactic incită copiii să nu poarte mască, după părerea mea, trebuie să părăsească învățământul”. 

Cristian Tudor Popescu, conform DIGI 24:

“Prima întrebare pe care mi-am pus-o, văzând acest filmuleț, este cum de a ajuns profesor acest specimen. Este un soi de troglodit care articulează limba română și la figură și la plex și care a comis, în primul rând, adică ceea ce șochează înainte de orice, este utilizarea elevilor în această acțiune a sa. I-a utilizat ca o masă de manevră, ca pe niște animale, ca pe o turmă. Stăteau elevii în clasă și repetau ceea ce le spunea profesorul: «E adevărat că așa și pe dincolo? -Da!».

Asta mi se pare o chestiune penală. Nu știu cum ar putea să mai rămână în sistemul didactic această persoană. Normal mi se pare ca în 24 de ore să fie dat afară din orice școală din țara asta, să nu mai aibă dreptul vreodată să mai predea”

„Dacă această persoană rămâne să predea în continuare cu atributele de profesor, după părerea mea este o zădărnicire totală a tot ceea ce se face în clipa de față în lupta cu acest virus. «Haideți să ne smulgem toți măștile, să nu ne mai pese, să ne îmbolnăvim în masă și să scape cine poate».

Eu l-aș trimite pe acest domn la cimitir să facă muncă în folosul comunității, să sape gropile pentru înmormântarea celor uciși de Covid-19.

Acest ins a folosit sala de clasă, platită de la buget de stat, s-a folosit de elevii veniți aici să învețe, s-a folosit de titlul său de profesor pentru a-și promova aceste idei. Așa ceva nu poate să nu fie sancționat și nu poate să continue.

Și după ce este dat afară din sistemul școlar nu are decât să posteze câte filmuleț dorește, să nu i se ia libertatea de expresie, să se ducă prin piețe împreună cu Cristi Puiu și Viorel Cataramă și să protesteze, dar nu în calitate de profesor”

“Unii dintre ei (părinții) vor spune «Bravo!». Există și astfel de oameni. Vor spune «Iată, un om care are curaj». Însă sunt și alții care ar trebui să îl acționeze în justiție pe acest individ care pune în primejdie viețile oamenilor prin ceea ce face.

E posibil ca în țară, în multe sau unele dintre școli, să mai existe astfel de evenimente de care nu știm. N-avem cum să le stăpânim. Sunt cu siguranță și alții care fac lucrul acesta”

„Ar trebui să reacționeze elevii. Aș spera ca în fața unor astfel de troglodiți, care pot să fie și criminali, să reacționeze elevii, să se ridice și sa îi spună «Domnule profesor, la ce ne îndemnați dumneavoastră pe noi? Ne îndemnați să ne îmbolnăvim? Ne îndemnați să ne îmbolnăvim părinții, ducându-ne acasă, și bunicii. De ce ne spuneți lucrul ăsta? Purtăm măști și respectăm distanțarea fizică nu pentru că suntem într-o dicatură, nu pentru că suntem tratați ca niște animale în țarcuri, ci pentru că vrem să trăim și noi și familiile noastre». Asta aș aștepta să facă elevii și aș aștepta să spună părinților acasă ce face domnul profesor la ore sau să spună directorului școlii și aceste persoane responsabile să se adreseze autorităților în astfel de cazuri.

Nu trebuie să li se taie capul acestor profesori. Trebuie să li se interzică să mai fie profesori”

Articole Recente