STRĂDUIȚI-VĂ SĂ MERGEȚI LA BISERICILE LUI DUMNEZEU ACUM, CÂT ELE SUNT ÎNCĂ ALE NOASTRE

Autor
Sfântul Kukşa de la Odessa
Tipar
Articol
Topic
Apocalipsa - Vremurile din urmă
Sfinți și Învățături

”Străduiți-vă să mergeți la Bisericile lui Dumnezeu acum, cât ele sunt înca ale noastre. Va veni timpul când nu le vom mai putea frecventa. Numai cei aleși vor înțelege ce se întâmplă. Pe oameni îi vor obliga să se ducă la biserica apostată, însă nu trebuie să mergem într-acolo în niciun caz. Vă rog, stați în credința ortodoxă până la ultima suflare și vă veți mântui”.

Mărturisirea a fost lucrul de căpetenie al ascultării părintelui Kuksa și toți tindeau să se mărturisească la el și să primească sfat și zidire sufletească. Starețul nu-i condamna niciodată pe cei păcătoși și nu-i îndepărta, ci, dimpotrivă, compătimitor, îi primea întotdeauna pe aceștia. El spunea: “Și eu sunt păcătos și iubesc pe cei păcătoși. Nu e om pe pământ care să nu fi greșit. Numai Dumnezeu singur este fără de păcat, iar noi toți suntem păcătoși“.

Tinerilor lui duhovnicești, părintele Kuksa le poruncea să-și înfrâneze cu atenție simțurile, mai ales vederea, și le poruncea să se roage astfel: “Maica Domnului, păzește-mă pe mine în curăție sufletească și trupească”.

Articole Recente