Dialog: Părintele Justin Pârvu în 2009 despre vaccin și rolul preoților

Tipar
Articol
Topic
Atitudini și Analize
Credința Mărturisitoare
Duhovnici și Învățături

– Par­inte, cum sfa­tu­iti poporul sa pro­cedeze cu privire la aceste vac­cin­uri crim­i­nale care se vor impune cu forta, asupra copi­ilor nos­tri si asupra mamelor insar­ci­nate, si poate pe viitor asupra tuturor?

[VIDEO] Sfânta Bobotează cu Părintele Justin Pârvu

Autor
Apologeticum
Tipar
Articol
Topic
Sfinți și Minuni

Sfânta Bobotează 2009 - Petru Vodă

Sfânta Bobotează - Mănăstirea Petru Vodă 2013, cu Părintele Justin Pârvu

Cuvânt al parintelui Iustin Pârvu - Boboteaza 2009

Parintele Justin citind "Ceasurile Imparatesti" din Ajunul Bobotezei

La câteva săptămâni după trecerea în veșnicie a Părintelui Justin - 16 iunie 2013 - a venit acolo la mormânt o româncă care trăia de 30 de ani în Atena și mi-a povestit următoarele:

Tipar
Mărturie
Topic
Biografii și Pesonalități
Credința Mărturisitoare
Sfinți și Minuni

„Noi suntem de 30 de ani în Grecia, în Atena. Ne spovedim la un duhovnic grec bătrân pe nume Sava Achileos. Când am auzit că a murit Părintele Justin, am mers la Părintele Sava și l-am rugat să se roage pentru odihna sufletului său.

Părintele Sava ne-a răspuns: „Eu să mă rog pentru Părintele Justin? El să se roage pentru noi. Acesta este Sfântul secolului!!!”

Ce am înțeles eu, a fost că nimeni de pe pământ nu va mai putea ajunge la sfințenia lui, el care la sfârșitul vieții izvora mir din trup, încă în viață fiind.

Hristos a înviat!

Minunat este Dumnezeu întru Sfinții Săi

Autor
Elena Alina Comănceanu
Tipar
Mărturie
Topic
Lupta cea bună
Sfinți și Învățături
Sfinți și Minuni

Acest an este foarte important pentru sufletul neamului românesc întrucât s-au împlinit 7 ani de la adormirea Cuviosului nostru Părinte Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. Nu l-am cunoscut personal pe sfinția sa ci doar prin intermediul cărților, reportajelor video și oamenilor care i-au călcat pragul. Evlavia față de Sfântul Părinte Iustin Pârvu m-a determinat să comand o icoană cu sfinția sa. Icoana a fost comandată prin email de la Mănăstirea Paltin-Petru Vodă înainte de parastasul de 7 ani. În amintirea sfinției sale am considerat că ar fi bine să fac o colivă pentru ziua de 16 iunie, dată la care sfinția sa a plecat la Domnul. În ziua pomenirii, 16 iunie 2020, am citit acatistul sfinției sale în fața icoanei, iar după am luat coliva împreună cu mama cântând de 3 ori ,, Cu Sfinții odihnește Hristoase sufletele adormiților robilor Tăi unde nu este durere, nici întristare, nici suspin și viață fără de sfârșit" și de 3 ori ,,Veșnică pomenire". Am pus coliva în fața icoanei, iar la scurt timp din icoana sfinției sale a curs mir.

Consider că această minune este atât o binecuvântare asupra poporului român, cât și o mustrare a acestuia pentru faptul că nu își cinsteste Sfinții Martiri din temnițele comuniste așa cum ar trebui având în vedere că se amână canonizarea lor. Dumnezeu este îndelung răbdător și nu dorește pierderea sufletească a neamului nostru.

Părintele Justin Pârvu (1919-2013), duhovnic și stareț al Mănăstirii Petru Vodă: ... Da' moșu' Ion o trecut? ...

Autor
Părintele Justin Pârvu (1919-2013), duhovnic și stareț al Mănăstirii Petru Vodă
Tipar
Articol
Topic
Duhovnici și Învățături
Mireni, Preoți și Ierarhi
Ortodoxia în România

"Cînd se pregătea Mama, înainte de plecarea la biserică, cu cele patru-cinci costumașe călcate și puse la marginea patului și cînd dimineața ne trezea: Haideți, băieți, haideți la biserică!

Da' eu o întrebam pe Mama, ca să mai stau puțin: Da' moșu' Ion o trecut?

Moșu' Ion era un bătrîn creștin, vechi, ruginit, din fundul satului. El era tot stimulentul nostru. Dacă-mi spunea că o trecut moșu' Ion, nu mai stăteam la mîrîială. Săream imediat, îmbrăcat și hai la biserică.

Nu-l ajungeam pe moșu' Ion. El era ajuns la biserică, își lua locul lui în dreapta bărbaților și asculta în picioare sfînta liturghie de la începutul ei pînă la sfîrșit.

Nu era o mișcare du-te, vino, ieși, întoarce-te în biserică, nu. Noi copiii, care eram destul de dezordonați și mai neascultători, cînd spunea Mama, "Aicia!", apăi aicia rămîneam. Aici pînă la sfîrșit. Ținta era Sfântul altar și urechile la glasul preotului."

Părintele Justin Pârvu (1919-2013), duhovnic și stareț al Mănăstirii Petru Vodă

Parintele Justin Parvu: Rugati-va, sa nu cadeti in ispita inselaciunii.

Autor
Parintele Justin Parvu
Tipar
Articol
Topic
Duhovnici și Învățături

Astazi, Romania nu mai exista decat cu numele, si nu numai Romania, de altfel. Realitatea popoarelor nu mai este controlata de ele insele, ci ele sunt conduse de centrul european. Nu se poate vorbi despre o Romanie libera pentru ca guvernul Romaniei este condus de marile puteri care stau ascunse in spatele Unirii Europene sau al altor uniuni internationale. Democratia nu exista in realitate, ea este numai in aprenta si ne da noua impresia ca suntem liberi.

A ramas doar o rezistenta formala a natiunilor, astfel incat sa le mai doar in mainile comitentului central care dirijeaza toata viata popoarelor. Este o evidenta de amestecare a neamurilor, ca oamenii sa nu isi mai recunoasca, mai intai, identitatea ca neam, iar mai apoi, identitatea ca om, creatie a lui Dumnezeu.

Din cartea Parintelui Justin Parvu ”Romani,aparati-va libertatea !Refuzati actele cu cip!”pagina 141.

Hristos a Inviat!

Pr Justin Parvu: "Adevarul crestin vorbeste prin sine. Nu noi aparam pe Hristos, noi suntem niste slugi netrebnice, Hristos ne apara pe noi!"

Tipar
Cugetare
Topic
Duhovnici și Învățături

Nu conteaza numarul celor care se vor risipi, ci calitatea si valuarea celor care raman in dreapta credinta. Chiar daca s-ar pierde toata lumea, unul ortodox daca ramane, in acela e tot adevarul. El duce lupta, el este modelul si prototipul vietii noastre crestine. Si niciodata nu vor izbutii vrajmasii Ortodoxiei, deoarece cu cat vor inmulti oprimarile, cu atat isi vor face deservicii. Adevarul crestin nu se impune cu forta. Adevarul crestin vorbeste prin sine. Nu noi aparam pe Hristos, noi suntem niste slugi netrebnice, Hristos ne apara pe noi! Cine se poate opune lui Hristos?

Pr Justin Parvu

Părintele Justin Pârvu: Sfaturi la vreme de necaz, prigoană sau boală

Autor
Părintele Justin Pârvu
Tipar
Articol
Topic
Duhovnici și Învățături

În vreme de prigoană creştinii să se adune în jurul preoţilor. Acolo e biserica unde este un antimis şi un preot ortodox care să slujească Sfânta Liturghie. Avem pildă în prigoana din secolul trecut cum plecau preoţii prin sate şi prin munţi cu câte un antimis în spate şi vase de slujit. Liturghia şi Sfintele Taine vor da putere creştinilor să înfrunte foamea şi să fie păziţi de orice vătămare sub acoperământul Maicii Domnului. Apoi să zică rugăciunea lui Iisus şi a Născătoarei de Dumnezeu sau Apărătoare Doamnă. În închisoare aceste scurte rugăciuni ne-au izbăvit şi am putut supravieţui regimului comunist fără să cedăm în faţa fiarei roşii.

Însă acestea sunt pentru creştinii mai căldicei, pentru că cei râvnitori pururea sunt pregătiţi; nu aşteaptă vreme de prigoană sau război ca să se îngrijească de sufletele lor. Pentru creştinul adevărat nu contează când vine războiul sau prigoana. Creştinul adevărat este mereu gata şi pregătit să Îl întâmpine pe Mirele cel ceresc cu candela sufletului aprinsă. Creştinul adevărat nu stă să pândească cu frică când vine războiul sau când va pica bomba deasupra capului lui. Ci el caută cum să jertfească mai mult aproapelui şi lui Dumnezeu. Adevăratul creştin caută Împărăţia cerurilor înlăuntrul său şi nu se teme de nimic în lumea aceasta trecătoare. Pentru el necazul este bucurie şi crucea Înviere.

Dar viaţa noastră este doar în mâna lui Dumnezeu şi numai El ştie sfârşitul omului. De aceea să nu ne înspăimânte când auzim de războaie şi urgii, că toate acestea trebuie să vină, după cum spune Mântuitorul. Să ne înspăimânte că sufletele noastre nu sunt pregătite să Îl întâmpine pe Hristos.

Pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu care se roagă pentru neamul românesc şi pentru sângele martirilor vărsat în temniţele comuniste, Dumnezeu să ne întărească să putem răbda vremurile care vin şi să ne zidim sufletele noastre şi neamul nostru românesc.

Fragment preluat din Învățăturile și minunile Părintelui Justin, Fundația Justin Pârvu

Articole Recente

Personalități ale Ortodoxiei Românești

Data nașterii:
Locul nașterii: Comuna Deleni, jud. Cernăuţi
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: Pârscov - Buzău
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: comuna Oncești, jud. Tecuci interbelic (astăzi în jud. Bacău)
Data adormirii:

Biblioteca - Cărți Creștin Ortodoxe

Despre semnele sfârșitului
Anonim
Editura CHRISTIANA - S.O.S Medical - Teologia sexualităţii
DR. GENOVEVA TUDOR / RĂZVAN CODRESCU