Grupul NOI a fost prezent astăzi - Luni 15.02.2021 - la Patriarhie unde i-au întâmpinat cum se cuvine pe așa zișii activiști de la declic

Tipar
Eveniment
Topic
Anti-sistem
Atitudini și Analize
Societatea Civilă

Grupul NOI prezent astăzi la Patriarhie unde i-am întâmpinat cum se cuvine pe tovarășii de la d€clic (vreo doi rătăciți), care au venit să depună o listă de semnături imaginare prin care doreau să schimbe ce nu poate fi schimbat. Tovarășii au plecat cum au și venit, fără să aibă vreun rost.

2000 de ani întru Hristos
Și-același sfânt botez,
Voi tovarășii lui Marx (d€clic)
Nu schimbați al nostru crez!

Grupul-NOI-vs-DECLIC
DECLIC PLĂTIȚI PENTRU PETIȚII ANTI-TRADIȚII

 

Grupul NOI
Grupul NOI: NEAM, ONOARE, IDENTITATE

 

Cei de la declic au depus la Patriarhia Română petiția pentru schimbarea botezului. Au fost așteptați acolo de mesajul: Declic, plătiți pentru petiții anti-tradiții

Un grup de tineri a venit la Patriarhia Română cu un mesaj pentru cei de la Declic, acolo unde s-a inițiat și semnat o petiție pentru schimbarea ritualului botezului ortodox.

„Declic, plătiți pentru petiții anti-tradiții” – scria pe bannerul cu care tinerii apărut la Patriarhia Română.

Mesajul vine în contextul în care pe siteul Declic a fost inițiată o petiție – ce a beneficiat de sprijinul masiv al mass-mediei – prin care semnatarii au cerut Bisericii Ortodoxe să modifice ritualul botezului, astfel încât pruncii să nu mai fie scufundați.

Luni, cei de la Declic au înmânat petiția reprezentanților Patriarhiei Române. „Redactarea şi depunerea unei petiții publice adresată unei instituții este perfect legală în spațiul democratic, dar modul în care se desfășoară un ritual religios tine exclusiv de uriașa responsabilitate individuală și comunitară a membrilor unei Biserici”, a declarat luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Site-ul declic.ro a fost fondat de către soții Tudor și Roxana Brădățan. Proiectul a fost finanțat prin celebrele granturi Norvegiene. Pe lângă fondurile nerambursabile, declic.ro a beneficiat de sprijinul rețelei fundațiilor pentru "O Societate Deschisă" (Open Society), ale lui George Soroș, după cum relata un articol din 2017.

De asemenea, după cum informa Stelian Negrea anul trecut, cei doi și-au început afacerile cu un SRL „înființat cu subvenții guvernamentale date de Adrian Năstase”.

Cei de la declic se laudă că au creat identitatea vizuală #Rezist, cea care seamănă leit cu sloganul protestatarilor progresiști din Statele Unite. Mai precis, această identitate ar fi fost creată de Luminița Dejeu, „grafician de profesie”.

Cei de la declic au șters o petiție împotriva obligativității vaccinării, care strânsese câteva mii de semnături pe această platformă.

Grupul NOI a afișat marți, 9-Feb-2021, în AFI Cotroceni Mall un banner împotriva pretinsei expoziții despre kitsch care batjocorește tradiția creștin ortodoxă

Autor
Grupul NOI
Tipar
Video
Topic
Anti-sistem
Atitudini și Analize
Lupta cea bună

Grupul N.O.I. (Neam, Onoare, Identitate) a afișat marți seară în mall-ul AFI Cotroceni un mesaj prin care și-a manifestat dezacordul față de expoziția ofensatoare la adresa credinței creștin-ortodoxe. Tinerii solicită închiderea respectivei expoziții și anunță că, dacă acest lucru nu se va întâmpla, vor începe o campanie de boicot împotriva AFI Cotroceni.

La noi acasă credința nu e kitsch
Lăsați românii-n pace, vă dăm un sfat:
Do the country switch!

e mesajul scris pe afișul cu care grupul N.O.I. a protestat lângă țarcul expoziției din mall-ul bucureștean.

Filmarea e preluată de pe pagina Legitimă Apărare.

Purtătorul de cuvânt al BOR: Expoziţia „Romanian Kitsch Museum” – perfidă generalizare la adresa Ortodoxiei

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, susţine că textul anticlerical prezentat la expoziţia „Romanian Kitsch Museum” nu „păcătuieşte” prin denunţarea kitsch-ului religios, ci prin generalizarea unei „derive estetice sau morale” punctuale la adresa tuturor preoţilor şi, in extenso, la adresa Ortodoxiei, relatează Agerpres.

„Chinuitul text anticlerical afişat pe un panou la aşa-numita expoziţie a ‘Muzeului Kitsch-ului’ dintr-un mall bucureştean nu păcătuieşte, desigur, prin denunţarea kitsch-ului religios (ivit relativ recent în orice spaţiu confesional), ceea ce face cu mâhnire şi bună intenţie orice bun cunoscător al curatei tradiţii culturale creştine şi al tezaurului artistic inestimabil al Ortodoxiei, ci prin perfida generalizare a unei punctuale derive estetice sau morale la adresa tuturor preoţilor şi, in extenso, la adresa Ortodoxiei însăşi. Ceea ce este nu doar nedrept şi inept, ci şi abject. Ca orice programatică generalizare, adică siluire a logicii şi a bunului-simţ!”, explică Bănescu, într-un material publicat pe basilica.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, „înfierarea publică a Bisericii, Ortodoxe sau nu, a fost constant hrănită de ideologia sacrilegă a socialismului utopic, fie el marxist-leninist, fie nazist, fie, recent şi consistent, neomarxist„. Bănescu afirmă că această ideologie „a urâţit” o prea mare parte de lume, transformând-o „într-un sumbru regat al kitsch-ului gândirii şi trăirii”.

„Numitorul comun al acestei ideologii falsificatoare de realitate şi încă prizate în cercuri paupere cultural a rămas constant detestarea Cerului, a clerului, a culturii veritabile, a manifestărilor credinţei şi, inevitabil, malformarea intelectuală şi morală a celor seduşi de ea. A celor ce-şi exhibă azi repulsia faţă de kitsch chiar în templele consumismului, adevărate capodopere arhitectonice ale distincţiei şi bunului-gust scoase la tarabă”, adăugă Vasile Bănescu.

Expoziţia „Romanian Kitsch Museum”, deschisă publicului gratuit în mallul AFI Cotroceni din Bucureşti, încadrează în categoria kitsch veşmintele aurii ale preoţilor, crucifixurile cu lumini colorate, cutia milei, calendarul ortodox, ceasul religios, reprezentarea unor persoane în viaţă în picturi din lăcaşurile cult.

Articole Recente