23 august, fosta zi a „eliberării” marcată de comuniști, va fi oficializată în R.Moldova ca Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare

Autor
VLAD PÂRĂU @ ActiveNews.ro
Tipar
Articol
Topic
Atitudini și Analize
România și românii

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a solicitat Cancelariei de Stat să pregătească o hotărâre de Guvern prin care 23 august să fie declarată Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, transmite IPN, citată de Radio Chișinău.

Inițiativa transpune în legislație Rezoluția Parlamentului European din 2009, care subliniază importanța păstrării memoriei trecutului și reconfirmă poziția solidară împotriva tuturor regimurilor totalitare, indiferent de natura lor ideologică. O Declarație a Parlamentului European din 2008 a proclamat data de 23 august ca Zi europeană a comemorării victimelor stalinismului și nazismului.

Premierul Maia Sandu a declarat că Guvernul Republicii Moldova condamnă toate crimele împotriva umanității și încălcările grave ale drepturilor omului, recunoaște suferințele tuturor victimelor regimurilor totalitare și autoritare. Potrivit acesteia, pacea și reconcilierea, bazate pe păstrarea memoriei victimelor, democrația și respectarea drepturilor omului reprezintă unicul model de dezvoltare pe care îl va urma.

În consecință, șefa Guvernului de la Chișinău a îndemnat populația și mass-media să marcheze data de 23 august printr-un moment de reculegere ținut la ora 20:00.

CE ESTE MIȘCAREA #REZIST ȘI CE MISIUNE ARE

Tipar
Editorial
Topic
Atitudini și Analize

Mișcarea #Rezist este o mișcare globalistă, care susține căsătoriile LGBT, aducerea de imigranți în România, vaccinarea obligatorie, cenzura libertății de exprimare și a internetului, dictatura băncilor, multinaționalele, Big Brother etc.

În esență, această mișcare militează pentru Noua Ordine Mondială.
 

Mișcarea #Rezist a apărut în SUA, la scurt timp după ce Donald Trump a câștigat alegerile, fiind o reacție a globaliștilor împotriva naționaliștilor.

În prezent, activiștii #rezist militează împotriva valorilor naționale românești și susțin ca țara să fie globalizată (adică controlată de străini).
 

În Occident, Marxismul Cultural (Noul Comunism) face ravagii, valorile naționale fiind aproape distruse. Protestele “vestelor galbene” sunt o reacție a naționaliștilor împotriva globaliștilor. Diferența dintre #rezist și “veste galbene” este că #rezistenții îi susțin pe globaliști, iar “vestele galbene” protestează împotriva globaliștilor.
 

Oficiali ai Vaticanului calomniază pe față Biserica Neamului Românesc

Autor
Eftimie Mitra
Tipar
Articol
Topic
Credința Mărturisitoare

Oficiali ai Vaticanului calomniază pe față Biserica Neamului Românesc

Acestia susțin că greco-catolicii au făcut închisoare „datorită refuzului de a trece la ortodoxie”

Recent am citit, în cotidianul Adevărul, un articol prin care se anunța că în timpul vizitei din anul acesta (2019) în România, Papa Francisc va beatifica 7 episcopi greco-catolici. Până aici nu e nici o problemă. E dreptul lor să o facă. Însă motivația acestui act în cadrul Bisericii Apusului este o jignire pentru istoria neamului nostru. În acel articol se spunea că acești episcopi vor fi beatificați pentru că au murit în temnițele comuniste „fiindcă au refuzat trecerea la ortodoxie”. Hai zău... No, da să o mai aud și pă asta... Am auzit aceste cuvinte din partea agitatorilor greco-catolici în Ardeal, iar acum avem ocazia să o auzim în mod oficial.

Cu tot respectul față de cei de alte confesiuni, dar ceea ce fac liderii catolici prin acest gest nu este altceva decât o calomnie la adresa Bisericii Naționale, tolerată (ca de obicei) de ierarhii și preoții vulnerabili din conducerea BOR. Nu contest că nu au fost abuzuri din partea unor fețe bisericești ortodoxe, în 1948 (când o mare parte a uniaților au revenit la ortodoxie), dar a spune că au fost readuși silit printr-un plan al Bisericii Ortodoxe este o exagerare și o diversiune creată de detractorii ortodoxiei susținuți din apus.

Articole Recente