STRĂDUIȚI-VĂ SĂ MERGEȚI LA BISERICILE LUI DUMNEZEU ACUM, CÂT ELE SUNT ÎNCĂ ALE NOASTRE

Autor
Sfântul Kukşa de la Odessa
Tipar
Articol
Topic
Apocalipsa - Vremurile din urmă
Sfinți și Învățături

”Străduiți-vă să mergeți la Bisericile lui Dumnezeu acum, cât ele sunt înca ale noastre. Va veni timpul când nu le vom mai putea frecventa. Numai cei aleși vor înțelege ce se întâmplă. Pe oameni îi vor obliga să se ducă la biserica apostată, însă nu trebuie să mergem într-acolo în niciun caz. Vă rog, stați în credința ortodoxă până la ultima suflare și vă veți mântui”.

Mărturisirea a fost lucrul de căpetenie al ascultării părintelui Kuksa și toți tindeau să se mărturisească la el și să primească sfat și zidire sufletească. Starețul nu-i condamna niciodată pe cei păcătoși și nu-i îndepărta, ci, dimpotrivă, compătimitor, îi primea întotdeauna pe aceștia. El spunea: “Și eu sunt păcătos și iubesc pe cei păcătoși. Nu e om pe pământ care să nu fi greșit. Numai Dumnezeu singur este fără de păcat, iar noi toți suntem păcătoși“.

Tinerilor lui duhovnicești, părintele Kuksa le poruncea să-și înfrâneze cu atenție simțurile, mai ales vederea, și le poruncea să se roage astfel: “Maica Domnului, păzește-mă pe mine în curăție sufletească și trupească”.

A doua viziune a Staretului Antonie - Anul 1970

Autor
Staretul Antonie

“Greu mi-a fost sa inteleg acei ani ai aparentei bunastari sovietice. Nu m-am gandit atunci ca am sa ajung in anii cand voi vedea implinindu-se multe dintre cele ce am vazut. Asadar, cum am mai spus, a doua viziune n-a fost prelungirea celei dintai, nu. Si, in timp, s-a produs destul de tarziu, si dupa continut e destul de deosebita. Prima viziune e, in felul sau, o povata, o inteleptire, parca. Am cerut un raspuns si l-am primit.

Prima viziune a Staretului Antonie - Anul 1970

Autor
Staretul Antonie

“Pe la inceputul anilor ‘70, in vremea oficierii Dumnezeiestii Liturghii, am avut parte de prima viziune. Si iata cum a fost. In vremea aceea, a inceput atractia fata de Occident si, respectiv, dispareau trasaturile proprii slavilor: simplitatea, ospitalitatea, lipsa lacomiei de bani. Lacomia banilor (iubirea de argint), de altfel, este pusa in capul unghiului noii conceptii despre lume: banii si lucrurile sunt mai presus decat moralitatea, spiritualitatea.

Pr. Elpidie Vaianakis: Atunci când vedeți că vor începe lupta împotriva Sfintei Împărtășanii, să știți că Antihrist se află pe drum

Autor
Pr. Elpidie Vaianakis
Tipar
Articol
Topic
Apocalipsa - Vremurile din urmă
Duhovnici și Învățături

“Atunci când vedeți că vor începe lupta împotriva Sfintei Împărtășanii, să știți că Antihrist se află pe drum”.

PĂRINTELE ELPIDIE VAIANAKIS: “ACUM ÎNCEPE ULTIMA PRIGOANĂ A BISERICII”.

Apatia conducătorilor bisericești și indiferența creștinilor – printre armele prin care satana luptă Biserica printr-o PRIGOANĂ MUȘAMALIZATĂ.

 

Părintele Elpidie

Pr. Elpidie Vaianakis – De ce diavolul duce mare război împotriva Sfintei Împărtășanii

– Părinte, în ultima vreme observăm că Satana duce un război aprig împotriva Sfintei Împărtășanii. De ce credeți că se întâmplă aceasta?

Profeţii şi mărturii creştine pentru vremea de acum - Aveti grijă că vor veni timpuri grele

Tipar
Mărturie
Topic
Apocalipsa - Vremurile din urmă

Vor veni vremuri grele!!!

Aşa o să vă uscati şi voi cum e pădurea asta uscată. 

Aveti grijă că vor veni timpuri grele. 

La urmă de tot n-or să mai fie preoti, uşile încuiate, au să plângă lacătele la uşi, că nu va mai fi cine să facă slujbă. 

Să vă duceti după un preot cu un picior încăltat şi unul descăltat. 

Cât îi aveti acum, cercetati-i şi împărtăşiti-vă. 

Atunci se va închide cerul şi nu veti mai avea de unde lua credintă. 

Aceea pe care o aveti, aceea să o păstrati. 

Să nu vă mândriti, să nu mintiti, faceti bine, căci dacă faceti păcate piere şi credinta. 

O părticică mică în adâncul inimii stă ascunsă acolo şi dacă faceti o faptă bună mai prinde şi ea viată, e veselă. Dar dacă voi nu faceti nimic, nu postiti, nu vă rugati, nu faceti milostenii, se micşorează, se micşorează… şi gata.

• Extras din Profeţii şi mărturii creştine pentru vremea de acum, Ed. Cartea Ortodoxă, Alexandria 2008, p. 388

Cuviosul Selafil de la Noul Neamț: E aproape timpul când cărțile ortodoxe vor fi nesemnate și se vor răspândi din mână în mână

Autor
Cuviosul Selafil de la Noul Neamț
Tipar
Articol
Topic
Duhovnici și Învățături
Sfinți și Învățături

,,O să înceapă mare invălmăşeală în Biserică,eu nu o să prind, dar voi o s-o prindeți. E aproape timpul când cărțile ortodoxe vor fi nesemnate și se vor răspândi din mână în mână. Atunci vor propovădui femeile, ca pe vremea sfinților apostoli, deoarece preoții nu o vor putea face. Dreapta credință va fi păstrată prin epistole răspândite printre credinciosi,deoarece partea oficială a Bisericii nu va mai propovădui adevărul".

   Cuviosul Selafil de la Noul Neamț (1858-1950)

Sinodul tâlharesc din Creta
Sinodul tâlharesc din Creta

 

Arătarea Mântuitorului la doi copii, in Ucraina. Poruncile și proorocirile vremurilor de pe urmă!

Autor
Preluat din cartea: ”Stareții, despre vremurile de pe urmă.” Mănăstirea ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, Petru Vodă 2007.

Arătarea Mântuitorului nostru Iisus Hristos în anul 1926, la 30 iulie, ora 8 dimineaţa, în apropierea Kievului, între satele Demidovo şi Gledovka la doi copii: Nicolae, de 11 ani (Nicolae Maximovici Kuprenko), şi Emilian, de 14 ani (Emilian Ivanovici Feşcenko). 

Cu o săptămână înainte de aceasta, la 24 iulie, în noaptea dinspre duminică, Mântuitorul i S-a arătat în vis lui Emilian şi i-a spus:

-Tu Mă vei vedea în realitate împreună cu alt băieţel. Să nu vă speriaţi! 

Niciodată nu a fost mai ușor să te mântuiești ca acum

Autor
Părintele Spiridon
Tipar
Cugetare
Topic
Duhovnici și Învățături

Acum, a nu te uita la televizor și a nu citi și vedea și asculta deșărtăciuni se aseamănă cu postul cel mai aspru, a nu te desfrâna se aseamănă cu a te nevoi pe un stâlp, iar a purta barbă, a nu purta cercei și bijuterii, a te îmbrăca simplu și cuviincios și a merge la biserică se aseamănă cu a mărturisi pe Hristos în fața păgânilor și slujitorilor la idoli.

Păintele Spiridon

Sfântul Ierarh Mucenic Ermoghen despre vremurile antihristice

Autor
Sfântul Ierarh Mucenic Ermoghen

Talcuire cutremuratoare la Apocalipsa a Sfantului Ierarh Nou Mucenic Ermoghen al Tobolskului si Siberiei

In vremurile antihristului locul idolilor va fi luat de stapanire, care va cere inchinare pentru sine, iar cel ce va respecta legile civice ale societatii, desi fara a aduce direct vreo atingere credintei, va fi partas al acestei stapaniri. Atunci se va face despartirea celor buni de cei rai, potrivit voii lui Dumnezeu, a urmasilor lui Hristos de slugile lui antihrist.

Adevaratii credinciosi din imparatia antihristului – societatea vremurilor din urma – vor vietui in singuratate, departe de lume. Ei nu se vor supune nici unor legi civice ale societatii, nu vor avea niciun fel de obligatii civice. Cei ce vor recunoaste legile societatii si se vor supune, chiar cu neplacere, se vor face partasi antihristului prin aceasta si vor fi lepadati de la fata lui Dumnezeu.
In timpul stapanirii antihristului va fi minte sataniceasca, ce va actiona politiceste, fara sa se atinga de credinta in chip brutal. Tuturor li se vor acorda drepturi egale, toate sectele vor avea deplina libertate, desi, in cele din urma, stapanirea antihristului va combate toate sectele si religiile.

Va actiona din punct de vedere moral si va cauta sa convinga si sa se vatame de moarte sufletele oamenilor. Dreptul la propovaduire si la savarsirea „legala” a slujbelor bisericesti il vor avea numai cei ce respecta legile statului si nu incalca „disciplina”. Lacasurile de inchinaciune vor fi sub stricta supraveghere si in ele va dicta aceeasi ocarmuire, ea fiind capul in locul lui Hristos si nu vor sluji lui Hristos, ci antihristului. Dar crestinii orbiti nu vor observa nimic, desi acest lucru l-ar putea intelege si un prunc mic.
Stapanirea antihristului ii va lua asadar pe toti sub un control riguros, ca sa stie cine se supune si cine nu; dupa cum scrie si parintele Lavrentie de la Cernigov: „Atunci te vor mana cu de-a sila la biserica”.

Totusi unii nu vor fi prigoniti de la inceput, pentru a pastra aparentele in legatura cu libertatea constiintei. Abia spre sfarsit, cand toti se vor gasi anihilati in staulul Babilonului si mania lui Dumnezeu va fi aproape, stapanirea va da ordin sa fie nimiciti ca niste criminali inraiti cei ce se razvratesc „impotriva umanitatii”, iar in acele vremuri decazute, intreg poporul va primi cu entuziasm masurile luate de stat.

Articole Recente

Personalități ale Ortodoxiei Românești

Data nașterii:
Locul nașterii: Comuna Deleni, jud. Cernăuţi
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: Pârscov - Buzău
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: comuna Oncești, jud. Tecuci interbelic (astăzi în jud. Bacău)
Data adormirii:

Biblioteca - Cărți Creștin Ortodoxe

Despre semnele sfârșitului
Anonim
Editura CHRISTIANA - S.O.S Medical - Teologia sexualităţii
DR. GENOVEVA TUDOR / RĂZVAN CODRESCU