Procuratura din Torino a deschis oficial o anchetă privind vaccinurile comercializate în Italia, unde, ca și în România, tot mai mulți părinți refuză să își vaccineze copiii.

Tipar
Știre
Topic
Viață și Sănatate

Decizia magistraților vine în urma unei plângeri trimise de către Codacons, o organizație care reunește asociațiile pentru apărarea mediului înconjurător și a consumatorilor, în care se cere să se spună cu exactitate care sunt efectele combinării a șase vaccinuri pentru sănătatea omului.

Testele de laborator realizate de doi specialiști în nanotehnologie, Antonietta Gatti și Stefano Montanari, pe 44 de vaccinuri, arată că în urma analizării vaccinurilor haxavalante produse de compania Glaxo, și care în Italia sunt obligatorii, „s-a constat o contaminare cu micro și nanoparticule". Studiul celor doi specialiști a fost publicat anul acesta, în ianuarie, în revista International Journal of Vccines and Vaccination.

„În interiorul produsului am identificat, în toate cele 20 de cazuri, particule foarte mici de aliaje metalice, care nu sunt compatibile cu corpul uman și nu sunt degradabile. Nanoparticule care nu au legătură cu ingineria, și care sugerează că au fost puse intenționat", declara Stefano Montanari, cunoscut în Italia pentru studiile sale asupra vaccinurilor.

Potrivit expertului, companiile farmaceutice au păcătuit pentru că nu au făcut nimic pentru a preveni ca aceste particule să ajungă în vaccinuri.

Despre vaccinuri – mărturia unei studente la medicină

Autor
Cunoaste-Riscurile.ro
Tipar
Mărturie
Topic
Educație și Instruire
Industrii și Afaceri
Viață și Sănatate

Sunt studenta la medicina. Odata cu aparitia primului meu copil am inceput sa studiez amanuntit tot ceea ce tine de domeniul vaccinarii. Am dedicat cativa ani buni acestui studiu, iar informatiile pe care le aflam nu ma bucurau deloc, deoarece erau total contradictorii cu putinele informatii pe care le aflam la cursuri. Acest lucru m-a facut sa pun multe intrebari de fiecare data cand cineva atingea subiectul vaccinarii si aproape că ridica in slavi vaccinurile, ca uite cum salvează ele mii de vieti.

De 3 sau 4 ori s-a pomenit ca sunt posibile reactii anafilactice, dar ele sunt foarte rare si prin urmare nu intra in ecuatie. Eram foarte suparata si revoltata ca nu se vorbește despre riscuri, ci din contra, toate incercarile mele de a aduce in discutie riscurile se soldau cu respingere si in scurt timp am ajuns a fi cioara alba.

Articole Recente