Părinte din Munții Vrancei: ”În trei ani de zile, vine războiul cel mare”

Autor
Părintele Ioan Istrati
Tipar
Articol
Topic
Apocalipsa - Vremurile din urmă
Biografii și Pesonalități
Duhovnici și Învățături

Părintele are mai bine de 80 de ani. E bătrân cât Munții Vrancei, glumește el. A spovedit vreo cinci generații, a slujit mii de Liturghii. Cel mai tare iubește liniștea pădurii. Uite, codrul se roagă la Maica Domnului. Tac. Ascult infinita isihie a verdelui sfânt. Tăcerea rugătoare îți intră în creier, se pătrunde în tainițele minții. Simți că plutești. Inima bate mai rar. Ochii se umplu de roua dimineții. 

După un soroc de rugăciune, preț de-un Paraclisul Maicii Domnului, bătrânul suspină. Nu mai primește pelerini, spovedește doar câțiva preoți. A obosit și el de-atâtea păcate pe care le-a ascultat și le-a spălat. Părinte, ce ne facem cu lumea asta? Se duce la vale într-un ritm amețitor. 

Drăguță, zice sihastrul, lumea e născută să moară, și noi să murim lumii. Trebuie să învățăm încet încet să ne desprindem de ea, altfel tare-o să ne mai doară când plecăm. Departe se aude o drujbă și strigătele unor țapinari. Și o talangăde la o vacă neagră bate a vecernie. Da, părinte, da avem copii, ce ne facem cu viitorul ăsta sumbru? Ehei, viitorul nostru îi în ceri. 

Dar dacă tot vrei o soluție, uite, îți zic. În trei ani de zile, vine războiul cel mare. (Talanga se aude mai tare). Caută-ți în munți, cât mai departe de drumuri mari și de trecători, o căsuță. Acolo să îți faci matale un altar de rugăciune. 

Pr. Ioan Istrati: Am un bătrânel tare șugubăț, preot călugăr în Munții Neamțulu

Autor
Pr. Ioan Istrati
Tipar
Mărturie
Topic
Mireni, Preoți și Ierarhi

Am un bătrânel tare șugubăț, preot călugăr în Munții Neamțului.

Te prăpădești de râs când vorbește el. Dar e foarte înțelept.

Zic: zi, părinte, cuvânt de folos.

Bătrânul prinde-a râde. Eu: hai, părinte.

Zice: Avva, omul care nu se roagă și nu face milostenie e o fabrică de produs rahat din vietățile lui Dumnezeu.

[VIDEO] Pustnicii Gurie și Isihie, foști viețuitori ai mănăstirilor Frăsinei și Pătrunsa vorbesc despre pseudo-sinodul din Creta și actele electronice

Autor
Pustnicii Gurie și Isihie
Tipar
Video
Topic
Apocalipsa - Vremurile din urmă
Credința Mărturisitoare

Părintele Gurie și Isihie sunt doi din cei trei pustnici ce au întrerupt pomenirea episcopului Varsanufie al Râmnicului. Aceștia fiind viețuitori ai pustiei nu au fost la curent cu evenimentele din lumea ortodoxă. Știind că există o controversă în privința sinodului din Creta, atunci când Domnul a binevoit să le scoată în cale posibilitatea de a se informa, au cercetat cu amănunțime despre acest subiect. După o perioadă de rugăciune și post li s-a confirmat că această pornire a conștiinței lor de a întrerupe pomenirea ierarhului este după voia Domnului și au procedat ca atare. Văzând situația actuală din BOR și tăcerea care domină de ajunge să astupe chiar și conștiințele oamenilor, s-au simțit nevoiți să vină în ajutorul pliromei după exemplul părintelui Justin Pârvu: acela de a spune adevărul despre ecumenism și cipuri în vremurile acestea înșelătoare.

Nota: Toți cei trei pustnici spuneau că simțeau că în nevoința lor ceva nu era primit la Dumnezeu, ceva nu era în regula cu toate strădaniile lor de trai după voia Domnului. Făcând rugăciune pentru a înțelege care este cu adevărat voia Domnului la scurt timp au cunoscut problemele cu care ne confruntăm după sinodul din Creta, iar după întreruperea pomenirii și a mărturisirii publice, zidurile și lanțurile care le simțeau au fost îndepărtate.

Etichete

Articole Recente

Personalități ale Ortodoxiei Românești

Data nașterii:
Locul nașterii: Comuna Deleni, jud. Cernăuţi
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: Pârscov - Buzău
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: comuna Oncești, jud. Tecuci interbelic (astăzi în jud. Bacău)
Data adormirii:

Biblioteca - Cărți Creștin Ortodoxe

Despre semnele sfârșitului
Anonim
Editura CHRISTIANA - S.O.S Medical - Teologia sexualităţii
DR. GENOVEVA TUDOR / RĂZVAN CODRESCU