Părintele Efrem Filotheitul: smerește-te și te învinuiește

Autor
Părintele Efrem Filotheitul
Tipar
Articol
Topic
Duhovnici și Învățături

Smerește-te și învinuiește-te. Nu căuta să-ți găsești scuze, să te justifici, chiar dacă ai absolută dreptate, căci îndreptarea de sine nu duce la vindecarea propriei noastre boli duhovnicești.

Părintele Efrem Filotheitul

Pr. Efrem Filotheitu: Nu încetați a spune rugăciunea Hristosului nostru, nici măcar pentru un moment

Autor
Pr. Efrem Filotheitul
Tipar
Articol
Topic
Duhovnici și Învățături

Copiii mei, vă rog, pentru dragostea lui Dumnezeu, nu încetați a spune rugăciunea Hristosului nostru, nici măcar pentru un moment.     Buzele voastre trebuie să murmure încontinuu numele lui Iisus care-l distruge pe diavol și toate comploturile lui. Strigați neîncetat la Hristosul nostru și de îndată El se va grăbi din toată inima să ne ajute. Așa precum fierul nu poate fi apucat și nici măcar nu te poți apropia de el atunci când este înroșit, același lucru se întâmplă cu sufletul celui care spune rugăciunea lui Hristos cu fervoare.

Rugăciunea trebuie spusă cu intesitate; rugându-te în acest fel vei rămâne invulnerabil din toate părțile. Atunci când vă aflați într-o stare care predomină gândurile pătimașe, reluați rugăciunea cu râvnă și perseverență și de îndată veți afla ușurare. Spuneti rugăciunea lui Iisus neîncetat. 

Pr. Efrem Filotheitul - Comori Duhovnicești

Pr. Efrem Filotheitul - Comori duhovnicești din Muntele Athos: Rugăciunea minții este un adversar implacabil al satanei!

Autor
Cuviosul Efrem Filotheitul
Tipar
Articol
Topic
Duhovnici și Învățături

Rugăciunea mintii este un adversar implacabil al satanei! Prin urmare, nu-i vine ușor celui rău să o tolereze căci îl arde și-l opărește, iar el nu vrea sa admită ca Hristos sa se sălăsluiasca în inima omului și să-l alunge din zona care înconjoară inima.

Așa cum am spus, scopul rugăciunii este de a-L aduce pe Hristos în inima omului - lucru inacceptabil vrajmasului,adică satanei.

Aceasta simpla, scurta rugăciune este atât de puternică încât mintea omului s-o cuprindă.

Din aceasta pricina satana o combate, lupta dur impotriva a ei și ne aduce neatenție, agitație, disperare sau plictis, cu singurul scop ca omul sa nu se roage.

Pr. Efrem Filotheitul - Comori duhovnicești din Muntele Athos

Articole Recente

Personalități ale Ortodoxiei Românești

Data nașterii:
Locul nașterii: Comuna Deleni, jud. Cernăuţi
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: Pârscov - Buzău
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: comuna Oncești, jud. Tecuci interbelic (astăzi în jud. Bacău)
Data adormirii:

Biblioteca - Cărți Creștin Ortodoxe

Despre semnele sfârșitului
Anonim
Editura CHRISTIANA - S.O.S Medical - Teologia sexualităţii
DR. GENOVEVA TUDOR / RĂZVAN CODRESCU