Maica Domnului i-a descoperit ce va fi cu Țara Românească Sfântului Părinte Nil Dorobanțu:

Tipar
Articol
Topic
Sfinți și Minuni

”Nu te mâhni de ispitele și de încercările ce vin asupra ta, ci veselește-te, că Țara Românească și poporul ei este încercat în necazuri și ispite grele, dar să nu se mâhnească, pentru că este o țară sfântă și un popor ales de Dumnezeu. Va trece prin necazuri mari țara, că patru neamuri vor să o împartă. Eu vă voi ocroti, căci am iubit neamul românesc și Îl voi iubi până la sfârșit, dar voi să vă rugați.”

Hristos a Înviat!

Mare rol are Ortodoxia creștină. Când apare Hristos și credința cea dreaptă, fug demonii și se zidesc sufletele curate, renasc a doua oară creștinii.

Autor
Ieroschimonah Nil Dorobantu nebun pentru Hristos
Tipar
Articol
Topic
Duhovnici și Învățături
Ortodoxia în România

Mare rol are Ortodoxia creștină. Când apare Hristos și credința cea dreaptă, fug demonii și se zidesc sufletele curate, renasc a doua oară creștinii. Mântuirea este individuală ca și botezul fiecăruia în parte. Ei trebuiesc îmbisericiți începând din casa lor în parte. O, când intram cu toata Biserica în casa lor, cum plângeau oamenii și sărutau icoanele și crucea! În fiecare casă unde slujeam, îi spovedeam pe toți individual, îi împărtășeam și le lăsam, conform teofaniei, pe Hristos euharistic la icoană, liturghiseam pentru vii și pentru adormiți. Mă rugam și pentru dușmani și prigonitori, că mi-a descoperit Hristos că numai un cleric prigonit poate să mijlocească la Dumnezeu pentru prigonitori, cum s-a făcut pentru împăratul Traian. Întrun sat nu puteam adăsta decât puține zile zile, din cauza prigoanei înfiorătoare. Oamenii plângeau amarnic cu lacrimi grele pe urmele Bisericii și cereau Euharistia. Uneori mă ascundeam, că mă urmăreau toți, primeam doar pe cei pe care mi-i indica Hristos. Mereu la porți bântuiau ighemonii răzvrătiți incognito, deasupra lor se vedea duhul întunericului și le făceam exorcisme.

Din cartea Ieroschimonah Nil Dorobantu nebun pentru Hristos si flacara vie a monahismului scolului XX , paginile 40,41.

Schiarhiereul Nil Dorobantu (1920-1977)

Hristos a Inviat!

Schiarhiereu Nil Dorobanțu - cu Hristos si pe Hristos euharistic!

Autor
Ieroschimonah Nil Dorobanțu
Tipar
Articol
Topic
Sfinți și Învățături
Sfinți și Minuni

Cand am inceput sa le predic in numele Preasfintei Treimi, au ramas consternati si entuziasmati. Pe grefier il durea mâna, tot scriind cu greseli, iar eu nu mai terminam. E o întreagă carte propovaduirea aceasta repede si curgatoare, clara si lapidara. Dar mie nu imi este a ma lauda, decat in numele Domnului nostru Iisus Hristos. Procurorul acuzator mi-a pus doua intrebari ca sa ma incurce :

  1. Cu cine ai avut legaturi?
  2. Ce ai mancat in acest interval al misiunii?

Am raspuns prompt: Cu Hristos si pe Hristos euharistic!

I-am intrebat: Ce ati gasit la mine? Bombe,arme? Nu aveam decat Sfanta Cruce si toate cele ale Bisericii prigonite!

Ce manifeste , decat predicile Dumnezeirii ? Cu ce va supara Hristos al meu ? Nu va speriati , nu va daram imparatia voastra eu ci Dumnezeu ! Hristos v-a scos din saracie , din temnite si va pus la conducere si la bogatie ! Ar trebui sa ridicati altare si Sa-l puneti in icoane , in locul idolilor de pe peretii vostri ! Crucea Sa inunda pana si incinta aceasta lugubra ! Pe joc pe parchet aveti pictate cruci , ferestrele au cercevelele in forma crucii si usile sunt la fel !Scoateti Sfanta Cruce de sub masa si lasati-L macar rastignit !De ce L-ati scos din scoala din cazarma din pentienciare , din institutii ? Lasati copii sa vina la Hristos ! . Mi-a spus un ighemon : „Hristos e numai iubire ,iar noi avem o altfel conceptie revolutionara ! ” .I-am raspuns : „ Inapoia mea satano , ca voi aveti ura , daca refuzati Iubirea vesnica !

Articole Recente

Personalități ale Ortodoxiei Românești

Data nașterii:
Locul nașterii: Comuna Deleni, jud. Cernăuţi
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: Pârscov - Buzău
Data adormirii:
Data nașterii:
Locul nașterii: comuna Oncești, jud. Tecuci interbelic (astăzi în jud. Bacău)
Data adormirii:

Biblioteca - Cărți Creștin Ortodoxe

Despre semnele sfârșitului
Anonim
Editura CHRISTIANA - S.O.S Medical - Teologia sexualităţii
DR. GENOVEVA TUDOR / RĂZVAN CODRESCU