ORTODOXIA

ORTODOXIA este DREAPTA CREDINȚĂ

ORTODOXIA: HRISTOS, ROMÂNIA, PREZENT.

Cu noi este Dumnezeu,

Întelegeți neamuri și vă plecați.

Căci cu noi este Dumnezeu.

Auziți toate neamurile,

Căci cu noi este Dumnezeu.

Poporul cel ce umblă în întuneric,

A văzut luminã mare,

Căci cu noi este Dumnezeu.

De frica voastră nu ne vom teme,

Nici ne vom tulbura

Căci cu noi este Dumnezeu.

Cei ce locuiți în umbra morții,

Lumina va străluci peste voi.

Căci cu noi este Dumnezeu.

Cei puternici plecați-vă,

Căci cu noi este Dumnezeu.

Dumnezeu mare stăpânitor, Domn al păcii.

Căci cu noi este Dumnezeu.

❓ Arhimandritul Teofan Novoezerski - răspuns la întrebarea: Ce îi place lui Dumnezeu?

- Posted in Duhovnici - Cuvinte de folos by

Întrebare: Ce îi place lui Dumnezeu?

Răspuns: Lui Dumnezeu îi place purtarea blândă faţă de oameni, alinarea celui supărat, apărarea celui asuprit, întoarcerea ochilor de la lucrurile rele, împotrivirea faţă de gândurile rele, silirea spre rugăciune. - Arhimandritul Teofan Novoezerski

⚡️ Sfântul Nicolae Velimirovici: OH, FRAŢII MEI! PREFERAŢI EUROPA ÎN LOCUL LUI HRISTOS, MOARTEA ÎN LOCUL VIEŢII?

- Posted in Sfinți și învățături by

"Ce este Europa? Ea este pofta şi dorinţa după putere, plăcere şi cunoaştere. Toate acestea sunt omeneşti: mai întâi dorinţa şi darul omenesc şi în al doilea rând, cunoaşterea umană. Şi cele două sunt personificate de către papă şi Luther. Ce este atunci Europa? Europa este papa şi Luther, dorinţa umană dusă la extrem şi cunoaşterea umană dusă la extrem. Europeanul papă este dorinţa umană de autoritate. Europeanul Luther este hotărârea plină de încăpăţânare a omului ca totul să fie explicat de către minte, raţiune; papa este conducătorul lumii iar omul de ştiinţă este suveranul lumii. Aceasta este Europa în rezumat, din punct de vedere ontologic şi istoric.

Una înseamnă capitularea omenirii în foc, iar cealaltă înseamnă capitularea omenirii în apă. Iar amândouă înseamnă despărţirea omului de Dumnezeu, fiindcă una înseamnă respingerea credinţei, iar cealaltă respingerea Bisericii lui Hristos.

Căci duhul răului lucrează în acest mod asupra trupului Europei de câteva secole. Şi cine poate alunga acest duh rău din Europa? Nimeni, în afara Celui al Cărui nume a fost însemnat cu roşu în istoria neamului omenesc ca fiind Singurul Care alungă demonii din oameni. Ştiţi deja despre Cine vorbesc. E vorba despre Domnul Iisus Hristos, Mesia, Mântuitorul lumii, Cel Care S-a născut din Fecioară, Cel Ce a fost omorât de evrei, Cel Ce a înviat din morţi ca un Dumnezeu, Cel adeverit de-a lungul secolelor, Cel îndreptăţit în ceruri, Cel slăvit de către îngeri, Cel mărturisit de către sfinţi şi primit de către strămoşii noştri.

Atâta vreme cât Europa L-a urmat pe Hristos, ca pe „soarele dreptăţii”, şi pe sfinţii Săi apostoli, mucenici, sfinţi şi nenumăraţi drepţi, precum şi alţi oameni care au bineplăcut Lui, Europa a fost ca o piaţă luminată de sute şi mii de lumânări, mari şi mici, arzând strălucitor.

Totuşi, atunci când dorinţa umană şi înţelepciunea omenească au bătut ca două vânturi puternice, lumânările au fost stinse şi întunericul a pogorât pe pământ, precum întunericul din muşuroaiele din pământ în care trăiesc cârtiţele.

După dorinţa omenească, orice naţiune şi orice persoană caută puterea, plăcerea şi slava, imitându-l pe papa de la Roma. După înţelepciunea omenească, orice naţiune şi orice persoană crede că este mai înţeleaptă decât oricine altcineva şi că merită toate lucrurile pământeşti. Atunci cum oare să nu există războaie între oameni şi naţiuni? Cum să nu existe nebunie şi sălbăticie în rândul oamenilor?

Cum să nu existe îmbolnăviri, epidemii şi boli cumplite, secetă şi inundaţii, revoluţii şi războaie? Fiindcă la fel precum puroiul trebuie să se scurgă dintr-o rană infectată şi duhoarea trebuie să iasă dintr-un loc plin de gunoi. Aceasta trebuie să se întâmple.

Papalitatea face uz de politică fiindcă aceasta este singura cale de a dobândi puterea. Luteranismul face uz de filosofie şi ştiinţă fiindcă consideră că aceasta este singura cale de a dobândi înţelepciunea. Şi astfel dorinţa i-a declarat război cunoaşterii, iar aceasta s-a declarat împotriva dorinţei. Acesta este noul Turn al lui Babel, aceasta este Europa.

Dar în vremea noastră a apărut o nouă generaţie de europeni care a unit dorinţa cu cunoaşterea prin ateism şi i-a respins atât pe papă, cât şi pe Luther. Acum nici dorinţa nu este ascunsă şi nici înţelepciunea lăudată. Dorinţa şi înţelepciunea omenească sunt unite în vremurile noastre şi astfel s-a născut o uniune care nu este nici Romano-catolică şi nici luterană, ci în mod evident şi declarat satanică.

Europa de azi nu este nici catolică şi nici luterană. Ea se află deasupra şi în afara amândurora. Ea este cu totul pământească, fără a avea măcar dorinţa de a urca la cer, fie cu paşaportul infailibilităţii papei, fie pe scara înţelepciunii protestante. Ea neagă cu totul călătoria din această lume. Ea vrea să rămână aici. Ea vrea ca mormântul să-i fie leagăn. Ea nu are cunoştinţe despre cealaltă lume. Ea nu simte mireasma cerească. Ea nu-i vede pe îngeri sau pe sfinţi în visurile sale. Nu vrea să audă de Prea Sfânta Născătoare de Dumnezeu. Destrăbălarea o face să urască fecioria.

Europa, Comisia Europeană, Uniunea Europeană, Turnul Babel

Întreaga Europă este acum cufundată în întuneric. Toate lumânările sunt stinse. Oh, ce întuneric cumplit!

Fratele îşi împlântă sabia în pieptul fratelui său, crezând că acesta îi este duşman. Toţi îşi reneagă fiii şi viceversa. Iar lupul este de departe un prieten mai credincios decât este omul.

Oh, fraţii mei! Oare nu vedeţi voi toate acestea? Nu aţi simţit întunericul şi necredinţa unei Europe necreştine asupra voastră? Preferaţi Europa în locul lui Hristos, moartea în locul vieţii? Moise a pus înaintea poporului său aceste două alternative. Iar noi vă punem dinainte aceleaşi două alternative. Trebuie să ştiţi că Europa este moarte iar Hristos este viaţa. Alegeţi viaţa şi veţi trăi în veci."

Sfântul Nicolae Velimirovici

🍔 Carnea artificială nu va salva planeta. Un studiu arată că producerea acesteia este de 25 de ori mai poluantă →

- Posted in Viață, Sănătate și Educație by

Carnea artificială nu va salva planeta. Un studiu arată că producerea acesteia este de 25 de ori mai poluantă

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/carnea-artificiala-nu-va-salva-planeta-un-studiu-arata-ca-producerea-acesteia-este-de-25-de-ori-mai-poluanta-4552826


Comentariul Ortodoxia.RO:

Această știre era de așteptat deoarece se încadrează în suita concluziilor de mai jos:

Vedem că totul se face prin înșelăciune, de aceea vă rog să citiți articolul DESPRE INSELACIUNEA PERVERSA SI INSIDIOASA A ANTIHRISTULUI SI DESPRE DURERILE CELE DIN URMA

Că eu, fraților, vă rog pe voi iubitorilor de Hristos, să nu ne moleșim, ci mai ales puternici să ne facem cu puterea crucii. Cu toate acestea ni se cade nouă a ne ruga, ca să nu cădem în ispită. Deci fiți gata ca niște credincioși robi, neprimind pe altul. Că de vreme ce furul și pierzătorul și cel fară de omenie, mai întâi va veni întru ale sale vremuri, vrând să fure și să junghie și să piardă turma cea aleasă a lui Hristos, adevăratul Păstor; Căci se va da pe sine drept adevaratul Păstor, ca să înșele oile turmei lui Hristos.

🙏 Jean-Claude Larchet - Fragment din "ATHOSUL ȘI DUHOVNICII PE CARE I-AM CUNOSCUT"

- Posted in Ortodoxia în Lume by

Într-o zi, după ce m-am rugat şapte, opt, nouă ore sau chiar mai mult, am văzut în străfundul inimii mele iadul și pe diavol. Și am văzut că tot omul are iadul în străfundul inimii sale. Foto www.bzi.ro

Într-o zi, după ce m-am rugat şapte, opt, nouă ore sau chiar mai mult, am văzut în străfundul inimii mele iadul și pe diavol. Și am văzut că tot omul are iadul în străfundul inimii sale. Mai înainte, neîncetat mă rugam şi strigam: «lisuse, vino!», dar cerul rămânea mut și nu se petrecea nimic. Mă rugam mult şi fierbinte, dar Hristos nu-mi răspundea. Însă, atunci când am văzut că iadul era în străfundul inimii mele, şi că diavolul era şi el acolo, m-a cuprins tristeţea şi m-a podidit plânsul. Și abia atunci mi-a răspuns Hristos, abia atunci a venit El la mine. Diavolul se zbătea in străfundul inimii mele, dădea din mâini și răcnea către El: «Ce ai cu mine? Inima acestuia e a noastră. Eu sunt stăpânitorul astei lumi şi a noastră este inima oamenilor. Du-Te de aici! Fugi, depårtează-Te!»> lar Hristos i-a răspuns și i-a spus: «Priveşte-l pe acest om, pe Mine Mă dorește, pe Mine Mă vrea, nu pe tine, Tu să fugi. Pleacă, du-te!» Şi diavolul s-a dus ...

ATHOSUL ȘI DUHOVNICII PE CARE I-AM CUNOSCUT

Jean-Claude Larchet

⚛️ Omenirea, RISC de dispariție din cauza AI! Scrisoarea deschisă semnată de 350 de persoane, printre care și de directori de la Microsoft și Google →

- Posted in Viață, Sănătate și Educație by

Omenirea, RISC de dispariție din cauza AI! Scrisoarea deschisă semnată de 350 de persoane, printre care și de directori din Microsoft și Google Foto: https://www.realitatea.net/

Mai mulţi directori ai unor companii care dezvoltă inteligenţă artificială (AI), printre care şi Sam Altman, CEO al OpenAI, s-au alăturat, marţi, unor experţi şi profesori din domeniu pentru a-şi exprima îngrijorarea cu privire la „creşterea riscului de dispariţie (a omenirii - n.r.) din cauza AI”. Senatarii scrisorii solicită factorilor de decizie politică să ia în serios această ameninţare şi să o considere la fel de gravă cum este ameninţarea unui război nuclear sau a unei pandemii.

„Diminuarea riscului de dispariţie din cauza AI trebuie să reprezinte o prioritate globală, la fel ca alte riscuri grave pentru întreaga societate umană, aşa cum sunt pandemiile sau războiul nuclear”, conform celor 350 de semnatari ai unei scrisori deschise publicate de organizaţia nonprofit Center for AI Safety (CAIS), transmite Reuters, citată de Agerpres.

Alături de Altman, această scrisoare a fost semnată şi de directorii companiilor AI DeepMind şi Anthropic, precum şi de directori din cadrul Microsoft şi Google. De asemenea, pe lista de semnături se află şi Geoffrey Hinton şi Yoshua Bengio – doi dintre aşa-numiţii „naşi ai inteligenţie artificiale”, care au primit premiul Turing în 2018 pentru activitatea lor în domeniu, dar şi numeroşi profesori de la universităţi precum Harvard sau Tsinghua, din China.

În cadrul unui comunicat al organizaţiei CAIS este invocat cazul companiei Meta, unde lucrează cel de-al treilea „naş” al inteligenţei artificiale, Yann LeCun. Niciun reprezentant al acestei companii nu a dorit să semneze scrisoarea deschisă.

În luna aprilie, Elon Musk şi alţi experţi din domeniu au fost primii care au vorbit despre riscurile pentru societate în ansamblu ale acestei tehnologii.

Desigur că AI este o tehnologie ce poate fi revoluţionară în domenii precum cel medical, dar poate duce şi la intruziuni în viaţa personală a oamenilor, se poate afla la baza unor puternice campanii de dezinformare şi poate provoca noi probleme atunci când maşinile inteligente vor gândi pentru ele.

Unul dintre pionierii acestui domeniu (şi semnatar al scrisorii) Geoffrey Hinton a declarat recent pentru Reuters că inteligenţa artificială ar putea fi „o ameninţare mai urgentă” pentru omenire decât schimbările climatice, mai arată sursa citată.

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/omenirea-risc-de-disparitie-din-cauza-ai-scrisoarea-deschisa-semnata-de-350-de-persoane-printre-care-si-de-directori-din-microsoft-si-googl_64761cb0224e475aae7516e2

💬 Prof. Univ. Dr. Vasile Astărăstoae: Femeile care se gândesc la avort au nevoie de ajutor concret pentru a păstra sarcina

- Posted in Cultura Vieții by

Prof. Univ. Dr. Vasile Astărăstoae:

„O femeie care decide să facă avort este într-o criză existențială. În acel moment ea are un motiv – pentru că altfel n-ar putea să învingă instinctul maternității”.

Interviu realizat în cadrul Lunii pentru Viață, în parteneriat cu ProVita Iași.

Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=uyNvsvjRFsY


AJUTĂ !!! https://www.facebook.com/cutov.cristian

💬 Mărturiile unor medici ginecologi după sute și mii de avorturi - Marius Iordăchioaia

- Posted in Cultura Vieții by

Mărturiile unor medici ginecologi după sute și mii de avorturi - Marius Iordăchioaia

Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=yoXT_375RDg


AJUTĂ !!! https://www.facebook.com/cutov.cristian

❤️ Cuțov Cristian-Ionuț: în lunile martie, aprilie și mai 2023 au fost salvați de la avort și născuți 49 de copii →

- Posted in Cultura Vieții by

Vă mai zic din taine ca să intelegeti moartea duhovnicească a României: am avut ca și cazuri de avort și psihoterapeuți, și membrii din familii de preoți, soții de dascal de biserică, de doctori, de asistenți medicali, de profesori etc

Nu mai știm să ne rugăm!

Nu mai știm să închinăm viața lui Dumnezeu!! Banul și cariera după care alergam ne vor pecetlui moartea duhovnicească!! Un copil avortat va fi o umbră pe conștiința noastră toată viața. Degeaba ne amăgim că nu sunt posibilități. Bunicele noastre când bunicii noștri erau în al 2-lea Război Mondial creșteau singure acasă într-o cameră de lut câte 5-6 copii și nu existau alocații, ajutoare sociale. Ba mai mult năvălitorii le luau și animalele din curte, foametea era mare ... dar mai meditează cineva la acele vremuri?! Oare Dumnezeu va închide ochii la murdăria noastră a acestor vieți luate de noi prin avorturi?!

Nu-mi mai rămâne decât să plâng pentru că toți trăim în puf și nu conștientizăm darurile primite de la Dumnezeu! Nu mai ne interesează Dumnezeu!! Preferăm majoritatea o familie cu 1, maxim 2 copii, umilim pe ceilalți care dau nașteri multe, ne credem inteligenți, descurcăreți etc.

Dacă printre voi vrea cineva să preia cazuri de avort lunar în schimbul păstrării sarcinii cu o suma fixă, direct la caz perioada sarcinii și 6 luni după naștere, să mă contacteze. Încerc să asigur minim 400 ron lunar de caz de avort în schimbul păstrării sarcinii (eventual cuplez eu mai mulți donatori dacă vreun donator nu poate toată suma lunar). Pentru detalii sau să ajutați, mă puteți contacta pe Facebook la Cutov Cristian-Ionut (nu îmi apar mesajele întotdeauna) sau cel mai sigur la nr de telefon 0768389591. Am și WhatsApp și Telegram.

Precizez că în lunile martie, aprilie și mai 2023 au fost salvați de la avort si născuți 49 de copii!!

Urmăriți-mi pagina de Facebook Cutov Cristian-Ionut pentru transparență!!

Click pe următorul link pentru a accesa această postare: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0skbECY5onSfTjVsC5tpCWP8MgnxVMHbv64RLPmDd2YA9Zz8wghGjm1FyTD4NKuAml&id=100001


E o mare onoare pentru mine, voluntari, donatori să fim părtași cu toții, poate, la ștergerea canonului unor persoane care au făcut avorturi și sprijină această lucrare, să fim părtași la o viață salvată de la avort din ghearele morții, să facem din acești copii urmașii lui Hristos în lume și să ne continue lucrarea începută de noi mărturisind prin propria viață că IUBIREA SFÂNTĂ există în lume.

Nu mai zic că printr-o viață salvată de la avort salvăm păcate grave la care ar fi părtașă mama, poate soțul, rudele, prietenii, poate chiar doctorul sau asistenta ... uitați-vă cât de importantă e clipa. Asta e o clipă de sfințenie venită din cer pe pământ prin noi păcătoșii. Asta e averea cu care ne ducem la cer, e CV-ul cu care ne prezentăm la Judecată, așa ne scriem numele in Cartea Vieții!!

Să mai precizez că numai printr-o viață salvată se salvează o grămadă de generații după generații pentru că acel copil va da la rândul lui viață ca mamă sau tată și apoi vor fi bunici, străbunici etc. etc.

Un copil salvat de la avort e o comoară în cer care nu își pierde valoarea, e ca un depozit la bancă unde crește cu o dobândă enormă și inflație nu există! De ce zic asta?! Pentru că urmează apoi alte generații de la acel copil unde și noi suntem părtași!

O mână întinsă unei mame aflate în situația de avort, pentru a păstra copilul, e o mână întinsă lui Hristos!! Lacrimile acestor mame pentru proprii copii au valoare de Episcop în fața lui Dumnezeu!! Mama tot mama e și nici o mamă nu face avort de bunăvoie, ci situația le împinge!! Ajutați-le!! Nimeni nu a semnat contract cu Dumnezeu sau cu viața ca mâine să nu fim și noi jos, chiar daca azi suntem în picioare!! Doar cineva care nu gândește, se poate crede că ce a strâns sau ce are, îi va asigura zile bune pe viitor!! Dumnezeu poate da o boală, un deces al unui părinte, pierderea unui loc de munca, un război, o foamete, o prigoana etc.

⏰ Adrian Patrușcă @ ActiveNews.ro: Un Bahmut de Paști pentru BOR: Șantaj Patriarhal pe axa Langley – Constantinopol →

- Posted in Ortodoxia în Lume by

enter image description here

Un tribunal districtual din Kiev a prelungit luni, 29 mai, cu încă două luni arestul la domiciliu al starețului Marii Lavre Pecerska, mitropolitul Pavel Lebed.

Ierarhul ucrainean se află în arest de la 1 aprilie, după ce, în urma unui proces tipic stalinist, desfășurat cu ușile închise, a fost acuzat de încălcarea egalității religioase (!) și de sprijinirea agresiunii ruse.

De data aceasta, procesul nu a mai fost cu ușile închise. În sală s-a aflat și reporterul Strana News, una dintre cele mai echilibrate publicații din Ucraina.

Potrivit acesteia, mitropolitul Pavel a făcut în fața instanței o declarație explozivă.

Starețul de la Pecerska susține că a fost sunat în detenție de Patrariarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I.

Acesta i-ar fi propus un târg: toate acuzațiile împotriva lui Pavel vor fi retrase dacă el, împreună cu alți călugări de la Marea Lavră a Kievului, trec la Biserica Ortodoxă a Ucrainei, recunoscută doar de Constantinopol.

Cu alte cuvinte, Patriarhul Ecumenic s-ar fi pretat unui șantaj ordinar: Libertate contra Trădare.

Există două posibilități:

  1. Starețul de la Pecerska a mințit sub jurământ în fața instanței;

  2. Starețul de la Pecerska a spus adevărul.

Mitropolitul Pavel Lebed are un regim de detenție extrem de strict: poartă o brățară electronică la picior, nu poate părăsi domiciliul și este cert că toate convorbirile sale telefonice sunt monitorizate.

O convorbire a arestatului cu Patriarhul Constantinopolului nu are cum să fi scăpat neînregistrată. Dacă a existat cu adevărat, ea se află în arhivele securității ucrainene.

Pe de altă parte, este mai mult decât probabil că mitropolitul Pavel a înregistrat și el discuția pe propriul său telefon.

Dacă nu și-ar putea proba dezvăluirea că a fost supus unui șantaj din partea lui Bartolomeu I, starețul de la Pecerska și-ar agrava situația, putând fi acuzat de minciună, sperjur, conspirație, trădare etc.

Pavel Lebed nu ar fi aruncat o adevărată bombă în tribunalul districtual din Kiev dacă nu ar fi avut DOVADA că spune Adevărul.

Însă, dincolo de aspectul sordid al târgului mafiot propus de Patriarhul Constantinopolului, toată povestea este PLAUZIBILĂ.

Biserica Ortodoxă a Ucrainei este copilul de suflet al lui Bartolomeu și al CIA.

A fost creată anume pentru a submina și, în cele din urmă, a înlocui Biserica Ortodoxă Ucraineană, aflată sub tutela Moscovei.

Însă, rezistența credincioșilor ucraineni la schimbare s-a dovedit mai puternică decât se așteptau Nănașii de la Constantinopol și Washington.

Drept care s-a trecut la prigoană fățișă: confiscări și incendieri de biserici, agresări și arestări ale preoților și ierarhilor. Și iată: Șantaj patriarhal.

În Ucraina, Războiul dintre A Doua și A Treia Romă a fost înglobat în Războiul total dintre Occident și Rusia.

Gestul lui Bartolomeu de a-l suna pe mitropolitul Pavel trădează nervozitate.

Așa cum liderii politici occidentali nu mai au răbdare și pun presiune pe Zelenski pentru a obține victorii militare în fața rușilor, la fel, pare să fi apărut iritarea și pe axa Langley – Constantinopol.

Pe frontul religios, Occidentul bate pasul pe loc la fel ca pe câmpul de luptă.

Din acest punct de vedere, dezvăluirea starețului de la Pecerska făcută în fața instanței din Kiev are implicații uriașe și la București.

Scandalul Calendarului capătă acum o altă semnificație. El este semnul nerăbdării Zeilor Războiului.

Intelectualii care au aprins Gâlceava nu au fost pocniți de vreo revelație irepresibilă pe care, asemenea găinii care a descoperit mărgica în bălegar, era musai să o facă cunoscută lumii imediat. Chiar cu prețul tulburării Învierii.

Nu. Și la ei a sunat telefonul pe firul scurt.

Scandalul a avut un Scop precis, care, pentru a fi atins, trebuia să producă valuri cât mai mari. De aceea, a și fost declanșat în Săptămâna Patimilor, momentul de „maximă audiență” pentru un asemenea subiect.

De aceea, scandalul a fost întreținut cu postări ritmice ale acestui veritabil Grup de Comando comunicațional, potrivit tuturor regulilor Propagandei.

Scopul scandalului a fost să scoată Biserica Ortodoxă Română din atitudinea rezervată de până acum - care a făcut-o să NU recunoască noua Biserică Ucraineană -, și să o împingă în Războiul Religios împotriva Moscovei.

BOR este singura biserică ortodoxă a unei națiuni latine.

„Înrolarea” ei cu arme și bagaje în tabăra occidentală și împotriva Rusiei ar avea un efect strategic mai mare decât toate tancurile Abrams, avioane F-16 și rachetele HIMARS și Storm Shadow aruncate în luptă împotriva Rusiei.

Ar fi un Bahmut pe dos.

Deocamdată, la fel ca în pandemie, BOR se clatină dar nu cade.


Sursa articolului: https://www.activenews.ro/opinii/Un-Bahmut-de-Pasti-pentru-BOR-Santaj-Patriarhal-pe-axa-Langley-%E2%80%93-Constantinopol-182334

💉 Facebook admite că vaccinurile împotriva COVID distrug sistemul imunitar și provoacă o nouă formă de SIDA →

- Posted in Viață, Sănătate și Educație by

enter image description here Foto: Aurelian.RO

În august 2022, The Expose a publicat o investigație exclusivă aprofundată asupra guvernului oficial al Regatului Unit timp de cinci luni, lansată de Agenția pentru Securitate a Sănătății din Regatul Unit (UKHSA), care a confirmat că fiecare doză de „rapel” Covid-19 oferă un impuls temporar de foarte scurtă durată pentru sistemele imunitare ale populației vaccinate înainte de a-și decima sistemul imunitar mult mai rapid decât se observase deja la persoanele care au primit două doze de vaccin Covid-19.

Surse ale informației:

🌐 Un stat membru al Commenwealth condamnă homosexualii la moarte

- Posted in Politică și Guvernare by

Președintele Ugandei Yoweri Museveni

Președintele Ugandei Yoweri Museveni a semnat una dintre cele mai dure legi anti-LGBTQ din lume, inclusiv pedeapsa cu moartea pentru „homosexualitate agravantă”, sfidând condamnările occidentale și potențialele sancțiuni din partea finanțatorilor occidentali, informează Reuters.

Uganda este una dintre cele 53 de țări ale Commenwelth-ului, condus de Regele Charles al III-lea.

Relațiile între persoane de același sex erau deja ilegale în Uganda, ca și în peste 30 de țări africane, dar noua lege merge mult mai departe.

Președintele Ugandei le-a cerut parlamentarilor să reziste la presiunile imperialiștilor

Aceasta impune pedeapsa capitală pentru anumite comportamente, inclusiv transmiterea unei boli deosebit de contagioase cu intenție, precum HIV/SIDA, prin intermediul sexului gay și prevede o pedeapsă de 20 de ani pentru „promovarea” homosexualității.

În ciuda protestelor organizațiilor de apărare ale drepturilor omului, președintele Museveni a spus că-și menține ideea că homosexualitatea este un ”comportament deviant” și a cerut legiutorilor să reziste la presiunile imperialiștilor, mai susține agenția de presă.

— NewsStandard


Citiți: 📜 Despre "manifestul homosexualilor" 🏳️‍🌈

🌐 Biserica "Ortodoxă" Ucrainiană - a lui Epifanie Dumenko care este necanonică - împreună cu luteranii pe drumul lor spre unitate →

- Posted in Apostazie și Ecumenism by

Comunitatea OCU - Biserica "Ortodoxă" Ucrainiană - a lui Epifanie Dumenko care este necanonică - din Hamburg a desfășurat mai multe „slujbe de închinare” în comun cu luteranii din Germania, dar nu există niciun răspuns din partea conducerii OCU la acest fapt. De ce?

apostazie și ecumenism

Pe 28 mai 2023, la Hamburg a avut loc o „liturghie” comună a reprezentanților OCU și ai luteranilor din Germania. „Preotul” structurii Dumenko și-a invitat enoriașii la această „slujbă”, promițându-le „spovedanie” și „împărtășire”. Rețineți că acest „cult” luteran-ortodox din Hamburg nu este departe de primul – ceva similar s-a întâmplat de Crăciun și de Paște. Cu toate acestea, până acum nu a existat nicio reacție din partea conducerii OCU. Se pune întrebarea: De ce?

În vestul Ucrainei va fi uniație

În interviul său acordat UOJ, Mitropolitul Neophytos de Morphou a spus că în Ucraina de Vest are loc un fel de experiment, al cărui scop este alungarea completă a Bisericii Ortodoxe Ucrainiene canonice din regiune pentru a putea aduce populația acestei regiuni la uniație.

În opinia sa, oamenii din spatele distrugerii bisericilor din Ucraina „nu vor prezența Ortodoxiei în toată Ucraina de Vest, nu vor ca ortodocșii să locuiască acolo. Ei vor să rămână doar Uniații. Și vei vedea că va fi creată o structură care nu a mai fost văzută până acum.

Vor să facă un experiment în Ucraina. Ei vor să transforme întreaga Ucraină de vest în uniație. Și atunci vor fi surprinși frații noștri din Sfântul Munte, episcopii care vor sluji acum la OCU. Ei îl vor vedea pe Epifanie Dumenko slujind cu uniații”, a spus Mitropolitul Neophytos.

Află mai multe detalii de aici: https://spzh.news/en/zashhita-very/74034-ocu-and-lutherans-on-the-way-to-unity

👩‍⚖️ Olimpică de aur la română și religie. Tânăra vrea să rămână în țară și să devină profesor: „Doresc să produc o schimbare acolo unde este posibil” →

- Posted in România Profundă by

Alexandra Niculae, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Ion Mihalache” Topoloveni , a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Cultură și Spiritualitate Românească. Argeșeanca, în vârstă de 17 ani, a luat nota maximă.

Alexandra Niculae

La Oradea, în perioada 3-7 mai 2023, s-a desfășurat olimpiada interdisciplinară de limba și literatura română și religie, care s-a adresat elevilor din clasele IX-XII.

Alexandra Niculae, o tânără din orașul Topoloveni, s-a întors acasă cu premiul I, după ce anul trecut obținuse, la aceeași competiție, premiul special. „Nota maximă a însemnat un efort continuu, dar și multă pasiune pentru temele pe care le abordez. Întotdeauna am știut că această olimpiadă atinge subiectele profunde prin natura ei și acordă libertate de exprimare totală, nemărginită, astfel încât truda, care s-a extins pe parcursul mai multor ani, nu mi s-a mai părut atât de dificilă”, ne-a precizat Alexandra.

În afară de Alexandra Niculae, la Olimpiada Națională de Cultură și Spiritualitate Românească s-a mai remarcat un argeșean. Andrei Ștefan Cazacu, elev în clasa a XII-a la Seminarul Teologic „Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeș, a obținut, de asemenea, premiul I.

A fost o competiție unde cei mai talentați elevi de la română și religie s-au întâlnit pentru o confruntare de idei pe baza textului literar, dar și pentru devoltarea propriei identități spirituale.

Tânăra își dorește să publice un volum de poezie și proză scurtă Într-o perioadă în care tinerii parcă nu mai vor să citească, Alexandra Niculae consideră că literatura este pentru ea un mod de viață și o experiență constantă. Fata susține că frumusețea lecturii poate fi descoperită dacă ții în mână cartea corespunzătoare.

„Literatura este pentru mine o cale de autocunoaștere și de dezvoltare, plăcerea de a citi venind din nevoia constantă de a descoperi noi orizonturi, dar și de a-mi cultiva sensibilitatea. Încă din copilărie, cititul a reprezentat posibilitatea de a "vedea" locuri noi, cele mai importante în "călătoria" mea fiind cărțile alese cu grijă. Odată cunoscută cartea potrivită, cea care să deschidă drumul, cititul devine plăcut. Pentru mine, "Matilda" lui Roald Dahl a fost un început bun, iar, mai târziu, când am ajuns la cărțile clasice, "Mândrie și prejudecată" a lui Jane Austen mi-a adus o nouă perspectivă. Tinerii pot descoperi frumusețea lecturii atunci când țin în mână cartea corespunzătoare”, susține eleva.

Pe lângă pasiunea pentru citit, tânăra iubește și să scrie. Vrea să publice, în viitorul apropiat, un volum de poezie și proză scurtă. Debutul literar l-a făcut în revista franceză "Lettres Capitales", unde a publicat mai multe poezii.

Vrea să devină profesor

Alexandra își dorește să ajungă profesor, dar și scriitor, iar pentru acest lucru se pregătește de când se știe.

„Cariera de profesor ar fi onorantă pentru mine, tocmai prin impactul, prin influența dascălilor asupra elevilor săi, prin rolul pe care îl au în formarea lor, educația pentru care pledează profesorii fiind, consider eu, o cauză nobilă. Având lângă mine dascăli care m-au influențat extraordinar, fără de care nu aș mai fi avut același parcurs, nu pot decât să le mulțumesc fiindcă mă inspiră să cred în mod deplin în frumusețea profesiei”, mai spune eleva de la Liceul Teoretic „Ion Mihalache” Topoloveni.

Tânăra eminentă a mărturisit că după finalizarea studiilor universitare își dorește să profeseze în România.

„Mi-aș dori să urmez Facultatea de Drept sau cea de Litere la Universitatea din București, nu am luat încă o decizie finală, iar când o să o fac, sper să o aleg pe cea care să mă descrie cel mai bine. Aș vrea să fac un master în străinătate, dar nu aș pleca permanent. Îmi doresc să rămân în țară și să încerc să produc o schimbare acolo unde este posibil”.


Sursa: https://adevarul.ro/stiri-locale/pitesti/olimpica-de-aur-la-romana-si-religie-tanara-vrea-2271168.html

 


 

Page 1 of 9