Producătorii de legume din România intenționat adaugă substanțe toxice pentru a otrăvi consumatorii. Cu toate că Uniunea Europeană a interzis acest lucru, fermierii încă pot cumpăra substanța numită „ethrel” din farmacii fără prescripție medicală. Un magazin din comuna Vidra a fost descoperit de o echipă România TV, unde se vinde această soluție care accelerează coacerea roșiilor.
Această substanță toxică este adusă în țară de contrabandiști din Bulgaria. Un material video realizat cu o cameră ascunsă dezvăluie metodele folosite de fermieri, iar dialogurile dintre reporter și cei implicați sunt șocante. Legumicultorii nu au nicio remușcare atunci când otrăvesc cu buna știință consumatorii.
Roșiile coapte cu ethrel conțin substanțe toxice care duc la creșterea riscului de cancer la sân la femei, cancer testicular sau de prostată la bărbați, boli hipertensive, diabet și boli cardiovasculare. Aceste legume au și un efect perturbator asupra hormonilor: scade fertilitatea la băieți și declanșează pubertatea precoce la fete.
În cazul în care doriți să identificați dacă o legumă a fost coaptă natural sau forțată cu ajutorul acestui produs toxic, singura metodă este să priviți cu atenție. Tomatele coapte cu ethrel, deși au o culoare roșie la exterior, vor fi de fapt verzi în interior și miezul lor va fi mai tare decât în mod normal și va avea un gust necopt.
Unele roșii pot fi deformate sau chiar arse din cauza utilizării produsului. Acestea nu vor avea codițe, iar forma lor va fi inegală. Pentru a evita consumul de roșii tratate cu hormoni de creștere, trebuie să alegeți legumele care încă mai au ciorchine sau frunze verzi.
Citește mai departe: https://www.incorectpolitic.com/mancati-din-gradina-sau-crapati-express/