📜 Mitropolitul Neofit relatează apoi o poveste pe care a auzit-o chiar de la Sfântul Iacob din Evia. Sfântul Iacov s-a dus odată să cinstească moaștele Sfântului Ioan Rusul pe insula Evia și a început să-i vorbească Sfântului. Sfântul Ioan Rusul i-a spus că vin mulți pelerini să-i cinstească moaștele, dar puțini credincioși.

- Posted in Profeții și Proorocii by - Permalink

— Mitropolitul Neofit al Ciprului


Tags:

📜 Mitropolitul Neofit relatează apoi o poveste pe care a auzit-o chiar de la Sfântul Iacob din Evia. Sfântul Iacov s-a dus odată să cinstească moaștele Sfântului Ioan Rusul pe insula Evia și a început să-i vorbească Sfântului. Sfântul Ioan Rusul i-a spus că vin mulți pelerini să-i cinstească moaștele, dar puțini credincioși.

- Posted in Profeții și Proorocii by - Permalink

 • Oamenii de astăzi sunt plini de lipsă de respect și lipsă de credință și, prin urmare, pentru a repara această lume, trebuie să existe un război. Sfântul Iacov s-a speriat de aceste cuvinte și, observând cât de tragică era deja istoria secolului al XX-lea, a întrebat: Ne trebuie cu adevărat un alt război? Dar Sfântul Ioan Rusul a răspuns: Trebuie să înceapă un război. Trebuie să înceapă neapărat un război. Altfel, omenirea nu se va schimba. (Cele scrise mai sus sunt relatate detaliat în acest articol: ✝️ Sfântul Ioan Rusul: Trebuie să fie război! Trebuie să fie război! Trebuie să fie război! Pentru că e multă necredință și necuvioșie în lume!)

 • Și sunt patru păcate mari care au condus la situația noastră actuală în lume, continuă ÎPS Sa:

  Cauza războiului este de natură duhovnicească, nu numai în Ucraina, ci în întregul sistem în care trăim acum. La urma urmei, nu este vorba doar despre componentele noului om al generațiilor viitoare – inteligența artificială, nanotehnologia, microcipurile și toate astea. Ci ar trebui să vorbim și despre propriile noastre păcate, mai ales despre trei dintre ele.

  1. „Primul păcat, care a înghițit întreaga lume, este vrăjmășia, care nu doar există, ci și pentru că a fost legalizată de către statele lumii… chiar și de către statele ortodoxe. Când păcatul devine lege, atunci Domnul se îndepărtează de om, pentru că acesta nu mai are dorința de a se pocăi.”

  2. „Al doilea păcat despre care au vorbit Cuviosul Părinte din Arizona și Gerontissa Galaktia se referă la perversiunile curviei care apar în căsătorie și în afara ei.”
   În zilele noastre, nu numai căsătoriile între persoane de același sex sunt răspândite peste tot, ci și pedofilia și ideologia transgender, spune Mitropolitul Neofit.

  3. Al treilea păcat este vrăjitoria, satanismul, astrologia și parapsihologia: „Oamenii moderni preferă energiile vrăjitorilor, sataniștilor, masonilor. Toți acești oameni îl preferă pe diavol în locul lui Hristos.”

  4. Al patrulea motiv, în opinia Mitropolitului Neofit este că liderii Bisericii de astăzi, din întreaga lume, nu vorbesc și nu învață credincioșii despre aceste lucruri. „Când păstorul nu își conduce bine turma, poporul, credincioșii, în mod corect, mai întâi Sfinții se îndepărtează, îi părăsesc pe oameni, iar apoi Hristos Însuși”.

 • Și revenind la problema războiului din Ucraina, el afirmă că „acesta este un război în care oamenii din Noua Ordine Mondială vor să întărească toate aceste lucruri rele despre care am vorbit; tuturor acestor metode, ei nu le opun rezistență. Și cine poate rezista atâtor rele? Doar ortodocșii.” Liderii Noii Ordini Mondiale, precum Bill Gates și Rockefeller, „se tem de oamenii care cunosc istoria și de oamenii cu Credință Ortodoxă precum și de sfințenia ortodoxă”.

 • Ucraina a avut un singur mare profet – Bătrânul Iona – care a prezis tot ce se întâmplă acum, pentru a pregăti credincioșii, afirmă Mitropolitul Neofit. „Ei vor să scindeze Ortodoxia, apoi să o slăbească și, mai mult, să slăbească credinciosul în felul acesta, ca să nu devină Sfânt, ca să nu fie după Chipul lui Dumnezeu. Ei vor să scoată toată energia duhovnicească din om, să-l secătuiască, ca să-l facă să se supună”, în cele din urmă lui antihrist. Și acest lucru se aplică nu doar Ucrainei, ci și lumii întregi, a adăugat în final.

— Mitropolitul Neofit al Ciprului