Actualizare / Blog-ul SACCSIV: Ce scria in trecut presa despre Gabriela Schmutzer, directorul general DGASPC sector 6, institutia care i-a luat copilul Alinei Păsărelu
DGASPC Sector 6 are drept motto, pe site-ul propriu: „de 17 ani pentru oameni”. De facto, institutia publica este, de tot atatia ani, feuda directorului general Gabriela-Giorgiana Schmutzer, care a ocupat functia de director general adjunct din 2005, iar din 2016 este manager cu drepturi depline. „Bugetara de lux” inca de la numirea la sefia Directiei, cu un salariu mai mare decat al presedintelui Romaniei, Schmutzer pare a fi de neinlocuit… Asta in conditiile in care primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, din postura de coordonator al institutiei, este la curent cu preocuparile doamnei manager.
📢 PLX145, FIREA, PSD, DGASPC - NU AȚI IEȘIT ÎN STRADĂ CÂND V-AM CHEMAT❗
O mamă a rămas fără copil, după o vizită la doctor, când a refuzat să îi dea telefonul: Băiețelul, trimis forțat în plasament într-un sat
Totul a început când Alina, aflată la programare împreună cu copilul ei, a refuzat să-i dea telefonul mobil pentru a se juca, ceea ce a declanșat o reacție agitată din partea băiatului. Medicul de familie, observând această scenă și cunoscând istoricul emoțional al Alinei, a considerat că situația este alarmantă și a raportat cazul la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 6. În raportul său, doctorița a menționat că băiatul și-a lovit mama într-un acces de furie și că Alina ar suferi de episoade depresive, sugerând că aceasta ar avea nevoie de consiliere psihologică, potrivit Digi 24, care a spus povestea româncei.
În aceeași zi, reprezentanții DGASPC au dus-o pe Alina împreună cu copilul la Spitalul de Psihiatrie Obregia pentru o evaluare urgentă. Acolo, după o evaluare sumară, medicii au decis să o interneze pe Alina împotriva voinței sale, pe motiv că ar putea reprezenta un pericol pentru ea însăși sau pentru alții.
În timp ce mama era internată, fiul ei a fost plasat de urgență într-un sat izolat din județul Ialomița, sub îngrijirea unui asistent maternal, fără ca familia să fie informată sau să i se ofere vreo alternativă.
Internarea la psihiatrie a durat trei săptămâni, timp în care Alina a fost separată complet de fiul ei. Abia după externare, ea a aflat cu stupoare că nu mai avea niciun drept asupra copilului său, toate deciziile privind viața acestuia fiind acum în mâinile DGASPC. Aceasta a fost, de fapt, prima dată când Alina a înțeles adevărata amploare a ceea ce i se întâmplase. Femeia a rămas șocată de rapiditatea și severitatea cu care autoritățile au acționat, fără a lua în considerare consecințele devastatoare asupra legăturii dintre ea și fiul său. (SpS , Digi24)
Prezentare context: